Зеленски отхвърли обявеното от Путин 36-часово примирие

Зеленски отхвърли обявеното от Путин 36-часово примирие

Украйна отхвърли обявеното от Владимир Путин 36-часово примирие. По думите на руския президент то започва от днес по обяд московско време.

Прекратяването на огъня е по случай православната Коледа и в отговор на призив на руския патриарх Кирил.

Официален Киев заяви, че не може да има временно примирие, докато руските сили не напуснат всички окупирани райони.

"Сега те искат да използват Коледа като прикритие, макар и за кратко, за да спрат напредването на нашите момчета в Донбас и да докарат оборудване, боеприпаси и мобилизирани военни по-близо до нашите позиции", заяви президентът Зеленски в нощното си видеообръщение, като този път говореше на руски, а не на украински език.

"Какво ще им донесе това? Само поредното увеличение на общите им загуби", допълни украинският президент, цитиран от БТА. Войната "ще приключи или когато вашите войници се изтеглят, или когато ние ги изхвърлим", подчерта Зеленски.

Президентът на САЩ Джо Байдън също коментира обявеното от Путин. Според него с декларираното спиране на огъня руският президент цели "да си поеме глътка въздух".

Коментари

  • паф

    06 Яну 2023 7:52ч.

    тоя зелен геврек явно е решил да затрие цялата измислена укрия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    06 Яну 2023 8:00ч.

    Кой изобщо е очаквал евреина Зеленски да приеме някакаво християнско примирие-ако и за един час да е. Това може да направи само къволока Путин,който цели да спечели 36 часа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    06 Яну 2023 8:02ч.

    Има нещо твърде налудничаво, по детски налудничаво в този човек, за да е истинско, все пак е 40 и кусур годишен. Очевидно играе поредна своя роля на непримирим и смел боец от детска народна приказка, може би - някой витяз, или богатир. Имам чувството, че не е съвсем с всичкия си... От друга страна руснаците също водят някаква странна война, която дори не наричат така. Сякаш целта им е да дадат време и възможност на колкото се може повече "западни" (условно) бойци-наемници да се нахъсат и включат в сраженията. А сраженията отново се водят на териториите от руския мир - Донбас и Днепър, като през 42-ва и 42-ра... Може би затова не наричат СВО война, защото ще трябва да я "донарекат" Отечествена.... Което вече е Рубикон със сигурност... Засега все още са с единия крак до масата за преговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    06 Яну 2023 8:26ч.

    Към Зелката: Струва ми се, че за ватенките не е проблем да ви устроят малко празнична заря на връх Рождество. С ракети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо украинците стоят зад него?

    06 Яну 2023 9:08ч.

    Не го ли виждат що за шут е? Това не го разбирам!• А докато е така, няма шанс за добър изход от тая война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не стоят

    06 Яну 2023 15:55ч.

    поне не всички... https://www.youtube.com/watch?v=vtETpEhOd3A Просто държавата им е напълно овладяна от едни избрани от Бога... Мъжът на Годината (Time 2022) Zеленски забрани всички опозиционни партии, и православната църква, и всички опозиционни медии. Убиват хора, и не само журналисти, които са обвинявани в сътрудничество с москалите... Помните ли какви ръкопашни боеве имаше в техния Парламент? След побой изхвърлиха (в контейнер за отпадъци на улицата) Олег Царьов, депутат и кандидат за президент от Донбас, обляха го със зеленка... Там нещата са много груби. У нас също си имаме богоизбрани, и те тихичко си работят, но там нещата са неспасяеми. Тумурът много е напреднал и засяга жизнено важни функции...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако не си, да си

    06 Яну 2023 10:32ч.

    Зеленски, можеха да те убият още в първите часове на СВО, но не го направиха, защото са човеци, за разлика от патроните ти. Ала същите тия твои патрони няма да те пощадят, да си го знаеш. И една твърде смущаваща новина за теб: американците официално се отказаха от самообявилия се с тяхна помощ "президент" на Венецуела Гуайдо. Това беше едно от условията законния президент Николас Мадуро да им продаде първите партиди нефт и те приеха безропотно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, но венецуелците достатъчно дълго

    06 Яну 2023 15:57ч.

    са им сърбали попарата и нямат никакви илюзии за какво иде реч... Бойкотираха го и не щат да го видят, точно защото е марионетка. За жалост, нашите уркаински събратя са заслепени от бляскавите витрини на ЕС и държавата им отдавна е овладяна отвътре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи