Зеленски: Не си ли върнем всичко, не може да има край на войната

Зеленски: Не си ли върнем всичко, не може да има край на войната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Зеленски казва в интервю пред Financial Times, че Украйна смята да си върне всички завладени територии, включително Крим. 

"Ние сме длъжни да се върнем всички земи, защото смятам че бойното поле е пътят, където няма дипломация. Ако не можете да си върнете всички земи, войната е просто замразена. И е въпрос на време, когато тя ще се възобнови", казва Зеленски. Интервюто е взето в офиса му в Киев. 

FT отбелязва, че някой западни страни са разтревожени, че всеки опит на Украйна да си върне Крим, анексиран от Русия през 2014 г., ще доведе до ескалация на конфликта, включително може да накара Москва да използва ядрено оръжие. 

"Разбирам, че всички са озадачени какво ще стане с Крим. Ако някой може да ни предложи начин за деокупация на Крим не по военен път, а съм изцяло "за". Но ако решението не предполага деокупация и Крим остане част от Руската федерация, няма смисъл да си губим времето. Това е наистина само загуба на време", казва Зеленски. 

Той призовава западните партньори на Украйна да предоставят повече ПВО за защита на критично важната инфраструктура, както и дизелно гориво за аварийните генератори и допълнително газ, за да се компенсира недостига на електроенергия. 

На 23 ноември Русия нанесе поредния масиран удар по енергийни обекти в Украйна, в резултат 80 % от страната остана без ток и вода. Според министъра на инфраструктурата Александър Кубраков нужни са няколко стотин милиона долара за възстановяване на енергосистемата. 


Източник: segabg.com

 

 

Коментари

 • Каква е целта ?

  25 Ное 2022 8:54ч.

  Брътвежите на Зеленски от едната страна , и показната немощ на руската армия от друга страна, имат една и съща цел. Тази дирижирана отвъд океана война да се проточи максимално дълго без изразен успех нито за украинци, нито за руснаци. Това е американската победа ! Желязна завеса между ЕС и Русия, скапване на немската икономика, изнасяне на немския бизнес в САЩ. Елиминиране на един от трите големи световни икономически конкурента /САЩ, Китай , Европа/. От този разиграващ се пред очите ни сценарий има множество печеливши - на първо място САЩ. Но също и китайците, които превръщат Русия в евтин суровинен придатък. Печелят някои руски олигарси /близките до Путин/, печели Путиновата власт. Губещи - разбира се това са малоумните украинци. Те са полезните идиоти на САЩ. Губеща в дългосрочен план е и Русия. Тя не може да възстанови контрола си над цяла Украйна, защото дефинитивно е отблъснала населението там, то е трайно враждебно. Русия е част от Европа, ЕС беше най-големият пазар на руските суровини, а европейските инвестиции в руската икономика бяха десетки и стотици милиарди... Големият губещ, разбира се е Европа. С назначени от САЩ политици , бъдещето на ЕС е никакво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анализът ти е верен

  25 Ное 2022 9:08ч.

  едно към Гьотере както обичаше да казва дядо ми. Всичко което се случва , може да се определи като "Игра на тронове". Картата Украйна беше разработена и разиграна от ФАЩ, Англия, Германия и Франция с цел да бутнат Путин в Русия. Е, не стана. Не стана и руснаците да влязат в Украйна по мирен път. Здраво подцениха нацистката идеология която е отгледана там. И всичко това тръгва от Западна Украйна. Колкот до губещите.. Основният губещ е Европа. Очиизваждащо е, че главната гинеколожка на ЕС е основната американска марионетка в Брюксел. очиизваждащо е, че в почти всички европесйки страни са инсталирани американски правителства, обслужващи единвено Вашингтон но не и интересите на гражданите си. Очиизвждаща е и бясната лъжлива пропаганда, която вилнее в Европа, здраво раздухвана от Лондон и Вашингтон. Полска фирма ми разкава смешки как щели да отворят догодина офис в Киев, щото видиш ли, след като свършила войната ЕС и ФАЩ щели да налеят много пари за възстановяването на ѝ. Недоумяващо е това късоглество и вяра в такива приказки. Украйна все повече прилича на военен полигон и не вярвам изобщо да остане нещо здраво там. В момента, в който стъпи НАТОвска войска там официално, всичко ще се промени към пълна бруталност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  25 Ное 2022 9:48ч.

  Руснаците никога не са поставяли за цел превземането на Украина и издържането и! Мощта на Руската армия е точно толкова, коркото е нужна на момента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4oko

  25 Ное 2022 10:04ч.

  Нещо си се объркал. На Русия не и трябва населението, а територията. Хохлите от другата страна на Днепър може и да ги няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • skepsis

  25 Ное 2022 10:51ч.

  Никой не знае каква е мощта на руската армия, защото това в Украина е една псевдовойна, комедия, дирижирана от Путин, по американски сценарий. Руската армия е с умишлено завързани ръце. Руските ракетни войски вместо да удтрят по "скопления" -та на ВСУ и наемниците, се занимават с обстрел на електростанции, от което тероризират само и единствено цивилните ! Крайно време е да се схване. ВСУ не страда дори на 1 % от ударите по електроцентралите ! Армията е автономна, с генератори, със спътникова връзка осигурена от САЩ ! Тъмнината и студа за украинците само ги озлобява допълнително и създава идеална среда за "безкрайна война" ! Това целят американците. Това изпълнява и Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  25 Ное 2022 11:18ч.

  Беше частично в Европа, на след войната е вече в Азия зад нова Желязна завеса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  25 Ное 2022 11:19ч.

  Колкото да се окопае в Крим и е мощта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  25 Ное 2022 9:06ч.

  Не му губете времето на човека, просто му дайте дизел, газ, бензин, танкове, самолети, кораби, ПВО, минохвъргачки, дронове, противотанкови ракети, космическо разузнаване... Не е кой знае какво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а досега да не би

  25 Ное 2022 9:09ч.

  да не му даваха... Къде изчезна цялото това въоръжение и пари?! Не ми отговоаряй. Задавам риторичен въпрос. Качествената кока и тя струва пари.,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчето

  25 Ное 2022 10:01ч.

  Зеленски пак е спал в барокамера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  25 Ное 2022 10:03ч.

  Прислужникът се прави на господар на ситуацията. Той ще "воюва" докато западните му спонсори не решат да врътнат кранчето на унищожената от клоуна Украйна и ако руснаците не решат да я довършат преди това, а те по разбираеми причини имат доста колебания да го направят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  25 Ное 2022 10:07ч.

  Зеленски може си приказва каквото иска, защото от него нищо не зависи. Когато шефовете му решат, че е време за преговори и мир, някоя "руска" реката ще му падне на главата и следващия поред ще преговаря за мир ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  25 Ное 2022 10:12ч.

  ХА - ХА !!!!!!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  25 Ное 2022 10:14ч.

  Ся. Лесно може да се репликира Зеленски, но ще пропусна. Защото от известно време тук се пишат неадекватности от типа "...и показната немощ на руската армия от друга страна, имат една и съща цел. Тази дирижирана отвъд океана война ..." 1. Какво означава показна немощ на "руската армия"? Използвалият този израз - първият, най-горе, има ли смислено разяснение на този израз? Ако се реши да го обясни, нека да вземе предвид, обстоятелства от типа, численост на двете армии, разходи, въоръжението, доставки и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  25 Ное 2022 10:22ч.

  Второ. Изключително подло внушение е, че Русия И Америка играят в един отбор. Интересно, има ли други в същия отбор и срещу кого. Това некъв траен съюз ли е, тайна сделка между Жужо и Дедо ли е, къде е др. Си в цялата дунанма? Трето. Първото и второто изречение на коментар №1 постулират една голяма глупост: От една страна, Зеленски и "показната немощ" имали една и съща цел, а от друга и Зеленски, и Русия да загубят, че да спечелила Америка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  25 Ное 2022 10:27ч.

  И да успокоя автора на ком. №1 - Русия води война не само на бойното поле. Без да е искала, тя влезе в многовекторна война - икономическа, финансова, информационна и квито други се сетим, чието обединение с другата война, има измерения на цивилизационна война. Засега се справя много добре - нейните врагове затъват, а тя и приятелите ѝ - не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това не е никакво "подло внушение" , а самата реалност !

  25 Ное 2022 10:57ч.

  Общата игра на Путин и САЩ бие в челото. Предателското изоставяне на Киевския плацдарм, Суми, Изюм, Лиман, Балаклея... и без един изстрел на Херсон ( !! областен център на Руски регион , според указа на Путин ) не оставя и грам съмнение. Да си на страната на Русия е едно, аз съм за руснаците поради хиляди причини... Но да си затваряш очите за уйдурмите на Кремъл си е чиста проба индоктринираност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Кремъл днес управлява колективен Керенски 2.0, още е в ход февруарската революция

  25 Ное 2022 11:06ч.

  Колективният Путин прави каквото може с белогвардейските си разбирания, а то не е много. Наред е Аврора 2.0.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  14 Дек 2022 8:33ч.

  Числеността на двете армии няма никакво значение. Ако това още не си разбрал, то тогава вече никой не може да ти помогне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  25 Ное 2022 10:17ч.

  Няма ли най-накрая да се сопре тази постоянна украинска фекална пропаганда, която ни залива вече почти година? Който иска да воюва с Русия - прав му път, има чуждестранен легион в Украина, лошото е че разузнаването говори само за трима наши откачали, а троловете за Украина в Българските мас-медии са няколко стотин... И действат не срещу Русия, ами срещу БЪЛГАРИЯ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смерш

  25 Ное 2022 10:23ч.

  Вече и на най-големия дебил му стана ясно, че Зеленски е там за да поддържа войната. И как все евреи се падат бе мама му стара. Докладът на корпорация Ранд от 2019 за Русия (сценарият за сегашната война) пак половината имена еврейски. СлучаЕност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Червенски

  25 Ное 2022 10:30ч.

  Тоя пич е загубил разума си. Тежкó на тези, които му вярват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • специалист

  25 Ное 2022 10:48ч.

  Третата световна война е в ход. Засега най-доброто нещо за България е , че няма критична маса зомбирани говеда , както има в украина. Но на запад има доста зомбирани говеда , които дърпат конците на управляващите в България и дано да им дръпнат шалтера. Хубавото от цялата работа е , че зомбираните са контролирани от шефовете си и по всяко време могат да бъдат изключени. Друго е интересно - терена на украина не е Армагедон , а само опитно поле за изпробване на противника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещо като Испания 1936

  25 Ное 2022 11:08ч.

  Доста хора правеха аналогии между Сирия и гражданскана война в Испания, но Сирия по-скоро беше нещо като Халхин Гол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zion - великият манипулатор - окото на Луцифер

  25 Ное 2022 10:52ч.

  Окото на Луцифер ви гледа от всяка еднодоларова банкнота. Църквата на Луцифер е в Бостън - в първата столица на САЩ. Черният папа - Аберт Пайк - юдео-масон от 33-а степен еоснователят на църквата на Луцифер. Милиони са осъзнатите сатанисти в САЩ. Масоните на Луцифер - Пайк и Мацини създават българския масон-русофоб Съби Стойков Попович, преоблякъл се като Георги Сава Раковски. Както е известно, сатанистите, масоните имат за цел да бъдат слуги на "избрания народ", който реално не съществува от момента, в който предаде Бог и стана отрицание на Бог. Наказанието беше да остане без държава от 70 г. до 1948 г. САЩ, СССР и ООН създадоха и признаха Израел, в границите от 1948 г., в Палестина - земите на Ханаан. Но сатанистите, за благодарност, овладяха САЩ и СССР, като съсипаха последния. Целта е да създадат необходимото условие за пришествието на техния месия (машиях) - този, който ще им даде "обещаната" им власт над целия свят и ще съсипе и пороби християните и всички останали двукраки животни по света. Защото само "избраният народ" (който престана да съществува, след като предаде истинския месия/спасител и Божий Син Иисус Христос на позорна римска смърт на кръста) има право да се наслаждава на земните блага, като едни 600 000 избрани сатанисти ще имат по 2800 роби, а крале и министър-председатели на гоите (животните) ще се надпреварват да им целуват пантофите (така разсъждава някакъв равин на някакви хасиди). И понеже, сатанистите не могат да построят Третия храм (уж за Бог, а всъщност като условие за пришествието на Антихриста - пратеник на дявола (на падналите ангели Молокх и Луцифер) върху римската крепоств Ерусалим, на която се молят, като я приемат за "стена на плача" - уж остатък от Втория храм на Бог, сринат до основи от Рим, - Цион е взел решение за построяване на юдео-талмудистка и сатанинска държава върху територията на Украйна. Тази сатанинска държава ще бъде наречена "Небесен Ерусалим", като подигравка със Свети Апостол Йоан, който говори за Ерусалим на небето в своето пророчество "Откровение" (Апокалипсис), за да се сбъдне фанатичната и сатанинска лудост - построяване на Третия храм в Ерусалим - условие за пришествието на Антихриста. Защо сатанистите не могат да построят Третия храм на мястото на "стената на плача"? - Защото в двора на римската крепост, част от която е "стената на плача" е построена мюсюлманската светиня - джамията Ал Акса. Тоест, Цион го е страх да разруши джамията Ал Акса и му е по-лесно да разруши Украйна и Русия, за да построи сатанинската си държава "Небесен Ерусалим" и Третия храм в него, за да обяви своето световно господство и да пороби народите по света, включително и самите американци в САЩ и Канада. Сатанинската държава "Небесен Ерусалим" е планирана в украинските области с центрове: Днепропетровск - главен юдео-талмудистки център, където да бъде построен храмът на дявола (Третият храм); Одеса - втори по важност сатанински център; Николаев, Херсон, Запорожие + Крим!!!! За справки - Интернет и целият реален заобикалящ ви свят... Зеленски е един от главните изпълнители по обезлюдяването на Украйна и създаването на условия за планираната юдео-хазарска, талмудо-кабалистка и сатанинска нацистка държава, с главен манипулатор Zion, окото на Луцифер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • john lenov

  23 Фев 2024 10:38ч.

  Явно, че психиатриите са препълнени и няма свободни места.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  25 Ное 2022 10:57ч.

  Вече е очевидна договорката. САЩ са в тежка иономичеса криза и без чужда помощ не могат да се стабилизират. Влагат милиарди във войната, но ще привлекат трилиони от Европа- основен принцип на капитализма е , че капиталите отиват там където има по-голяма печалба. Русия също влага нещо, но всичко, което продава вече го продава в пъти по-скъпо. Спира да е суровинен придатък на чужди икономики и започва да възстановява производството от времето на СССР. Сметката ще се плати от "полезните идиоти" от ЕС. Тъжното е, че някои разбирайки или неразбирайки какво става, даже се радват на тази титла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС беше отглеждан като зимнина за зимата

  25 Ное 2022 11:12ч.

  Е, зимата дойде. Наред е ножа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • fiba

  25 Ное 2022 11:09ч.

  Особеност на украинския избирателен закон. Ако беше парламентарна демокрация, досега да е аут, като наш Кирчо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  25 Ное 2022 11:17ч.

  91 % от украинците искат същото, а 97 % мразят руснаците благодарение на др. Ви Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Котопакси

  25 Ное 2022 14:50ч.

  А ние пък мразим европейските фашисти и нацисти благодарение на такива като теб . Те европейските фашаги предизвикаха две световни войни ,сега са на път да предизвикат и третата световна война .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  25 Ное 2022 11:17ч.

  Значи все пак до последния украинец ? Зеленски, не бягай. Едни хора от Донецк искат да говорят с теб. Скоро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  25 Ное 2022 11:28ч.

  Омръзна ми всеки ден да ме уведомяват за това, което е казал във вечерните часове Слугата. Той прави това, което се изисква от него и вероятно очаква "голямата награда", за добре свършената от него работа. Това, е явно ролята на живота му-т.н. ''коронна ", а понякога тази корона се оказва, че е направена от евтини материали, боядисани с варак- имитация, менте...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  25 Ное 2022 12:48ч.

  Зеленски много скромен, бе... Аз гледам украински канал Фридом.. Ами цяла Украйна искала и Сочи, Астрахан и обща граница с Грузия и Казахстахтан.. настояват РФ да даде трилион долара като начало за преговори, Америка щяла да даде и тя трилион, а Европата да даде два трилиона, понеже , нали рашките щели ѝ скъсат гъзъ, и им откраднат перални ..съдомиялни , пранета от въжета, ако не са Зеленски , Залужни и Други..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  29 Ное 2022 17:18ч.

  Украинският гражданин Брендо пак е доствил некачествена стока на зеленото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор Орбан за Зеленски:

  30 Ное 2022 23:07ч.

  "Идиот, който организира клане в сърцето на Европа, в 21-ви век!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 111

  03 Дек 2022 18:23ч.

  Малоумник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отровен бацил

  15 Дек 2022 10:00ч.

  Хазарите са навлеци в Европа - тюркско племе приело юдаизма. Зелената жаба съществува защото навремето руските князе Светослав и Владимир не са ги изтребили до крак и сега тоя хазарин си връща като предизвика взиимно унищожение на тия дето навремето им набиха канчето. Зелената жаба е отровен бацил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до бацила

  09 Окт 2023 17:04ч.

  Имаш две мозъчни клетки. Чети повече и дано ти се размножат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нерусофил

  15 Дек 2022 13:52ч.

  Тук е пълно с комуняги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що ли така

  01 Яну 2023 14:32ч.

  Амиии... то по всички сайтове където ,макар и с цензура се допускат коментари е пълно с... комуняги,беее байновец. Що ли така, или всичко което не е политкоректно е комунистическо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  17 Фев 2024 22:53ч.

  Тогава войната ще свърши, когато и последният укроп стане на парчета. Това ще е и краят на укропия, държава без народ не може да оцелее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи