Здравко Димитров в отговор на Борисов: Не съм назначен, за да ми се иска оставката, а съм избран

Здравко Димитров в отговор на Борисов: Не съм назначен, за да ми се иска оставката, а съм избран

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Не съм назначен, а съм избран от пловдивчани, за да ми се иска оставката на партийна сбирка, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров след изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който настоя Димитров и зам.-кметът Райчев да подадат оставка незабавно.

Кметът твърди, че му дошло като гръм от ясно небе. Пред "24 часа" Димитров коментира, че не може да си обясни откъде е атаката.

"Всичко ще си дойде на мястото", каза той. 

Според него дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите на Пловдив и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки.

Димитров твърди, че не се е забърквал в бакии.

"От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по Региони в растеж, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми", припомни Зико, както е известен в града.

"Казусът със стадионите на "Ботев" и "Локомотив" не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив, и то с дипломация, а не с войни", каза още Здравко Димитров.

По думите му "имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив".

Спред него е безотговорно градът да бъде оставен на автопилот в този момент.

Зико уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.


Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • правилно

    04 Фев 2023 15:44ч.

    Борисов да не се прави на монарх. Намери се най-после някой да му възрази. Обърнал е парламентарната група на роби, които гласуват по негово нареждане, каквото им нареди. А самият той е зависим от едно посолство заради опасността от Магнитски и по тази причина бяха гласувани решения, които са срещу националния интерес на България - ветото за Северна Македония, американското ядрено гориво, американските реактори, американските самолети на хартия, оръжието за Украйна и т. н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тиквата

    04 Фев 2023 16:19ч.

    е писнал на всички

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еее, никакъв приятел

    04 Фев 2023 17:11ч.

    на Боце не си ей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Georgi

    05 Фев 2023 8:59ч.

    Основният проблем на България е..че тези които гласуват всъщност избират назначени..а назначените после си мислят,че са избрани...и тиквуна много добре знае схемата,защото и той е от избраните назначени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи