Борисов в Пловдив: Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът Райчев незабавно да подадат оставки

Борисов в Пловдив: Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът Райчев незабавно да подадат оставки

Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката, заяви бившият премиер.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му по строителството Пламен Райчев незабавно да подадат оставка. Това настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра актива в града на тепетата да съобщи решението на Изпълнителната комисия. Членовете на партията посрещнаха вестта с аплодисменти.

"Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми", посочи причините за исканата оставка на Зико Борисов. Причината е протестите на феновете по строителството на стадион "Христо Ботев", които негодуват от кмета.

Припомняме, че строежът на стадион "Христо Ботев" се забави много и крайната цена беше увеличена няколко пъти. В края на 2022 г. Община Пловдив обяви, че ще търси пари от държавата за неговото завършване. Фенове обаче заявиха, че стадионът се строи некачествено, искат се пари за неизвършени дейности или се надписват такива, а общината не дава информация какви суми са изхрачени и за какво. Те излязоха и на протест, след като снеха доверието си от кмета и неговия екип. Написаха писма и до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който неколкократно обеща завършването на новите стадиони на двата основни пловдивски клуба – "Ботев" и "Локомотив".

Отговорен за строежа е бил Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Последно преди няколко дни Здравков е поискал заем от общината, не достигали 22.5 млн. лв. за довършване на стадиона

"С парите, които осигурихме, си създаваме проблеми. Какво общо имаме с това. Преди месеци на стадион "Ботев" обявих, че Зико няма да е кмет повече. И той тогава пак не беше в Пловдив. Веднъж се месих за пробива до Водната палата, втори път за стадионите, трети път за панаира. Ами аз не съм кмет на Пловдив, за да решавам проблемите. Той не решава месеци наред проблемите на града", отсече Борисов.

"Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим - със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си - или с болнични, или в отпуска. И всеки път - едно и също: "Още пари. Още пари". Осигуряваме. Но става още по-лошо", каза Борисов. 

"Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи", заяви той.

"Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно", категоричен бе бившият премиер.

"В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне", подчерта Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящите избори. 

"Ако искате да се повтори ситуацията от предните две години, гласувайте пак за ПП и ДБ", каза той.

"Днес разбирам за забранителни списъци на хора и български журналисти за Македония. Това е недопустимо. Това е провал във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото как ще летим от София до Скопие, пък един път не кацнаха. Че ще правим магистрали от София до Скопие. Нищо. Нула", коментира Борисов. 

 

Коментари

  • хахах

    04 Фев 2023 12:45ч.

    Тва до Тиквата не е ли бившият кмет Тотев, дето обясняваше как да се "правят" невалидни бюлетини с едно драскване на химикалката??? Явно още му е приятел и ноу-хауто ще се ползва на идните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    04 Фев 2023 14:06ч.

    Здравко, Йорданка и останалите кметове, бушони на баш бабаита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    04 Фев 2023 15:12ч.

    Голяма веселба ще настане, ако кметът не си подаде оставката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледат от шефа си и

    04 Фев 2023 16:49ч.

    Действат по логика - след като той има такава къща в Барселона, защо и аз да не вдигна една в Пловдив. Бита карта си ти Боко - твърде скоро беше подкрепата ти за Македония, за да се правиш на невинен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наска

    05 Фев 2023 6:24ч.

    Като ти е приятел защо го предложи за кмет. Не си ли познаваш приятелите, че да негодни . А сега като не подаде оставка ще стане ясно , че вече и ГЕРБ са те изчегъртали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи