Зарков: Рюте да внимава, това няма да мине просто така. Той не изразява позицията на Европа

Зарков: Рюте да внимава, това няма да мине просто така. Той не изразява позицията на Европа

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков предупреди нидерландския премиер Марк Рюте "да внимава" с позицията си за недопускането на България до Шенгенското пространство, като допълни, че "това няма да мине просто така".

"Рюте направи внушение, че за 50 евро може да се премине границата. Българи загинаха, за да пазят не само нас, но и тях. Рюте да внимава. Това няма да мине просто така", подчерта правосъдният министър пред Би Ти Ви.

Коментира, че не знаел защо Нидерландия не иска България в Шенген, но "нямат право да не ни искат". Според него начинът, по който са го направили, е "абсолютно неприемлив", като по думите му той не бил обоснован нито от юридическа, нито от политическа, нито от техническа гледна точка.

Зарков е убеден, че България ще влезе в Шенген след няколко дни или след няколко месеца, тъй като имала право и такива били европейските правила. "Това поведение е изцяло за сметка на Нидерландия в момента", отбеляза още той.

Споделя позицията на президента Румен Радев и се радва, че България има държавен глава, който "остро и навременно реагира".

Зарков посочи, че уважавал позицията на Нидерландия, но тя трябва да се изразява по начин, който не поставя под съмнение достойнството и живота на българските гранични полицаи.

 

Коментари

  • Мария ...

    03 Дек 2022 12:59ч.

    Зарков, Вие не изразяваме позицията на българският народ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хммм

    03 Дек 2022 13:40ч.

    Изобщо не виждам да има позиция. Прави се на Зайо в "като миналия път".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не искаме Европата ви под никой неин ипостас - нито Шенген, нито еврозоната, нито ОТАН

    03 Дек 2022 13:00ч.

    Всичко това са метастази на световния тумор САЩ. Вашите "елитарни" проблеми там "горе" нямат нищо, ама нищичко общо с нас, българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Дек 2022 13:06ч.

    Ich bitte um Verzeihung! ...........фашистът Й. Гьобелс: „Славяните, като етнически мелези, не са в състояние да приемат и пренесат великото наследство на арийската раса и като цяло славяните не са годни да бъдат носители на култура. Те не са творчески хора, те са стадни животни, а не личности, които са напълно непригодни за умствена дейност.”............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Литмусната куролация

    03 Дек 2022 13:13ч.

    Крум Зарков e гласа на Херо Мустафа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    03 Дек 2022 14:25ч.

    Зарков е гласът на френското посолство. Зарков е френски възпитаник, той беше този, който натискаше за падане на ветото над РСМ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помним

    03 Дек 2022 15:24ч.

    Цветът на нацията няма да бъде забравен и този път

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ооооо на нашите хрантутници им объркаха плановете

    03 Дек 2022 13:18ч.

    да внимава рюте; рюте, внимавай в картинката, че не знаеш що е то българска престъпна клика хрантутници вечно лапнали за пари!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е казаха ли ти го сега Рюте! сваляй гащите и целувай ръка!

    03 Дек 2022 13:21ч.

    радев може да реагира само като става въпрос за личната му изгода; да направи нещо по въпроса с решението за оръжие- НЕ; да направи нещо по въпроса с Македония- НЕ; щото само личните му интереси дето влизат в джоба имат значение за продажния пес;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    03 Дек 2022 13:24ч.

    Един от малкото хора с достойнство и чест хора в БСП. Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    03 Дек 2022 13:30ч.

    Шенгенът ни е нужен сега, защото издъхваме по границата си, но дългосрочно не съм сигурен че е пътят на България. Мисля, че България не иска да е заедно със страни като Холандия, това просто са други хора. Трябва да държим на достойнството си. Същото важи и за еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Криво разбраната сивилизация

    03 Дек 2022 13:53ч.

    Точно обратното! Борисов много по-успешно се справяше с миграцията, като първо, я договаряше с Ердоган и второ, не я забелязваше, за да не тегне на врата на българския бюджет, под формата на храненици, с парични помощи за по над 1000 лв/месечно. Хак им е сега на румънците - нека да осиновяват Африка и Азия! А за това, че дъч-мените са надменни нацисти и полуроботи - нямам възражения. И никаква евр(оп)ейска финансова зона. Евро-зоната е единствено за доене, стригане, онождане и клане на овците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    03 Дек 2022 13:33ч.

    Рюте сега ще си разплете чорапите! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунди Ял

    03 Дек 2022 13:38ч.

    След акто повече от година, пред цял свят, политиците ни биеха дузпи в собствената си врата и скачаха от рядост пи някой и друг гол, както и на ръкоплясканията на дрогиранта публика, сега вече са взели пишовите и стрелят в краката си. Някакъв нов вид ритуален танц сигурно. Може да очакваме след месец два просто да повдигнат дулата към слепоочията си и да ни отърват от малоумното си досадно и зловредно присътвие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    03 Дек 2022 13:40ч.

    Малииййййй без нас Европата е загубена ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    03 Дек 2022 13:45ч.

    Зарков е или кух лейчо или просто обикновен евроатлантически натегач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Дек 2022 13:56ч.

    Нашите политици, ако искат да покажат независимост, могат да блокират избора на нов директор/ако не бъркам длъжноста/ на Фронтекс-там има само 1 кандидат и той е от Нидерландия- някакъв генерал. Дали ще посмеят да гласуват против- засега е неизвестно... ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, Рюте не изразява позицията на ЕС,

    03 Дек 2022 14:15ч.

    защото предпочете да изрази позицията на Холандия. Ще видим какво ще решат хората, които ни извиваха ръцете да премахнем ветото ни за РСМ, и които не се посвениха да ни се натрапят през последнте съдбоносни избори и дори да нарушат тишината в Деня за Размисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеко Такоф

    03 Дек 2022 14:40ч.

    На всички позиции в управлението на България са инсталирани послушни безродни крадливи мелези, нито са чисти българи, нито са с определен пол. Не чакайте да защитят позиция изгодна за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2022 15:03ч.

    Дано ме изтраете, но в мен се изви буря и възнамерявам да ви удавя! Тези, които не понасям и другите, които не понасят мен, да прескачат! Зарков, не бързай! Твърде често се случва така, че нещата не са туй, което изглеждат. Представи си, че всъщност това е действителната позиция на Европа, но поради ненамиране на фотогеничен ъгъл на заснемане, огласяване, европейците са намерили един относително "неутрален" говорител, който прикрито да огласи общата позиция. Защо Германия и Франция (но делеч не само те) биха се скрили зад Нидерландия. Защото безчовечно и отвратително ни натискаха до чупене на кости за да предадем националните си интереси покрай Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2022 15:10ч.

    Като се разбра, че българското общество не възприема егоистичните и користни евро-американски тези, те бяха принудени да активират петата си колона, щедро представена сред българския политически елит. Същият този елит е силно омразен на европейците. Те го ненавиждат, посягат към него с погнуса, но само когато има мръсна работа за вършене, осъзнавайки ясно, че самите те се намесват в едно гнусно деяние. Това е ПОДБУДИТЕЛСТВО КЪМ НЕМОРАЛНА ПРОДАЖБА И ПРЕДАТЕЛСТВО! А поне подбудителство към предателство е криминално деяние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2022 15:16ч.

    Набъркаш ли се в нещо подобно, после мразиш самия себе си, а дважди и идотите, които са станали причина за това. Няма да си позволят нещо подобно в техните страни. Те се гнусят от нашата политическа класа - тя е некултурна, нечистоплътна, не говори езика им, не гледа "правилно" на света! Това са едни довчерашни голтаци и слуги, които по прищевка на историята са се добрали до господарската трапеза, макар и свряни в ъгъла, но присъстват там само и единствено за да се топят един друг и да злословят срещу националните политически врагове в територията, с които спорят за правото да откраднат повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Дек 2022 15:22ч.

    Тоя недорасляк започна и да се излага ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2022 15:24ч.

    Те излъчват нечистотия и изпускат зловония, макар и понякога да са занимателни и да провокират криви усмивки в културните европейци, както го правеше един бивш техен премиер - полукомедиант, полуидиот. Като се стъпи на всички тези събития, оценки, преживявания - как да ни обичат, как да ни приобщават. Самият факт на нашето съществуване е постоянно напомняне и за тяхното безчестие и човешко предателство. Гледайки ни, те мразят не само нас, те намразват повече самите себе си. Тук зеят СТРАХОВИТИ КУЛУТУРНИ И ЕМОЦИОНАЛНИ РАЗЛОМИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2022 15:38ч.

    Да, нанесената ни ОБИДА е жестока! Същевременно тази обида е добър повод ад погледнем истината в очите и да признаем, че нашата страна има жесток проблем! Социусът е несправедлив, отвратителен, грозен, безпътен, лишен от бъдеще, скъсал и с човещината, и с правото! Тези проблеми трябва ад се решават, но грозната истина е, че ние не можем да ги решим сред тях и заедно с тях. Ние сме културно и цивилизационно чУжди и нека да видим и нещо положително във факта, че те изрекоха на глас своята погнуса. дУМИТЕ ОБИДА И стоящата в основите и погнуса стоят отвратително заедно. Особено на фона на българските жертви, които Родината даде, за да брани тях. Особено като си пропомним, коя беше действителната причина да ни "вземат" в кулутрния им съюз! Трябваше им сива, санитарна зона, която да брани техния богат и уреден живот, постигнат с вековни грабежи, агресия и нечестност. Нали всички знаете, че българските майки (доколкото са обществено недоразвити) не жалят толкова за загиналите си чеда на нашата граница, на която се бранят европейските богатства и европейските майки от нашествията на варварите!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2022 15:42ч.

    Ние не можем реално да решим обществените пробрлеми в компанията на лицемери, лъжци и превзети от чужди геостратегически интереси общества, говорещи поръчани, двулични "истини". Не бях много ласкав към моята България, но идея си нямате, колко далеч по-язвителен и отвратителен мога да бъда в отношението си към „културните“. Всъщност, действителното ми желание е да не се занимавам с тях, защото аз ги презирам повече от котата на тяхното презрение към нас и мен. Те са откачалки, които за да угодят на чужди интереси се отрекоха от Бога и неговото творение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пръдльо

    03 Дек 2022 15:45ч.

    Зарков да внимава , че Рюте ще си напълни гащите от страх ! Ха ха ха ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2022 15:46ч.

    Те са отвратителни сектанти, лъжливи и притворни ново“комунисти“, опортюнистично и покорно влюбени в лъжебожества. И всичко това зари интереси, корист и покорство към големия хегемон! Опитват се да наложат нова „вяра“ и нова „църква“, където няма място за човеците като божествено творение. Те са безпътници, които са тръгнали ЗАНИКЪДЕ. Могат да съществуват доволно, щастливо и богато, но само когато изсмукват някого отвъд свещените им граници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така и не научиха за 15 години ...

    03 Дек 2022 15:47ч.

    Как функционира Брюксел ? Когато има кофти новина за някой от /новите/ членове, не я изразяват всички, а натоварват отделна страна. Все едно че другите не са лоши , обаче видите ли, Холандия /например/ е против ! Тъпи са ни назначенците, не схващат европейските мурафети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зарков глупак ли е?

    03 Дек 2022 15:53ч.

    Навярно е, защото все още не е разбрал, че в ЕС има много подсъюзи. Има Шенген, еврозона, на зная как нарекоха съюза на Франция с Германия. В ЕС всички са равни, но има по-равни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зарков

    03 Дек 2022 19:56ч.

    Съм , съм !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемерие

    03 Дек 2022 16:07ч.

    Вие политиците какво направихте 30 години за достойнството на българите, нищо. Излишни опити да се представите пред света че ви е грижа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    03 Дек 2022 17:55ч.

    ДА, страшната корупция която вилнее на българо-турската граница е известна в Европа. За 1500-2000 $ всеки престъпен индивид може да влезе в България. А колко струва подкупа човек да стане граничар някой от вас форумци знае ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    03 Дек 2022 17:59ч.

    От БГ пази боже "елита",виждаме ревове,сълзи и сополи.Мила родна картинка,толкова си могат.Така и не разбраха,че умния и достойни не писка,той се подготвя и в най-подходящия момент нанася ответния удар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи