Захарова: В България и Румъния се разполагат нападателни оръжия срещу Русия

Захарова: В България и Румъния се разполагат нападателни оръжия срещу Русия
Москва е загрижена от интензивната военна активност на НАТО в Черно море, считайки че тези действия на алианса подкопават регионалната стабилност. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

 

Според дипломата броят на корабите на военноморските сили на страните от НАТО плаващи до пристанищата на Черно море на съюзниците и партньорите на алианса, броят на полетите на разузнавателни самолети и безпилотни летателни апарати по границите с Русия се увеличава. „Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се разработват сценарии, които предполагат и предвиждат удари, включително на руска територия“, продължи тя.

 

“Това предизвиква у нас сериозна загриженост. Трябва да вземем предвид нарастващата военна активност на алианса, а страните-членки да реагират съответно”, каза дипломатът. “Черноморският регион вече има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните държави. Появата на нов играч тук, очевидно не показва най-добри намерения подкопава регионалната стабилност, „забивайки клин” между съседните държави”, заяви Захарова.

 

Тя подчерта, че НАТО привлича Украйна и Грузия към своите дейности, като ги “обучава” да се изправят срещу Русия в хода на съвместни маневри и учения.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • путьовците тука си трайкат

  04 Дек 2020 10:07ч.

  “Координационния център” който Борисов ни излъга най-нагло, че ще строи във Варна (на срещата с Тръмп), е всъщност ракетна база срещу Русия. Малко, по малко се превръщаме във фронтова държава. Заспал народ, стадо сляпо и глухо. Мърша!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  04 Дек 2020 10:08ч.

  българия е в нато и ес без референдум вън ам бази от балканите и черно море искам мир а не конфликти с русия ние сме тук от векове за векове не искам да ставам мишена на руските ракети заради безкраините ам интереси

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  04 Дек 2020 10:20ч.

  Маша, кажи на началника си, че хленченето е признак за "женственост" и слабост. Всеки, който хленчи има чувство за малоценност и комплекс на жертва. Империя се гради с ЖЕЛЯЗО И КРЪВ ! В най-скоро време би трябвало да започне голяма война на териториите на Украйна и Беларус. Аз смятам, че това е голям шанс за Русия. Защото тя има шансове в "световната надпревара" само на "военния терен". Да се надате, че ще биете англосаксите на терена на "МЕКАТА СИЛА" е комично. Шансовете ви са в "ограничения горещ конфликт". Англосаксите са доста по-богати от вас и именно затова нямат интерес от "горещ конфликт" ..... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  04 Дек 2020 10:22ч.

  Окупационният режим на НАТО - вън от родината ни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И обратно, също така

  04 Дек 2020 10:23ч.

  на територията на Русия се разполагат нападателни оръжия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • г-5

  04 Дек 2020 10:24ч.

  България винаги е играла с белязани карти. Този който ги държи в момента да не си мисли, че престъплението, което върши тайно от народа, ще остане скрито. За такова престъпление няма давност, както и за всяко библейско престъпление. България не случайно е поставена на този кръстопът. Престъпленията срещу кръта се плащат скъпо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петнистият

  04 Дек 2020 10:32ч.

  Захарова наистина да спре да скимти. Нито България , нито Румъния, са големи и състоятелни страни , та от техните управници нещо да зависи. НАТО е застанало на техните територии , САЩ си веят байряка , и не на българите и румънците трябва да се сърдят в Кремъл , а на своите предшественици в Кремъл. На петнистия предател Горбачов , предал изтока на Америка на един кораб край Малта ! На пияндурника Боря, разрушил империята си незаконно на една сбирка в Беловежката гора...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не само си петнис ами си и идиот

  04 Дек 2020 10:53ч.

  Българските продажни политици винаги са залагали на куц кон. И после защо народен съд, това и онова. И естествено че вече сме мишена на руските ракети след като на наша територия се инсталират нападателни оръжия срещу Русия. Нали и ВСВ българия обявява война на САШ и Великобритания, и после яде лобута от летящите крепости. А и винаги когато се е привързвала към Германия е губела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАТО и ЕС обявиха Русия за главната си заплаха до 2030 ...

  04 Дек 2020 10:58ч.

  Да, вярно е това. И също в Италия. Огромен брой направлявми ракети с радиоактивен заряд. Поне Германия се отървава малко по малко... Не биваше да се набъркваме в инициативата "Три Морета", ако не е късно - трябва да се измъкнем с възможно най-малко поражения (досегашните)... При двама генерали на чело на ръководството на страната... Позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.12.2020 в 10:53 Че и паметник на летците

  04 Дек 2020 10:59ч.

  издигнаха и ние изтърпяваме...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  04 Дек 2020 11:08ч.

  Хохо, Захарова едва ли скимти, тя просто предупреждава за последствията. А от тези последствия първо ти ще проскимтиш, защото ще видиш, че онова, в което си бил сигурен, изобщо не е било такова, каквото се представя. Нека всички пронатоффчета го имат предвид. А ЗИПа, вместо да дава наставления от дивана, да вземе барем да организира едно партизанско движение. ЗИПе, хващай гората, наставления и едно дете може да дава, четейки революционно-романтична поезия от миналия век.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  04 Дек 2020 11:09ч.

  ЗИП, успокой се, ако обичаш, ако ти е студено, ходи в Близкия Изток да се стоплиш и да мирясаш с тия войни най-накрая! Войната се води и в момента, не е нужно да ти пламне задника, че да разбереш ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  04 Дек 2020 11:24ч.

  Точно си е скимтене. По принцип тва е характерно за "соца" от който Русия още не е излезнала ментално. Соц държавите нонстоп скимтяха срещу кишата, сушата и международното положение..... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.12.2020 в 10:53

  04 Дек 2020 11:32ч.

  По принцип не връщам реплики на смислово неграмотни малоумници , които реагират първосигнално. Без да разбират смисъл на прочетен текст... но айде втори опит , като за ретардати ! И България , и Румъния , страните които визира Захарова, са абсолютно незначителни фактори като суверенитет. Практически - нямат национален суверенитет ! Тези страни декларират и извършват това , което нареди Вашингтон ! Те са окупирани страни ! Ако от територията на нашите страни , на която вече от доста време има американски военни , както и американски оръжия и системи (ПРО в Румъния) се извършват заплашителни военни действия за РФ , срещу кого трябва да негодува Захарова ? Срещу окупираните България и Румъния , или срещу окупаторите САЩ ? И понеже въпросът е риторичен за индивиди с IQ > 80 логично идва следващия въпрос. Кой е луд , който яде зелника (САЩ) или който му го е дал (Москва) ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП на 04.12.2020 в 10:20

  04 Дек 2020 11:33ч.

  Май НИК :ПИЗда, повече ще Ви отива, на проявяваната в постовете, същност? Да Ви намерим, Кръстникът!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ГЛАСОВЕ"

  04 Дек 2020 11:33ч.

  разглежда събитията в България от гледната точка на обитателите в "Русский Мир"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  04 Дек 2020 11:41ч.

  Кремъл малко прилича на футболен отбор, който негодува,че противника играе нападателно и красиво. Тва наистина е инфантилно... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.12.2020 в 10:53 на 04.12.2020 в 11:32 По принцип не връщам реплики на

  04 Дек 2020 11:43ч.

  Пич/Мем, я си прочетете, първото изречение, с опит за самооценка на следващите! Да не сте писали за себе си в аванс? Разбира се, че ще чатнат и командните центрове и физическото пребиваване на нападателното оръжие. Това не е електронна война на ТВ екрана, за хаме... население. Да му мислят свободните във Варна, Пловдив, Безмер, Шумен и прекрасната ни столица. И складовете за това в Германия или където в Европа. Лошо нещо е войната. И човешката глупост!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиздичке

  04 Дек 2020 11:45ч.

  Стана ли Ви хубаво в Южен парк, пред паметника за благодарност, на разрушилите, "Малката Виена"? - :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще ядем хурката

  04 Дек 2020 11:48ч.

  Преди 1989г бе обещана но СССР(Русия) че нато нямо да се разширява на изток като в замяна те СССР (Русия) ще освободят ГДР от нападателни оръжия,от войски, ще оставят безпроблемно обединението на германиите. Като гледам СССР изпълни всичко.Но Нато се разшири, и Русия се обкръжава отвсякъде със нападателни средства, радарни станции.Ако някой си мисли че това ще стрестне народите в Русия и федерацията си правят криви сметките.А ако и1 ракета излети от Румъния,БГ или Полша не само тези държави ще си го получат но и ония кравари зад океана. А Борисов и ГРОБ са престъпници спрямо интересите на държавата.Конфронтация със съседи и близки държави и народи е грешка.САЩ са далеч но ние сме на 1 час от Русия и ще бъдем сметени като есенни листа. Лично аз никога няма да вдигна оръжие срещу историческите ни освободители (те не са само руснаци не забравяйте).Не ме интересува имперския мотив на императора през 1877 г а жертвата дадена от тези обикновени хора и готовността им да мрат за някакви си там българи зад 9 планини в 10та.Обикновените хора-мъже и жени умрели тогава ние сега да имаме държава.Помнете това.Така че на всички русофоби и всякаква сволач-майната Ви.Борисов Боклук.ГРОБ убийци на народа си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  04 Дек 2020 11:49ч.

  Мълния ! Украйна нападна Русия в района на Белгород. Един украинец е ликвидиран ! "Лидера" в Кремъл, ко праим ? :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП на 04.12.2020 в 11:49

  04 Дек 2020 12:01ч.

  Проста ЗИП П?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.12.2020 в 11:32

  04 Дек 2020 12:09ч.

  на 04.12.2020 в 11:32: "Кой е луд , който яде зелника (САЩ) или който му го е дал (Москва) ?" -------Ако смяташ, че не България е луда, че си е дала безплатно територията и суверенитета на САЩ, нато и ЕС, а някой друг ни е виновен, че сме надупени на същите - САЩ, нато и ЕС, - ще задаваш нелогични въпроси като горецитирания. Освен ако не си представяш, че си зелник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bjk

  04 Дек 2020 12:15ч.

  Руснаците търсят конфликт да си върнат загубените колонии в източна европа с падането на комунистическата империя. Колко ще е способно нато да се противопостави на руските напъни е отворен въпрос . Предисторията на последната война подсказва, че на запад си живеят добре и когато Хитлер или в днешно време Путин предприемат военна офанзива , западняците се правят на разсеяни като изключим празните приказки. Да се отбележи, че когато запада най накрая обяви война на Хитлер, не обяви такава на съветския агресор в Полша, двоен стандарт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние моем да си се дупим колкото си искаме...

  04 Дек 2020 12:23ч.

  Обаче винаги сме си били плътно зад Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • че сме надупени на същите - САЩ, нато и ЕС, - на 04.12.2020 в 12:19

  04 Дек 2020 12:41ч.

  Драга ми Тикво, ти си просто плод, а не земен зеленчук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Драга ми Тикво, ти си просто

  04 Дек 2020 12:44ч.

  Ясно е че си глупав, не е нужно да го показваш

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bjk на 04.12.2020 в 12:15

  04 Дек 2020 12:44ч.

  Поколението на чичко Гугъл, що не си удариш"една злобарка", на непорасналия бастун?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • околението на чичко Гугъл

  04 Дек 2020 12:47ч.

  Като няма кво да кажеш се сещаш за меката си китка, как не умряхте от глад след 89та

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като няма кво да кажеш се сещаш за меката си китка, как не умряхте от глад след 89та

  04 Дек 2020 12:49ч.

  Я прочети и ако можеш, осмисли, написаното? - :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Захарова: На територията на България и Румъния се разполагат нападателни оръжия срещу Русия

  04 Дек 2020 12:53ч.

  Оружията разположени във Влашко и в БГ-кенефа гарантират стабилността, сигурността и мира в региона. Това са американски оръжейни системи и няма как да бъдат нападателни. Американското оръжие спасява човешки животи, тези на аборигените не се броят - справка Хирошима и Нагасаки. Нападателни обаче са системите С-300, с които Русия е затворила небето над Курилските острови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • , паун:))

  04 Дек 2020 12:53ч.

  Съветски предател

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петнистият на 04.12.2020 в 10:32 Захарова наистина да спре да скимти. Нито България , нито Румъния, са големи и състоятелни страни , та от техните управници нещо да зависи.

  04 Дек 2020 12:58ч.

  Абсолютно правилно. Защо руснаците не скимтяха по времето на пияндурника Елцин когато ни използваха за разменна монета и ни харизаха на англо-саксите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това са американски оръжейни системи и

  04 Дек 2020 12:59ч.

  Добре че са американците да ни пазят иначе ще дойдат руснаците и ще ни вземат всичко като на 9ти септември.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • като на 9ти септември.

  04 Дек 2020 13:00ч.

  Руснаците искат нов 9ти септември.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mi6osp

  04 Дек 2020 13:01ч.

  Захарова само е напомнила най-дипломатично, че тези, които разполагат на своя територия инсталации за изстрелване на крилати и други ракети срещу Русия, автоматично стават цел на стратегическите ракетни войски на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изключително противно изглежда отстрани

  04 Дек 2020 13:12ч.

  Непрекъснатият рев, сълзи и сополи от Русия за всичко, което им дойде на ум. Драснали младежи върху МОЧА Захариева след два часа реве, Тая МОЧА няма ли най-сетне да я махнем както направиха всички, на чиито територии Ч. армия не е водила битки? Отделно Ч. армия не донесе нищо добро на България. Сега вече децата не смеят даже да идат да играят там да не ги снимат, че се навъртат наоколо. Реванье и международен скандал беше и когато чехите демонтираха паметника на генерал Конев, който ръководеше съветските войски при окупацията на Чехия 68ма година. Даже митинг спретнаха пред чехското посолство в Москва и му идпоторошиха прозорците. Русия днес продължава да се отнася към източноевропейските народи като територия, която им принадлежи. Крайно време е да се събудят. Продължителният сън не е здравословен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Захарова само е напомнила най-дипломатично, че тези, които разполагат на своя територия инсталации за изстрелване на крилати и други ракети срещу Русия, автоматично стават

  04 Дек 2020 13:18ч.

  Преведено от съветски означава искаме да ви колонизираме като на 9ти септември и си търсиме повод да го направим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изключително противно изглежда отстрани на 04.12.2020 в 13:12 Тая МОЧА няма ли най-сетне да я махнем както направиха всички, на чиито територии Ч. армия не е водила битки?

  04 Дек 2020 13:37ч.

  Интересно ще е разпенилият се от 13:12 да ни разкаже за съдбата на паметниците на Червената армия в Полша, Германия и Австрия? Също така ще е интересно разпенилият се от 13: 12 да ни разкаже с негови си думи и прости изречения каква е ролята на Червената армия за денацификацията на Европа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  04 Дек 2020 13:45ч.

  Аз не знам оръжията да се продават с надпис гравиран върху тях, за кого са произведени. Всяка държава и военен съюз има правото да се въоръжава, което се практикува усилено точно от Русия, която е държава въоръжена до зъби, както се казва. На техните оръжия не пише срещу кого са и ние не ги упрекваме поради тях, независимо, че не сме от един военен съюз. Но и ние знаем, че може да се употребят спрямо България, ако интересите на Русия го изискват. Едно оръжие може да бъде насочено към всеки, ако той се държи като враг. Така, както и България е била възприемана като такъв враг от Русия, в един период. Затова никой, който е въоръжен до зъби, не може да забранява на останалите също да се въоръжават. В крайна сметка това има по-скоро превантивна функция в днешно време. Говоренето, "вие се въоръжавате против мене" не е много цивилизовано, след като никой не пита самите руснаци те против кого се въоръжават и не ги обвинява. Ако някой се чувства застрашен, поради качествата и възможностите на съседите си, нека наблегне на дипломацията и да си разреши конфликтите с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  04 Дек 2020 13:49ч.

  Колега по форум, от. "... на 04.12.2020 в 13:37"., някои така се хранят.Обилно и нездрословно. Ще дойде време да повръщат, скоро, там където го правят, но и за нас ще е така покрай тях, тук. "Ум царува, ум робува, ум патки пасе".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.12.2020 в 13:18 Преведено от съветски означава искаме да ви колонизираме като на 9ти септември и си търсиме повод да го направим.

  04 Дек 2020 13:54ч.

  РБългария е ПОСЛЕДНА по БВП на глава от населението в периода, в който колония на ЕС с евро-гейски уклон и на 57 място по ИЧР /по данни за 2017 г./. През 1985 г. по ИЧР сме били на 27-мо място. Бъдете здрави! Бъдете европейци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каква е ролята на Червената армия за денацификацията на Европа?

  04 Дек 2020 13:56ч.

  Никаква. Националсоциализма се заменя със съветски комунизъм и съветска окупация вместо нацистка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus на 04.12.2020 в 13:45 Всяка държава и военен съюз има правото да се въоръжава, което се практикува усилено точно от Русия, която е държава въоръжена до зъби, както се казва.

  04 Дек 2020 14:00ч.

  Ку-ку-ку… Списък на страните по военни разходи: 1. САЩ, 613.000.000.000,00 УСДолара - 35% от световния дял. 4. Русия, 66.300.000.00,00 УСДолара - 3,8 % от световния дял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бъдете европейци

  04 Дек 2020 14:15ч.

  И да не искаш пак ще си европеец, щото нямаш друг начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  04 Дек 2020 14:40ч.

  Преди 80 години е имало подобна ситуация. След милиони жертви и от двете страни, на загубилите им дойде ум в главите, но ... измряха. Новопоявилите се са с липсваш ум и е нужно отново да им се влее в празните глави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.12.2020 в 13:56 Никаква. Националсоциализма се заменя със съветски комунизъм и съветска окупация вместо нацистка.

  04 Дек 2020 14:41ч.

  Няма да обсъждам неграмотното писане то вероятно е следствие от декомунизацията на образованието след 1989 г. … В социален план основната роля на съветската окупация е въвеждането на задължителното масово средно образование в НРБ в годините след 1944 г., всеобща поликлинична и болнична помощ и всеобщо пенсионно осигуряване. Така времената, в които пейзаните /около 75-80% от цялото население на Царство България към 1944 г. е селско, а от работническото градско едва 5-8% имат пенсионно и здравно осигуряване/ трябва да продават мило и драго за образованието на по-амбициозните селянчета и за посещение на лекар-специалист в окръжния град приключват. Отварят се вратите на социалния асансьор и децата на черните кирливи вратове получават възможност да се учат, да се ограмотяват и дори да правят академична кариера, нещо което би било немислимо във времената без социализъм донесен със съветската окупация, което не им пречи в момента от висините на първото висше в родовата си памет самоотвержено да громят режима, който ги е изучил и изкарал от измазаните с гюбре колиби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  04 Дек 2020 14:47ч.

  До "04.12.2020 в 14:41" Много добре казано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дядо Мраз

  04 Дек 2020 14:50ч.

  Евромутрокрацията ни води към Четвъртата национална катастрофа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Изключително противно..." 13:37

  04 Дек 2020 14:53ч.

  "Съдбата на паметниците на Ч. армия в Полша, Германия и Австрия." Да се чете требе! Отговарям. 1/Но първо ще цитирам какво съм написал: "...на чиито територии Ч армия не е водила битки". На територията на Полша, Германия и Австрия Червената армия ВОДЕШЕ битки. Дори на територията на Австрия българските войски водеха битки на 10, 11, 12 май 1945та година. По простата причина, че на ръководството на Ч. армия не и беше скимнало, че от няколко дена вече има МИР в Европа и трябва българските войски да бъдат уведомени за това. Оставиха си ги да загиват, но какво са за тях няколко десетки загинали български войници? В самата България по заповед на министър председателя една пушка не е пукнала срещу Ч. армия. Което не попречи на същата да остане тук още 3 години и половина та да помогне на комунистите да дойдат на власт. Българския народ никога нямаше да сложи комунисти на власт ако България не беше окупирана.и 2/ наистина с много прости изречения трябва да се обясни каква е ролята на Ч. армия за денацификацията на Европа. Дума да няма ролята е съществена. Тук спор няма. Спорът е другаде. Денацифицираха Източна Европа и веднага я комунизираха. Ако я бяха оставили свободна, ако бяха се оттеглили и бяха дали свобода на източноевропейските народи сами да определят бъдещето си, може би днес не само нямаше да махат паметници на руската армия, ами паметниците щяха да са двойно повече. Но поставяйки в тия държави марионетни правителства, пряко подчинени на Кремъл те всъщност ПРЕВЪРНАХА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ В СВОИ КОЛОНИИ. По-събудените от тях се опитаха да си върнат суверинитета но последва нова окупация. И тази окупация не свърши преди 1989та година. Единствената държава, която не се опълчи на Кремъл беше България. Дори Чаушестко се противопостави на Москва и се опитваше да се разграничи от Кремъл. За Югославия вече знаем, че отдавна не беше подлога на Мсква. И не ми говорете как сме стигнали до 27 мо място според ООН.Комунистическите лъжи са безкрайни и това беше такава. Проверете как са живели държавите, които са били на 27мо място. Празните магазини и чакането по 20 години за кола и апартамент не показват никакъв напредък, точно обратното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помпео

  04 Дек 2020 15:00ч.

  Главният русофоб на "СЕГА" ЗИП станал Главния русофоб на "ГЛАСОВЕ"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "на 04.12.2020 в 13:56 Никаква. Националсоциализма се заменя със съветски комунизъм и съветска окупация вместо нацистка. на 04.12.2020 в 14:41"

  04 Дек 2020 15:02ч.

  Поздравления за написаното!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  04 Дек 2020 15:11ч.

  "те всъщност ПРЕВЪРНАХА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ В СВОИ КОЛОНИИ" Тъпи млади българи. Надъхани, но прости. НИТО една държава не е в сферата на СССР НАСИЛА! Държавите, които искаха да излязат от това влияние го направиха БЕЗ проблем. Най-напред Югославия. След това Румъния, Китай, Албания. България НЕ БЕ командвана от руснаци, а от чисти българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  04 Дек 2020 15:19ч.

  Макар и управлявана от чуждо влияние, преди 30 години България бе суверенна държава. В момента България НЕ Е суверенна държава. Как стояха нещата със СИВ? Гласуваше се и ВСЯКА държава имаше ЕДИН глас. Така бе и с Варшавският договор. На територията на България бяха в сила САМО български закони. Как е с ЕС? Гласът на България е много по-малък от този на Германия или Франция и мн. други държави. В България законите на ЕС са с по-голяма сила от българските закони. Дори политиците в България все още не са проумнели този факт и затова постоянно съдят и осъждат България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  04 Дек 2020 15:19ч.

  на 04.12.2020 в 14:00 Говорим за равнопоставеност, на същото разстояние, от което Русия се възмущава от оръжие инсталирано в България, България не се възмущава на пъти по-голямо струпване на оръжие, инсталирано в Русия и готово за употреба. Нали трябва да има реципрочност, или всички ще се въоръжаваме или всички ще се разоръжаваме. Предпочитам второто, но след като е първото, нека няма двойни стандарти. Не знам колко точно оръжие има Русия но точно тукашните съфорумци непрестанно поясняват, как тя е дори по-боеспособна и напреднала от САЩ. Затова не им подобава да пречат на други народи да правят същото като тях. Всъщност тяхното изказване е враждебно, защото твърдо ни възприемат като врагове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  04 Дек 2020 15:23ч.

  В Бълагрия постоянно се говори лошо за сърбите във връзка със Сръбско-българската война. След тази война България ТРИ пъти напада Сърбия: Междусъюзническата война, Първата Световна и Втората Световна. По време на тези три войни, българите са нанесли много поразии на Сърбия и Югославия. Но я ходете и вижте гробището на българските войници във Вуковар, загинали по време на ВСВ. В идеално състояние е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо което би било немислимо във времената без социализъм донесен със съветската окупация,

  04 Дек 2020 15:23ч.

  Да ги оплачеш западноевропейците как без суциализъм си останаха неграмотни и гладни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неграмотното писане

  04 Дек 2020 15:27ч.

  Ти си от кретените дето смятат че пълния член е благо за езика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти си от кретените дето смятат че пълния член е благо за езика

  04 Дек 2020 15:39ч.

  Или още по тежкия случай , да си мшслиш,че казваш нещо умно само щото знаеш къде да сложиш всички запетайки в текста

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русия е враг

  04 Дек 2020 15:41ч.

  Откакто си свалиха императора, русия е враг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Изключително противно..." 13:37 на 04.12.2020

  04 Дек 2020 15:53ч.

  Уфффф, аман от еднопластово мислене. За територията на Царство България също се е водила битка, но безкръвана на банкетната маса. Любимите ви англо-сакси са ви продали като индо-българска булка на пазара в Димитровград на омразния ви мустакат чичо Джо, след което Мустакатия триумфално без един изстрел навлиза в Царството раздирано от вътрешна война от 1918 та чак до идването му през 1944 г. Налага успешно със сила мир, за разлика от нефелния държавен терор по времете на Балканската лисица, и започва изгражда индустрия, едро селско стопанство, образование, здравеопазване, развива се фундаментална наука, изгражда се транспортна и ютилити инфраструктура, енергетиката се оказва на най-високо ниво в сравнение с всичките ни балкански съседи и с две думи диктатурата на пролетариата оставя такава национална база в наследство на новоизлюпените олигарси и мутро-капиталисти през 1989 г., че те до ден днешен поминуват не зле само от поддръжката /асфалтиране и боядисване/ на неразграбените и неразрушените остатъци от нея. Напомнянето е не за друго, а за да не забравяте къде са намирате в ценностната система на просветена Стара Европа и отвъд Атлантика - на слугинския етаж. Бъдете здрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus на 04.12.2020 в 15:19

  04 Дек 2020 15:58ч.

  За да има реципрочност и равнопоставеност Русия трябва да постави подобно на поставеното в Полша, Румъния и България оръжие в Куба, Мексико и Канада, умнико. Та да видиш тогава какъв рев ще нададат колежките на Псакито и вся прогрессивная сволочь.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неграмотното писане на 04.12.2020 в 15:27 Ти си от кретените дето смятат че пълния член е благо за езика

  04 Дек 2020 16:01ч.

  Ха?!? Декомунизацията на образованието след 10/IX се е отразила на грамотността, но вижда се, че е поразила и възпитанието, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 04.12.2020 в 15:23 Да ги оплачеш западноевропейците как без суциализъм си останаха неграмотни и гладни

  04 Дек 2020 16:07ч.

  Не сте далеч от истината за първото, а второто е въпрос на време, но пък ще го компенсират с квоти за жени в директорските бордове на немските компании, а нефелните германски мъже продукт на позитивисткия терор ще бъдат заменени между белите тевтонски бедра на немкините от афганистанци и араби. Свободата, Санчо, не е по регалите на хипермаркетите, а на върха на копието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легисти

  04 Дек 2020 16:19ч.

  В колониализма няма нищо руско. Русия никога не е водила колониална политика срещу никого, защото културният й код не е западен, т.е. не е цивилизационен. Лъжецът, който непрекъснато днес повтаряше, че Русия ни била колонизирала, няма елементарни познания по история, културология, крос-културна психология, и най вече му куца определението за колониализъм и предпоставките, които го правят възможен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поразила и възпитанието, не ли?

  04 Дек 2020 16:26ч.

  Както е казал мъдро шопенхауер , добрия тон и възпитанието властват там, където разума е отлетял

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • . Русия никога не е водила колониална политика

  04 Дек 2020 16:31ч.

  Глупости, убиха Стамболов, месят по всякакви начини, станаха болшевики и сложиха комунистически режими в източна европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сложиха комунистически режими в източна европа.

  04 Дек 2020 16:34ч.

  Които после предадоха и се отрекоха от комунизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  04 Дек 2020 16:46ч.

  РФ смјата Черно море за свое вътрешно езеро, напълни го с нови бојни кораби и всјака година добавја нови. А когато един натовски кораб влезе в Черно море (за максимален срок от 3 седмици), започва съгласувано дејствие между Кремъл и кремлефилите-Кремъл изревава, как мирът в рајона е разклатен, кремлефилите започват да се окајват, как са станали мишена за руските ракети, а лошите натовци/американци застрашават БГ. Сега започва съштото дори само с празни обвиненија-Маша казала нешто(къде са доказателствата за БГ?), и вместо да дискутираме непрекъснатото свръхвъоръжаване на РФ, се хваштаме за косите, заштото нјакој си там казал нешто...ама чакај, оште ги нјама дори Ф-16, и никакъв боен кораб не е добавен в българскија флот, българската армија се е стопила в пъти. А ако имат доказателства за нови нападателни оръжија на терироријата на БГ, молја Маша, публикувајте ги. Аман от руски тарикати!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • първото, а второто е въпрос на време, но пък ще го компенсира

  04 Дек 2020 16:56ч.

  Пак не са ти стигнали рублите за свястна водка и си гаврътнал спирта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пийте белина, г-да русофоби

  04 Дек 2020 17:03ч.

  Пак ще повторя, и е желателно лаици да не се обаждат. Колониализмът е западно явление, руснаците никога не действат като западняците. Колониализмът е политика на бясна експлоатация на хора и ресурси в окупирани или завладени земи, без оглед на никакви подобрения в подмандатната колониална територия, априори лишена не само от суверенитет, но даже и от елементарно уважение спрямо оная част от колонизирания народ, която представлява елита, съдействащ на колонизаторите. Напротив, Русия никога не е постъпвала така със завладените територии, а прави всичко възможно да се пожертва заради братството - да ги уважи, да ги приобщи, да съдейства за прогреса в територията, зачитайки националните и културни особености на народите и гарантирайки им правата и свободите. западът никога не постъпва така и това го виждаме с очите си от 30 г. насам, не е нужно някой да ми говори точно обратното, защото става за смях с лъжите и клеветите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хнв

  04 Дек 2020 17:05ч.

  Грешка е Нато да се фокусира толкова върху русия. Много по коварен враг е китай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  04 Дек 2020 17:34ч.

  Захарова не скимти, просто ни обяснява много възпитано защо ще скимтим в бъдеще....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много възпитано защо ще скимтим в бъдеще....

  04 Дек 2020 17:38ч.

  След като съветските смотаняци изпуснаха комунизма, руския империализъм няма друг начин да си върне източна европа освен като провокира война, ако нямат повод, ще намерят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо застрашаващо великата ядрена сила Русия няма в България

  04 Дек 2020 18:12ч.

  Обратното, ако пожелаят, ще ни унищожат и никакви “курица не птица, Болгария не заграница” няма да ги спрат. Просто е чудно, как толкова отблъскващо поведение среща симпатии сред отродените ни сънародници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "съветските смотаняци"

  04 Дек 2020 19:07ч.

  Имаш ли барем по-малко от 80 години? Фашистката ти подкладка си личи от една дума. Сигур баща ти е рязал партизански глави, то затуй твоята извехтяла куфалница увиране няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баща ти е рязал партизански глави

  04 Дек 2020 19:33ч.

  Дълг на всеки почтен човек е да троши главите на шумкарите, и днес е така , затва нама жив шумкар наоколо

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • комарът не е само игра

  04 Дек 2020 22:21ч.

  В блатото на Белене, кат си такъв активиз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На блядистанци

  05 Дек 2020 0:32ч.

  като им земеш водката и войната ще умрат от скука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ivanka Petrova

  05 Дек 2020 7:50ч.

  Уинстън Чърчил: "Очевидно тази нещастна страна България, не може да даде на света нищо друго, освен продажни или некадърни политици, които през всяко ново поколение я водят към нови погроми !"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • блатото на Белене,

  05 Дек 2020 9:11ч.

  Там ще се строи американски АЕЦ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спомени за суверенитета

  05 Дек 2020 15:38ч.

  Преди 30 години България не беше суверенна държава и всички решения преминавах през Москва. Поне до Горбачов беше така... Но имаше една съществена разлика между "ограничения суверенитет" при Брежнев-Живков , и сегашната ни жалка позиция. Тогава най-общо ни мислеха доброто. Москва гледаше на соц.държавите както стопанин гледа на добитъка си - да са нахранени, напоени, да са защитени. Такива хитреци като Живков дори се изхитряваха страните им да имат несравнимо по-добър стандарт на живот от метрополията СССР ! .... Днес нямаме нищо подобно. САЩ гледат на нас като на роби, вече ни чистят физически с кем трейлса... Територията ни за тях е единствено интересна за бази срещу Русия, както и за бъдещо заселване на тарамбуки на земята на Аспарух.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  05 Дек 2020 16:13ч.

  Спомени за суверенитета на 05.12.2020 в 15:38 Така е наистина. В момента България се управлява директно от Козяк 16. Толкова ниско България през цялата си 13 вековна история не е имала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • если необходимо, буду бить аккуратно, но сильно

  06 Дек 2020 10:14ч.

  Поздрави за Никулден от всички руски военни моряци: https://cont.ws/uploads/pic/2020/12/9EWwYQ_uGfI%20%281%29.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  06 Дек 2020 13:05ч.

  като гледам коментариите бая Бояршчик е изпит

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джоук

  06 Дек 2020 13:09ч.

  По-скоро много белина, щото много транс(атланто)джендъри влизат тука, много нещо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбира се.

  06 Дек 2020 13:34ч.

  Основно и единствено нападателни средства. Да ремонтираме на бай Ставраки гемията и тръгваме! С гол в ръката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи