Захарова: Трескавите опити на САЩ за спасяване на режима на Зеленски са обречени на провал, само удължават агонията му

Захарова: Трескавите опити на САЩ за спасяване на режима на Зеленски са обречени на провал, само удължават агонията му

Все по-дълбокото навлизане на САЩ в конфликта в Украйна ще срещне силен отпор и ще се превърне в шумно и унизително фиаско. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки приемането от Камарата на представителите на САЩ на законопроект за отпускане на средства на Украйна за военни нужди, предаде ТАСС.

"В този контекст потвърждаваме, че действията на Съединените щати като фактическа страна в конфликта ще получат безусловен и решителен отпор, а все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се окаже също толкова гръмко и унизително фиаско за САЩ, както във Виетнам и Афганистан", каза Захарова.

"Във всеки случай трескавите опити за спасяване на неонацисткия режим на Зеленски са обречени на провал. Целите и задачите на специалната военна операция ще бъдат напълно постигнати", подчерта дипломатът. 

"Суматохата в Камарата на представителите около одобряването на помощта за Украйна, както и за Израел и Тайван, съпроводена с престрелка между Белия дом и републиканците, които с оглед на президентските избори поискаха и средства за ограничаване на нелегалната миграция през границата с Мексико, сама по себе си не е интересна за нас", каза Захарова. - Едно е ясно: управляващите елити в САЩ, независимо от партийната си принадлежност, са готови да напомпат с оръжие режима в Киев, за да може той да се бие до последния украинец, продължавайки, между другото, и терористичните атаки срещу граждански обекти на руска територия, саботажни нападения и убийства на журналисти“.

Според нея за тази цел "във Вашингтон прибягват до банална кражба на замразени руски активи, за което Конгресът дава зелена светлина на администрацията на Джо Байдън".

„Характерно е, че в тези вътрешни дрязги Белият дом вече не разчита на митичната победа на контролирания киевски режим, а на факта, че въоръжените сили на Украйна ще издържат поне до вота през ноември, без да изпортят имиджа на Джо Байдън“, отбеляза говорителката на руското външно министерство. - Всъщност заради това се удължава агонията на Зеленски и обкръжението му, докато обикновените украинци са принудително тласкани към клане като пушечно месо. Републиканците също имат свой интерес, лобират в полза на американския военнопромишлен комплекс, който ще получи лъвския пай от средствата за Украйна", обобщи Мария Захарова.

Коментари

  • Хахаха

    21 Апр 2024 14:04ч.

    Вие имате едни жалки 54 млрд. Долара в резерва, а помощта за Украйна е 61 млрд. Дет се вика ще изкарате най много до нова година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2024 16:01ч.

    Ся, помощта за Украйна е $14 млрд за оружие, но само от амер. компании. От нас - не може да купуват. Ма без друго, ний подаряваме. Има едни $9.4 млрд. икономическа помощ - ай съпоуз, че са за обезщетения за жертвите, заплати на армията и пенсии. И тва е. Руските резерви са резерви, и не им трябват за харчене, щото сичко им работи. Ся, като ги съпоставим с лихвите на американския вътрешен дълг, те са само 5% от него, демек Русия загива - нъл тъй? Не искам да тревожа девствения ти мозък, но резервът на руснаците в долари, все повече ще намалява. Такъв е животът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг каза в прав текст на Зеленски да осигури месо за месомелачката

    21 Апр 2024 14:17ч.

    А колективният запад ще осигури парички на Зеленски, за да го мотивира да продължи да жертва Украйна за хегемонията на Борис Джонсън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ATACMS

    21 Апр 2024 14:25ч.

    Марийче, скоро ще дойдем хиляди над главите ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски боздуган

    21 Апр 2024 15:27ч.

    И бог да си, няма да избягаш от страшното руско възмездие. Така че, готви се, да ти гледаме сеира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    21 Апр 2024 14:38ч.

    6000 милки причини. А все още ще им "търгувате" уран? И изобщо не ме интересува дали Грозев е открил Кейт. Най-паче ме интересува Ивана от Дупница да бъде върната в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    21 Апр 2024 15:25ч.

    Марийка да изрази "озабочевост" по повод удара по радара за ранно предупреждение "Контейнер", като част от стратегическите ядрени сили. Било "червена линия", според Доктрината, изискваща ядрен удар. Върху кого? Ами върху Микробритания, която подскокоросва укрите на подобни действия. Ама за пореден път руснаците си бършат сополите и не предприемат нищо по адрес на реални участници във войната. С такова мекушаво поведение достигането до ядрена катастрофа е въпрос на не много време. И първият удар с ТЯО ще е на пиндосите. В това няма никакво съмнение. Съмнението е дали Русия ще отговори по подобен начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бацко, трите черти, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано???? идиото????

    21 Апр 2024 16:55ч.

    Като какво искаш да кажеш? Опорките не можеш да разчвтеш? Лошо, три черти, лошо! И, козяк, галя, незачет! Молим ви, дайте на туй нящо други, не толкова нефелни опорки, че бактън вече от идиотизмите му! Анадънму?🌈

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оф, стига си пърдял еднообразно и ти бе.

    21 Апр 2024 18:55ч.

    Колкото са жалки козешките троления "копейка" "рубладжия", толкова и твоите недоклатено недокъпани копи-пейст реплики писват, ха спести си ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи