Захарова: Ще нанесем удари по британски цели, ако Украйна използва техни оръжия за атаки по наша територия

Захарова: Ще нанесем удари по британски цели, ако Украйна използва техни оръжия за атаки по наша територия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Москва ще отговори с удари по британски цели, ако британски оръжия бъдат използвани от Украйна за удари на руска територия, каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Британски цели „на територията на Украйна и отвъд границите ѝ“ могат да бъдат ударени при такъв сценарий, каза Захарова. Тя повтори предупреждението на Москва, което беше издадено по-рано този месец, след като британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва британските оръжия за удари по цели в Русия.

Русия реагира с възмущение на изявлението и го посочи като една от причините, поради които реши да проведе този месец учения за симулиране на пускове на тактически ядрени ракети.

Мария Захарова заяви също, че Москва не изгражда военни съюзи или блокове, включително с Китай.

По въпроса за възможността Украйна и Молдова да се присъединят към Европейския съюз тя заяви, че това би означавало по-нататъшно разширяване на НАТО на изток.

Москва продължава да поддържа позицията си за запазване на космоса без оръжия, каза Захарова. Изказаната позиция следва провала от тази седмица на изготвената от Русия резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която призоваваше всички страни да предотвратят „завинаги" разполагането, заплахата или използването на каквито и да било оръжия в космоса.

Захарова също така обвини САЩ, че изнудват Грузия във връзка със закона за „чуждестранните агенти", приет от парламента на страната този месец.

САЩ заплашиха да намалят помощта за Грузия и да наложат санкции на длъжностни лица заради законопроекта, който предизвика големи протести в Грузия.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви вчера, че законът е „като от наръчника на Москва" и че Вашингтон е много загрижен и обмисля да предприеме действия.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • САЩ ще се изтеглят от Европа, защото е опасно място за САЩ

    23 Май 2024 16:03ч.

    ДНЕС бтв за Виктория Петрова. .... Д-р Джордж Фридман: Същевременно осъзнаваме, че Русия сега е голяма сила. Не достатъчно силна, че да бие Украйна и САЩ заедно, но има своето място. Путин става все по-европейска сила. Той промени бойния план, като внесе икономически сили. Това говори на езика на Европа. Постигнали са го с Унгария, на Балканите също са успели така, но руснаците сега трябва да осмислят кои са те. САЩ ще се опитат да се изтеглят – не съвсем, но ще се оттеглят от Европа, защото гледат на нея като на опасно място за САЩ“, обясни футуристът. .... ха-ха-ха ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Май 2024 16:51ч.

    Грешка в посока бъдещето е бил съюза на Сталин с юде ите Чърчил и Рузвелт ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Дж. Фридман: Държави като България са в списъка на Русия

    23 Май 2024 16:07ч.

    ДНЕС бТВ за Виктория Петрова. Д-р Дж. Фридман: Държави като България са в списъка на Русия! УРАААА, УРАААА, УРААА, ... долу патологията на егоизма и алчността на Запада! ние с Русия сме живяли заедно 45 години и Русия нищо не ни взе - нито златото, нито земята, нито водата, нито човеците българите ... ПРусия НЕ НИ ВЗЕ НИКАКВИ РЕСУРСИ с тези ресурси наши български и с Русия бяхме космическа сила и мощна индустриална държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кво стана бе, жълтопаветно малко стадо

    23 Май 2024 16:53ч.

    Грантаджи, да не ти дожаля че грантовете секват и ще хващаш колесника, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Блинкен заяви вчера, че законът е „като от наръчника на Москва"..."

    23 Май 2024 16:08ч.

    Да, кръгът се затвори на 360° (краднато е от Аналенчето). Щото самите руснаци са го преписали от ... - САЩисаните "гении". Или както казва народа: - "Когато едно куче не знае да лае, тогава и овцете в кошарите на Кавказ, му се смеят."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Май 2024 16:28ч.

    Не с руския закон, а да вземат да сравнят грузинския с американския приет през 1938 година! Американците не могат да изберат за президент роден извън пределите на сащ, но туриха на грузинците родената във Франция френска дипломатка за президентка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Дж. Фридман: Всичко се свежда до Балканите! Те (Балканите) винаги ще изберат руснаците, защото дават повече, а американците - искат повече!

    23 Май 2024 16:10ч.

    „Всичко се свежда до Балканите и до това дали предпочитат присъствието на руснаците или на американците. Те винаги ще изберат руснаците, защото те дават повече, а американците искат повече. Това се случва наоколо, но самата Европа трябва да реши – как може една банка да се справя с потребностите на всичките тези страни? Интересното е, че се опитват да имат една и съща банка за Италия и Германия“, каза още той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нищо не струват вашите долари

    23 Май 2024 16:56ч.

    Всичката истинска ценност, несводима до мамон, е скрита тук, на Балканите, тук е пъпът на света, а вие не го знаехте и сбъркахте фатално. А ще бъдем непримирими заради отрочето ни, Руссияна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Дж. Фридман за бТВ

    23 Май 2024 16:11ч.

    https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/d-r-dzhordzh-fridman-darzhavi-kato-balgarija-sa-v-spisaka-na-rusija.html?p=3&utm_source=article_page_break&utm_medium=article&utm_campaign=page_break_reload#page_break_3

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Май 2024 16:18ч.

    Днес Русия нанесе масирани удари по Харковска област.Много загинали и ранени.Излизат видеа от влакови композиции с военна техника от Тула към границата при Суми. Апропо Газетата.Днес голямата новина и почти откриването на Тихоокеанският фронт на ТСВ! Китай започна почти блокада на Тайван. Усилени слухове, че на 03.06 започва морски десант срещу Тайван по специално островите Кинмен и Мацу! САЩ изпращат 20 000 зелени барети в Тайпе....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    23 Май 2024 16:25ч.

    Бий англосаксите, за да е мирен светът!!! Друг начи няма!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Груз

    23 Май 2024 16:32ч.

    Британски цели? Това оная държава с един кафяв индиец начело ли беше? Индия? Сещам се. Да удрят. Ама не вярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се въоръжат хутите

    23 Май 2024 16:51ч.

    Предлагам ви три сравнително неутрални цели, символи на съвременния британски колониализъм: гарнизона на Фолклендите, наблюдателната база в Гибралтар и ВВС-базата им в Кипър. Ако се полакомят за моста, да бъде сринат Тауър Бридж в Лондон, показно и за назидание. Няма цял живот да ги чакаме да се вразумят. Започва това, което трябваше да започне отдавна - принуждение на наглата им пасмина към мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Май 2024 17:20ч.

    Кримския мост има издаден протокол за брак на материален актив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стар разбойник - към обречения

    23 Май 2024 17:22ч.

    Съкращавай вече наглеенето, така ще боли по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За новия кмет: като на моста в Балтимор, който го отнесе контейнеровоза на украинския капитал ни?

    23 Май 2024 18:27ч.

    Странно, още не са събрали манговци да съберат джелезото му, а вече го бракували... бре че бързи тези американци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владислав Шурыгин

    23 Май 2024 18:38ч.

    Авторский блог Владислав Шурыгин 00:40 Сегодня Нам не хватает своих «хуситов» сегодня мы пожинаем плоды нашего бессилия https://zavtra.ru/blogs/nam_chrezvichajno_ne_hvataet_svoih_husitov_v_chyornom_more_pribaltike_i_ne_tol_ko

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ и англия са врагове на човечеството и трябва да бъдат унищожени!

    23 Май 2024 18:05ч.

    сащ и англия са врагове на човечеството и трябва да бъдат унищожени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Изоставащите ги бият.“ Изявлението на Й. В. Сталин през 1931 г е актуално днес повече от всякога.

    23 Май 2024 18:34ч.

    „В историята на държавите, в историята на страните, в историята на армиите е имало случаи, когато е имало всички възможности за успех, за победа, но те, тези възможности, са останали напразни, тъй като лидерите не са забелязали тези възможности, не са знаели как да се възползват от тях и армиите са претърпявали поражение". Сталин И.В. „За задачите на стопанските ръководители“ 4 февруари 1931 г

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи