Захарова: САЩ се опитват да оправдават себе си и режима на Зеленски за терористичния акт с плашилото на "Ислямска държава"

Захарова: САЩ се опитват да оправдават себе си и режима на Зеленски за терористичния акт с плашилото на "Ислямска държава"

След терористичната атака в "Крокус сити хол" САЩ се опитаха да прикрият себе си и създадения от тях режим на украинския президент Владимир Зеленски, споменавайки забранената в Русия терористична групировка "Ислямска държава" (ИД). Това заявява говорителят на руското външно министерство Мария Захарова за kp.ru.

"Американските политически инженери се вкараха в капан с историите, че терористичната атака в "Крокус сити хол" е извършена от забранената в Русия терористична организация ИДИЛ (предишното наименование на "Ислямска държава" - ТАСС)", каза дипломатът. Оттук и ежедневните "оправдания" на Вашингтон за неговите подопечни в Киев и опитите му да прикрие себе си, както и създадения от него режим на Зеленски, с плашилото на забранената ИДИЛ".

Захарова отбеляза, че няколко фактора пряко и косвено показват участието на сегашните американски власти в спонсорирането на украинския тероризъм. „Милиарди долари и безпрецедентно количество оръжия, инвестирани безотчетно и използващи корупционни схеми в режима в Киев, агресивна реторика спрямо Русия и яростен национализъм, забрана за мирни преговори в Украйна и безкрайни призиви за силово разрешаване на конфликта, отказ от осъждане на дългогодишните терористични атаки, извършвани от режима в Киев, и масивната информационна и политическа подкрепа за всякакви, дори и най-ужасните действия на Зеленски“, изброи тя.

Говорителката на руското външно министерство припомни, че по-ранната намеса на САЩ в делата на Близкия изток доведе до появата, укрепването и институционализирането на няколко радикални и терористични групировки, действащи в региона и досега.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    25 Март 2024 9:05ч.

    Явно "кланът Патрушеви" е набил обръчите и на МИД сосе Лавров и "фриволната Маша". Вече няма танци на високи токчета и апване на ягоди с начервени устни. МИД ясно казва, че зад атентата стои "официален Киев". Да видим ОТГОВОРА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    25 Март 2024 9:44ч.

    Захарова, стана ли по-леко след като обвини Запада? На семействата на загиналите и пострадалите с това твое заявление ще им олекне ли? По думите на Соловьев охраната е била от трима души (???) от частна фирма. Кога ще ви светне, че войната е истинска и ще страдат мирни граждани заради прословутото руско безхаберие. Нали вие сте ръководители на тази страна? Събитието може да е с частен характер на има органи , които носят отговорност за реда и спокойствието на гражданите. КОЙ ще ги посочи? Или чакате Путин да ви каже това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Март 2024 12:45ч.

    Бързото насочване по непроверена следа, което направи Западът, е уличаващо обстоятелство. Би трябвало от това да се впечатлите, а не толкова от "руското безхаберие". Не съм Захарова, но да, на мен ми стана по-леко. Що се отнася до Соловьов и твърденията му за охраната - а каква да бъде, освен частна? В такъв свят живеем - на частните неща, капитали, собственост, медии, армии, охранители. Та, колко души е била охраната - Соловьов казва трима, други казват - 200. Първите жертви са точно охранители. Освен това не са били въоръжени, освен с палки и шокове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    25 Март 2024 14:46ч.

    Хората искаха "частна инициатива" и "ненамеса на държавата", и това получават! Охраната на частни обекти и събития, дори с много публика е отговорност на организаторите/собствениците, които явно са решили да пестят от охрана. Като при футболните мачове - "Все повече спортни клубове обаче предпочитат стюардите за охрана по трибуните, без отговор дали заради европейската тенденция или поради икономически причини. Факт е обаче, че разходите за частна фирма са по-малко, отколкото за полицейска охрана. Около 10 лева на час е цената за сержант, сумата за офицер е в пъти по-висока. Докато стюард взимат около 50 лева за целия ден. „С наши сили, когато се охраняват футболни срещи, се реагира изключително бързо. Докато при охрана на футболни срещи с частни охранителни фирми, мисля, че самата охрана е малко като численост”, смята комисар Пламен Парушев от „Охранителна полиция” към ОДМВР-Варна. Единствените отговорни за сигурността на зрителите по време на спортна среща са организаторите на мача. Тоест отборът домакин."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    25 Март 2024 9:58ч.

    Русия е една много пропаднала държава, която с Путин начело ще затъва все по надълбоко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин!

    25 Март 2024 10:07ч.

    Брой си центовете и мълчи! На паша ще излезеш само след залез слънце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидец храбър

    25 Март 2024 10:16ч.

    А ИДИЛ, откога е официален фактор, че от нейното "самопризнание" "светът" следва да не се съмнява?!! Престанете да поднасяте новините пак през юдейската гледна точка. Особено смешни са претенциите на дежурното чи*утско редакторче за "доказателства" спрямо обвинението към укро райха, след като е повярвано без доказателствено на някакви интернет-слухове, дошли откъм някаква си доказано американска креатура, каквато е ИДИЛ !!! Едно е сигурно, американския спецназ нямаше да започне с ухото а с топките !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Версията за "ислямска държава", която Западът

    25 Март 2024 10:12ч.

    налага, започва да изглежда даже дебилна. Нито профилът на извършителите, нито поведението им позволява да бъдат идентифицирани като терористи на "ислямска държава" (която и без друго си е англосаксонски продукт), а наемници без проблем могат да бъдат купени винаги. Според някои от вече наличните коментари, масовото убийство е подготвяно да се случи в навечерието на изборите, отлагано е два пъти (на два концерта, единият от които на много популярния Шаман), но охраната на службите тогава е била от службите - многобройна и солидно въоръжена. Концерта на "Пикник" е доста рехаво охраняван от частна фирма - фатална грешка. Времето на терора е променяно, но мястото - не. "Крокус сити хол" е азърбайджанско-еврейска собственост. Изобщо М. Хазин обърна внимание на противоборства между мощни еврейски лобита, които определят геополитическите катаклизми. Накратко, стига са набивали в главите ни тъпите опорки с "ислямска държава" - няма нито един мюсюлманин, дори радикализиран фанатик, който ще извърши масови убийства в Рамадан, по време на най-важната петъчна молитва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    25 Март 2024 10:34ч.

    Както се казва,гузен не гонен бяга,нали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дълбоката държава създаде

    25 Март 2024 11:03ч.

    плашилото "ислямска държоава", за да прикрива с него собствените си грабителства, агресия и сатанизъм. Това плашило тя използва за първи път с атентатите срещу кулите близнаци на 11 септември 2001 г. Същото плашило се опитва да използва и сега. Опитва се... и се надява глупави политици да се вържат и да отклонят вниманието си от действителния виновник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    25 Март 2024 11:44ч.

    Минути след атентата САЩ обявиха ИД за виновни, "без да знаят" какъв е външният вид на терористите. Но ... всеки знае, че терористичните атаки на ИД са самоубийствени и НИКОГА терористите не са хващани живи. Отгоре на това, ИД са вярващи мюсулмани и НИКОГА не извършват терористични атаки в петък. Но ... дори ИД да са виновни, Тръмп ясно и точно каза "ИД е създадена от Обама".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    25 Март 2024 12:17ч.

    Какво казва Яков Кедми по въпроса, кратко и ясно: https://www.youtube.com/watch?v=4_fQTlesP_U&t=768s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е тъпо да си много тъп

    25 Март 2024 12:21ч.

    Само изключително тъпи и нагли парчета могат да пробутват нелепици, разчитайки на още по-тъпи тъпири от тях. Виждаме, че те хич не са малко, особено в извратеняшка гейропа. А самите извършители си признават, че са бягали към усраина, където са им били осигурили коридор за минаване на границата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мотивацита насочва, а не пропагандата

    25 Март 2024 12:36ч.

    когато ближните кървят. На офиц. страница на укродипмисията в Душанбе 25 Март 2024 , няколко седмици преди Крокус акта, е публикувана "поръчка за наемане на убийци“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сашто само 147

    25 Март 2024 14:18ч.

    Изкъми ошти и посочи мизчина така да дъдети - чърва да са влачът , ръзплувени трупуви, и прочие ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи