Захарова: С ботферми на НАТО Западът прокарва всеобхватен антируски дискурс в интернет

Захарова: С ботферми на НАТО Западът прокарва всеобхватен антируски дискурс в интернет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

САЩ и Великобритания използват ботферми на НАТО за прокарване на антируската програма в информационното пространство. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова във видеообръщение към участниците в IV форум по цифрова дипломация в Самара, съобщават руски медии.

„Западът извършва всеобхватна работа за разпространение на антируски дискурс в интернет. Съединените щати и Великобритания, по-специално, използват за тази цел ферми за ботове на НАТО и свои собствени мрежи от така наречените лидери на общественото мнение, които координират тяхната русофобска дейност в реално време“, каза още Захарова.

„В САЩ например чрез Агенцията за международно развитие и Министерството на финансите се отпускат над 420 милиона долара за целите на информационната конфронтация с Русия“, допълни още Захарова.

Официалният представител на руското външно министерство добави, че в чужбина е създадена мрежа от пиар агенции, която допринася за „промотирането на антируската програма в информационното пространство“.

Източник: "Труд"

 

 

 

 

Коментари

  • Ами да изключим компютрите

    13 Дек 2022 11:35ч.

    и да оставим ботовете да си се бият в мрежата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос за не един пробит долар

    13 Дек 2022 12:00ч.

    А най-големият бот в мрежажа е Зеленски, най-пресният му бисер е , че Путин се страхувал от прилагане на ядрено оръжие, щото го било страх да не умре, само украинците са най-храбри от всички, и другите трябва да са заразени от украинската саможертва?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    13 Дек 2022 12:44ч.

    В България медията, в която пишат платени ботове от Америка за България се казва Дневник . Влезте там и ще ви настръхнат косите от коментарите . Искат американците да смажат всички плавославни и цяла Русия и да се забие американското знаме тук и навсякъде .По голяма измет няма .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От време на време ходя да се забавлявам с глупостите в "Дневник".

    13 Дек 2022 13:36ч.

    Определено там има пръст организирано чуждо влияние, но тия хора изобщо не са наясно с какво са се захванали. Няма как да стане на тяхната. Най-много да си изпросят реформа на центъра на София с премахване на жълтите павета и околните квартали. Около Александър Невски може да се заформи чудесен парк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    13 Дек 2022 19:29ч.

    Много от тези жълтопаветни тролове са перманентно дрогирани. Не го пиша като обида към тях, но това е проста констатация. Наркотиците предизвикват отделяне на допамин многократно над нормалното съпроводено или с релаксиращо действие или превъзбудено състояне в зависимост от типа наркотик. След като премине реакцията, човек се чуства тотално изхабен с чуства на депресия, необяснима раздразнителност и поредица от подобни реакции. Техните злобарски коментари издават това състояние. В България вече наркотиците са огромен проблем - дори мижавите полицейски проверки на пътя хващат по 20-на дрогирани всеки ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    13 Дек 2022 13:47ч.

    Ами, може би е време за удари по центровете за вземането на решения и създаването на провокации и инсинуации?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанас Шалапатов

    13 Дек 2022 14:54ч.

    Всъщност в САЩ е създадена империя на лъжата, която позволява на властите под прикритието на „борба с дезинформацията“ да блокират и изкривяват информацията. https://pogled.info/svetoven/amerika/ministerstvoto-na-istinata-na-sasht-nahlu-v-sotsialnite-mrezhi.148608 Според съобщения в медиите ръководителите на ИТ компаниите Twitter, Facebook, Reddit, Discord, Wikipedia, Microsoft, LinkedIn и Verizon Media се срещат всеки месец с представители на ФБР и Министерството на вътрешната сигурност на САЩ от 2020 г. , обсъждайки противодействието на „разпространението на дезинформация“ "Подкрепяната от ЦРУ фирма, която "превръща истината в оръжие" с изкуствен интелект. Крайната цел на Праймър е да използват техния изкуствен интелект за да автоматизират формирането на публичните представи и да се превърнат в арбирът на "истината". Истината каквато я дефинира държавата ???? https://pogled.info/svetoven/anglo-amerikanskite-razuznavaniya-obyaviha-voina-na-nezavisimite-medii.123810 Според директора на научните въпроси на Праймър, Джон Боханън: "Праймър ще интегрира бот детекция, синтетична текстова детекция и неструктурирани текстуални анализиционни капацитети и бот детекции, синтетични текстови детекции и неструктурирани текстуални анализационни капацитети в нашите съществуващи платформи за изкуствен интелект, които използваме в момента съвместно с Министерството на отбраната..." "Това ще създаде първата обединена мисия на готова платформа за ефективното контриране на свързана с Ковид-19 дезинформация в почти близко реално време", казват те.''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Побеждава за да те увавават!

    13 Дек 2022 15:41ч.

    Антикомунистката Маша е наясно, че с търгаша Путин начело Русия уверено върви към поредната дерьмократична катастрофа. КРОВАВОЕ ПРЕДАТЕЛЬСТВО . Иван Отраковский“ в YouTube -https://youtu.be/Hq47w03pWeI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • засега русия само отхвърля това и онова, но не предлага позитивен проект за света

    13 Дек 2022 20:23ч.

    Трите нови империи се правят на врагове, но всъщност действат съгласувано.Те идват да си поделят не територии по хоризонтала,а имперски функции по вертикала, които да упражняват съвместно.Ясна е функцията на китайската империя,тя е негативна – установяване на електронен затвор на човеците със средствата на безналичните пари и условно 5-джи концепцията за пълно цифрово разпознаване и проследяване,съотв. непосредствен контрол на индивидуалния достъп до енергия, храна, самоличност и всякакви права.Функцията на англоамериканците е „позитивна“– запълване на вакуума от отнетата свобода с нов дух нечовешки,затриване на самата идея за добро,изгубване на човешката любов и надежда,посредством лукавството и привлекателността на греха,пропагандата на античовешкия образ; самото съществуване на човека е доказателство за Бога и затова човекът трябва да бъде премахнат физически и морално. Функцията на Русия е самосдържане, да се самопреодолее, ако е нужно да се самовзриви с ръцете на умопомрачаващо скотско братоубийство по послушание, защото нейната вложена свише Божествена роля на непобедим освободител на човешкия дух, ноев ковчег, много пъти в историята досега довеждаше до победа на доброто над злото.Западниците знаят,че руснака може да бъде победен само от друг руснак. Ето,във войната в усрайна руските ръководители бият по руснаци,не бият по англосакси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи