Захарова: Русия не се е отказала от преговори с Украйна

Захарова: Русия не се е отказала от преговори с Украйна

 

Русия никога не се е отказвала от преговорите с Украйна и ще ги води, като отчита нововъзникващите реалности. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг днес, съобщава ТАСС.

"Отворени сме за преговори. Никога не сме ги отказвали, готови сме да ги водим, разбира се, съобразявайки се с реалностите, които се очертават в момента", каза Захарова.

В същото време тя разкритикува Берлин, заявявайки, че Германия, вместо да тласка Украйна към преговори, я снабдява с оръжие. „Вместо да използва влиянието си върху режима в Киев, германската страна, противно на собствените си закони и разпоредби, забраняващи износа на смъртоносни оръжия в кризисни региони и зони на въоръжени конфликти, продължава да помпа режима в Киев с различни оръжейни системи, като по този начин насърчава продължаването на военните действия на всяка цена", добави Мария Захарова.

 

 

Коментари

  • И защо?

    09 Ное 2022 18:24ч.

    Докога с този прозападен курс?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Ное 2022 18:27ч.

    Разгледайте Economist 2023 Промяна на режимът... забележете кои валути са обозначени, рублата я няма там, но повярвайте, че това им изяде главата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    09 Ное 2022 20:12ч.

    "Русия никога не се е отказвала от преговорите с Украйна и ще ги води, като отчита нововъзникващите реалности." *** Звучи ми като капитулация, но пък ми напомня за въпроса на един актер дето рева при СДС-арската изборна загуба: "И защо ручахте жабетата (толкова месеци)?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    09 Ное 2022 20:43ч.

    Въпросът е друг, с кого ще преговаря Украйна, когато Русия се нацепи на парчета, и те се хванат за гушите. Няма да има легитимен субект за преговори, пък и на кого нашенския русофил ще делегира кучешката си преданост. Трррагедия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Ное 2022 20:46ч.

    Сакън, тукашните зелени чорапи искат война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преговори

    09 Ное 2022 21:35ч.

    Преговори за какво, и най-важното с кого, с тези които избиваха 8г руснаци, преговори с нацисти? Целият запад и Щатите се гаврят с вас, вие говорите за преговори. Почвам сериозно да си мисля, че в управлението на Русия нещата са много зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Ное 2022 21:48ч.

    Молят за преговори, жалки. С оръжие от Иран и Северна Корея, с униформи от Беларус, с ръждясали автомати и оръдия от 1943г. - по-големи нещастници едва ли има някъде другаде по света. Всичко заприличва на Руско-японската война от 1905г. Немощни напъни, будещи единствено смях и съжаление у останалия свят. Къде ли ще е новата Цушима ? Аз залагам на Мелитопол. Там ще ги смелят окончателно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи