Заев върна обучението по сръбски език в македонските училища

Заев върна обучението по сръбски език в македонските училища
Връщаме учебните програми по сръбски език и култура, съобщи днес македонският премиер Зоран Заев. Вече са одобрени програмите за обучение по сръбски от трети до шести клас, скоро ще са готови и тези за седми, осми и девети клас.

 

Заев разкритикува решението от 2007 г. на тогавашните управляващи от ВМРО-ДПМНЕ да премахнат възможността за изучаване на сръбски език като избираем предмет.

Премиерът поздрави днес сърбите в Република Северна Македония по случай празника на Свети Сава.

Зоран Заев съобщи още, че тази година започва строежът на Сръбски културен център в Скопие, а в Белград "ще се реализира идейният проект за Македонски културен център".

 

Коментари

 • Ясен

  28 Яну 2021 9:11ч.

  Македонци сър! ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  28 Яну 2021 9:12ч.

  Нормално за хора, които не са наясно с идентичността си. Бюрм-ците в национално отношение нещо като джендърите в сексуално - ни риба, ни рак. Горките хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  28 Яну 2021 9:29ч.

  Много добре . Крайно време беше тия БЮРМаджии да почнат да разкриват своето подло и лицемерно , НАТРАПЕНО с огън и жупел сръбско самосъзнание . А , дали това ще ви спаси от албанизацията , бе ?!!! Успех в постсърбизацията , Зайо Байо !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  28 Яну 2021 10:11ч.

  Тия са българи, верно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Людоедка Эллочка

  28 Яну 2021 10:14ч.

  БКП и Македония - време е за истината Дата 14.01.2021 9344 Христо Георгиев https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/bkp-i-makedoniya-vreme-e-za-istinata.124863 БКП и Македония - време е за истината - Част втора Дата 21.01.2021 6445 Христо Георгиев https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/bkp-i-makedoniya-vreme-e-za-istinata-chast-vtora.125118 Христо Георгиев за тюрлюгювеча на Коритаров за Македония и БСП Дата 16.01.2021 15512 Христо Георгиев https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/hristo-georgiev-za-tyurlyugyuvecha-na-koritarov-za-makedoniya-i-bsp.124936

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  28 Яну 2021 10:28ч.

  Днес връщаш сръбския в училищата, утре ще трансформираш т.нар. Северна Македония в Южна Сърбия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  28 Яну 2021 10:30ч.

  Нашите сънародници са погълнали толкова много пропаганда за последните 70 години, че съзнанието им е натровено. Същото може да се каже и за нас, в някои отношения. Много от схващанията на съвременния българин са изцяло плод на пропаганда, прокарвана с помощта на съвременните тролове от началото на демокрацията, заливащи пространството с байганьовския комплекс и с неолиберализъм, а преди това имаше друг тип пропаганда. За съжаление човекът е създаден да се учи от други човеци, чрез имитация, подражание, слушане и не, че е за съжаление как сме устроени, а че не сме имали подходящите примери за подражание. Един тоталитарен режим редовно е промивал мозъци, а след демокрацията незабавно следващият режим запълни овакантеното място на главен манипулатор. Едва от десетина петнайсе години насам истински и родолюбиви българи тръгнаха да възстановяват автентичната ни култура, но пропагандата ги представя като измамници и позицията им като непечеливша. Хората просто свикнаха да бъдат водени от определени задкулисия и вече не познават вкуса на истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • U.S. Observer

  28 Яну 2021 11:15ч.

  Заю Баю свали маската, след като разбра че не може да излъже никого в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поне може се отървем от илюзиите ни за ЕС... по натиска, на който ще ни подложат...

  28 Яну 2021 11:24ч.

  БЮРМ обяви цивилизационния си избор... До сега мислехме, че братята ни само се сърбеят, но сега официално избраха на кого искат да приличат... Сега ще видим реално как се чувства Русия (през последните 20-ина години, а и винаги), когато всички "готини 'бели' държави" се групират срещу нея... Таква жестокост (на глутницата) се наблюдава особено ясно при кокошките - всички се обединяват срещу една, която е омърлушена или наранена, и се стимулират / окуражават една-друга да я нападат и кълват докато съвсем я наранят... Между впрочем това може да се наблюдава понякога и в училищния двор... Както и в ЕС...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Големо туткане да се доберат до привилегията да станат сръбски гражданье.

  28 Яну 2021 13:51ч.

  Айде хаирлия да е - сега вече ще спят спокойно. И да си провесят от балконите сръбски знамена. Мицковски още ли не е станал сръбски гражданин? Ще стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .........

  28 Яну 2021 14:32ч.

  вместо да се подмазват на нас, се подмазват на тези дето са им промили мозъците. горките толкова са неориентирани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ми все едно

  29 Яну 2021 8:37ч.

  Сърбите ще постигна това което Българите се бореха да постигнат много години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валя Дончева

  29 Яну 2021 10:53ч.

  Очакваше се след нашето вето върху членството ѝ в ЕС Македония да се ориентира към Сърбия, защото иначе изпада в пълна международна изолация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тютютка Мандарлийска

  29 Яну 2021 11:30ч.

  Ма остайте ги кънго едик искат да учат и квит искат да се наричат.Албанците сръбски няма да учат.Те са по-вироглави от македонските гьотверени и след десетина години просто тая държавица ще бъде естествено поделена от гърци,албанци и България.Зайчето тогава ще бъде пазач на зоологическата градина в Прилеп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи