Йордан Цонев: Обмисляме вариант държавата да влезе в управлението на рафинерията на „Лукойл“

Йордан Цонев: Обмисляме вариант държавата да влезе в управлението на рафинерията на „Лукойл“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Нашата цел е, ако се забрани износът, с продължаването на работата на рафинерията да се осигури евтино гориво за българските граждани“, каза зам.-председателят на ДПС.

Днес пристигна новината, че рафинерията, която „Лукойл“ има в Италия, е минала под контрола на италианското правителство, за да не затвори и да може да обслужва стратегическите интереси на страната. Обмисляме законодателен вариант, при който българската държава да влезе във владение, в ръководството и оперативното управление в българската рафинерия, ако има нужда за това. Това заяви на брифинг в парламента Йордан Цонев, заместник-председател на Народното събрание и заместник-председател на ПГ на ДПС. 

Цонев подчерта, че държавата трябва да осъществи и пълен контрол над концесионираното пристанище „Росенец“ и обяви, че това също влиза в законодателните намерения на партията. 

„Трябва да знаем точно какъв петрол идва и откъде идва, кой е руски и кой не, какви количества се преработват и накъде заминават“, обясни народният представител. 

Той припомни, че дерогацията, която страната ни получи за ползването на руски петрол, е заради българските граждани, а не за реализиране на печалби от търговския субект. 

„Нашата цел е, ако се забрани износът, с продължаването на работата на рафинерията да се осигури евтино гориво за българските граждани“, коментира още той. 

Източник: БТА

 

Коментари

  • Сталин Й. В.

    02 Дек 2022 14:20ч.

    Този полу*д*от си мисли, че Лукойл Нефтохим е КТБ и ще краде. Така ще го отхуярят руснаците, че няма да си намери място дълго време. А и готивата ще ни спрат (вноса на нефт) и посред зима сме цъфнали та вързали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    02 Дек 2022 14:28ч.

    Е ТОГАВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ КОЙ Е ВЗЕЛ ОГРОМНИТЕ КОМИСИОННИ ЗА КОНЦЕСИЯТА..ХАХААААА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    02 Дек 2022 14:34ч.

    йордане, сащнически представител, фокусирал си се само над една фирма, но защо не говориш за окупацията на България от терориста сащ?! йордане, защо не кажеш, че от 1990 година до ден днешен сащническото посолство управлява България?! Защо не говориш, че държавата е окупурана от сащнически фирми със сащнически интереси?! Защо не забраните ТЕЦ-а на сащническата фирма?! Защо, като сащническият ТЕЦ, който им го харизахте, води България на многомилионна загуба, но го финансирате, защото сте сключили НЕИЗГОДЕН за БЪЛГАРИЯ договор?! Защо не кажеш и затова?! Евроатлантик не значи да си слепец! Но за теб, йордане, България е чужда страна! йордане, ти си хем сащник, хем си и тЮркски представител, но не си български представител!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи