WSJ: Тръмп наричал Украйна "част от Русия" по време на разговори с европейските си колеги

WSJ: Тръмп наричал Украйна "част от Русия" по време на разговори с европейските си колеги

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече Украйна част от Русия в разговорите си с европейските лидери. Това съобщи The Wall Street Journal в понеделник, позовавайки се на свои източници.

Американски служители посочват, че бившият президент на САЩ в разговори с европейски лидери е наричал Украйна "тяхната Украйна" или "част от Русия".

Според тях Тръмп от години критикува Украйна като корумпирана държава. Бившият президент също така често се е оплаквал от подкрепата на Вашингтон за Киев.

По-рано "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че американските законодатели, по-специално републиканските сенатори от Конгреса на САЩ, по време на срещите си с Тръмп са убеждавали последния, че киевските власти ще могат да върнат всички отпуснати им заеми, ако победят Русия.

На 20 април в Камарата на представителите на САЩ бяха одобрени законопроекти за предоставяне на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван, за конфискуване на замразени активи на Русия с цел реалното им прехвърляне в Киев, както и за налагане на допълнителни санкции срещу Китай. Пакетът е на обща стойност 95 млрд. долара. той включва по-специално 61 млрд. долара за Украйна, 26 млрд. долара за Израел, както и средства за хуманитарна помощ за цивилното население в конфликтните зони, включително в ивицата Газа. Сега законопроектите трябва да бъдат одобрени от Сената на САЩ, чието разглеждане ще започне на 23 април. Ако бъдат приети, те ще бъдат изпратени на президента на САЩ Джо Байдън за подпис. Американският лидер вече е обещал да подпише този пакет от законопроекти.

По-рано руското външно министерство заяви, че предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява уреждането на конфликта в Украйна.

 

 

Коментари

  • Казал е истината.

    23 Апр 2024 9:34ч.

    Браво на Тръмп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Купили са го за 4000 лева,

    23 Апр 2024 9:44ч.

    нищо, че го мислите за заможен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рубли, бе,

    23 Апр 2024 9:49ч.

    какви левове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    23 Апр 2024 10:26ч.

    Гласът на разума и необходимостта за света и Америка. Дано и на действието като Президент на САЩ отново! Войната в Украйна е замислена като експанзия и САЩ могат и трябва да я спрат. Никаква демокрация, никакво основание на Украйна не е! Целта е печалба и възвръщаемост на заеми за войната. Тази цел се манипулира уж за демокрация. Тръмп е надежда и изход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    23 Апр 2024 9:37ч.

    Тръмп все повече ми харесва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Киевските власти ще могат да върнат всички отпуснати им заеми, ако победят Русия".

    23 Апр 2024 9:52ч.

    Що, нали "помагаха" ...... Помагат, ама на-най! Всичко е заеми. И сега американците могат да останат с пръст в устата от лакомия! И няма да ги спасят някакви си игрички с владеене на украинската земя чрез акции!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Апр 2024 12:08ч.

    Политиците на запад са скарани с географията и историческите промени . Силни са в сметките !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    23 Апр 2024 9:37ч.

    Тръмп все повече ми харесва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • участта на бившия японски премиер Шиндзо Абе, който се оказа "неудобен"

    23 Апр 2024 9:54ч.

    Няма ли да му зашиете устата и да го пратите в концлагер по тоя повод? Или ще му пръснете мозъка от разстояние като поредна политическа изкупителна жертва, по поръчка на баба Веселка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    23 Апр 2024 10:08ч.

    Тръмп е нюйоркси демократ, семеен приятел с Клинтън, и поради свинската си природа и уклон към порока, принадлежи на големите банкстери и се явява техен инструмент! Невероятен подлец и мерзавец, предател и некадърник, успял да фалира 6 казина и редица бизнеси, така още началото на 90те години става собственост на тези които ръководят света! Нещастника е лобирал задкулисно републиканците да отпуснат помощта за Украйна, без да се даде и един долар за мигрантският проблем на южната американска граница! Тази марионетка на глобалистите реализира пландемията от ковид1984 и беше мотора на финансовият и икономически колапс който наблюдаваме(с безогледно харчене и трупане на заем) и който е така необходим на глобалистите за да наложат новият дигитален световен ред, на електронните пари/купони и тоталното следене! Тръмп е по гнусен и от Байдън, защото е предател и действа в гръб... Гледай наш Бойко и се сещай за Тръмп, в света на егоцентрика само той е важен и неговото лично оцеляване и благоденствие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Апр 2024 10:12ч.

    Mitteleuropa не е утопия, тя е съществувала под управлението на австрийците... и старата им мечта е на път се изпълни – та нали в миналото те управляваха България, Хърватия, Словения, Унгария, Чехия, Словакия, Западна Украйна, Южна Полша (+ Северна Италия, Холандия, Испания, Бразилия, Мексико, че даже и Англия), а Хитлер също беше австриец... централна Европа ще има немско ядро, доброволно ще използва немския език, който ще е lingua franca… т.е. идеята Mitteleuropa е предварително условие за формирането на Четвъртия райх. евро-фашисти от всички страни, обединявайте се в IV-тия Райх…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    23 Апр 2024 10:17ч.

    Не се надявайте на Тръмп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи