Вучич: Ще застанем изцяло зад сръбския народ в Косово

Вучич: Ще застанем изцяло зад сръбския народ в Косово

"Мирният сръбски народ, който просто иска да живее в своята държава Сърбия в съответствие с Хартата на ООН, Резолюция 1244 и международния ред", подчерта Вучич.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след заседанието на Съвета за национална сигурност днес, че  властите в Белград ще застанат изцяло до сръбския народ в Косово и че заплахите на Прищина да изпълни решението за смяна на регистрационните номера "застрашават стабилността, мира и оцеляването на нашия народ в Косово", съобщи сръбската национална телевизия РТС.

"Готови сме да продължим разговорите и преговорите за всичко, съгласихме се да направим всичко по силите си, за да запазим стабилността, да направим всичко възможно за деескалация на ситуацията, но ще застанем до нашия сръбски народ, ако бъде нападнат и вярвам, че ще има достатъчно разум в Прищина и в онези, които ги подкрепяха във всяко престъпно решение, което взимаха, да не тръгват срещу мирния сръбски народ, който просто иска да живее в своята държава Сърбия в съответствие с Хартата на ООН, Резолюция 1244 и международния ред", подчерта Вучич.

Той посочи, че е била обсъдена и ситуацията във въоръжените сили, като там са предприети адекватни мерки, които спадат в сферата на поверителното и висшата държавна тайна.

Разгледахме френско-германския план, има неща, които не можем да приемем, отбеляза сръбският президент. Планът, подкрепен от САЩ, е бил обсъден на заседанието на Съвета за национална сигурност и в рамките на 24 часа Вучич ще запознае тези страни с отговора.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Софиянец

    27 Окт 2022 14:03ч.

    Сърбите в момента получават това, което повече от един век причиняват на нас, българите. Първо обезбългариха Поморавието, после методично обезбългаряват Западните покрайнини и повече от 100 години извършват геноцид над всеки, който се чувства българин в Македония. Сега вече могат да разберат как ние се чувстваме повече от 1 век от техните издевателства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи