Вучич: Ще му честитя на Байдън, но за Сърбия беше по-добре да победи Тръмп

Вучич: Ще му честитя на Байдън, но за Сърбия беше по-добре да победи Тръмп
Сръбският президент Александър Вучич заяви в събота вечерта, че ще поздрави новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън, но вярва, че за Сърбия би било по-добре, ако Доналд Тръмп спечели, цитира думите му македонското електронно издание “МКД“.

 

„Мисля, че за Сърбия щеше да е по-добре заради нейната политика спрямо Косово, ако Тръмп беше победил“, каза Вучич пред репортери по време на посещение на строителна площадка в държавната болница в покрайнините на Белград, припомняйки, че Байдън „подкрепи бомбардировките над Сърбия през 1999 г.“


„Никога не съм казвал лоша дума за Байдън, а го познавам по-добре от Тръмп. Виждал съм го четири или пет пъти, а Тръмп едва два пъти. "Казах тази вечер и мисля, че за Сърбия би било по-добре, ако Тръмп спечели", каза Вучич.


„Искате да ме накарате да се подмазвам на Байдън тази вечер?... Ще го поздравя - и това е, но няма да говоря лошо за Байдън, ще се опитам да постигна възможно най-доброто сътрудничество. "Ще благодаря на Тръмп за всичко, което направи за Сърбия," каза Вучич.


Подобни възгледи на сръбските служители можеха да бъдат чути по време на кампанията и гласуването на президентските избори в САЩ, а проправителствените медии в Белград бяха повече или по-малко открито за Тръмп.


"За нас щеше да е по-лесно, ако политиката на сегашната администрация на САЩ беше продължила," каза председателят на сръбския парламент и доскоро външен министър Ивица Дачич по време на кампанията.


Коментирайки изборите в САЩ в контекста на разрешаването на косовския въпрос, Дачич заяви, че "позицията на Сърбия по отношение на Косово се е подобрила".


„Бих заложил на Байдън, защото той има по-големи шансове, но се моля на Бог Тръмп да спечели. "Но който победи, ние ще се справим", каза Дачич по-рано тази седмица, преди резултатите от президентските избори в САЩ.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ха ха ха

  08 Ное 2020 17:24ч.

  Много късно ще осъзнаят всички, че се прецакаха тотално !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малко ти бяха подигравките на Маша Захарова,

  08 Ное 2020 17:39ч.

  друже Вучиче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малко ти бяха подигравките...

  08 Ное 2020 18:31ч.

  сърбите преди време направиха магистралата си до калотина, ние - не. иначе, вучич не се присмя пряко на методиев, който показваше от въртолета някакви разорани хълмчета на територията българска... учтив човек е вучич... г-жа helleborus е права, в смисъл тоя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще правят магистрала до Калотина и хоро ще играят.

  08 Ное 2020 18:58ч.

  Нали сме в ЕС. Когато не бяхме в ЕС, когато бяхме смачкани от СССР тотално, а те се развяваха по света и търгуваха със света, когато техните газарбайтери ходеха да работят на Запад и се връщаха, за да си строят големи къщи със спечеленото, тогава не искаха и да знаят за нас. Магистралата им от Белград свършваше в Ниш. От Ниш да българската граница пътят беше камъни и дупки кола можеше да падне вътре. Сега малко ще почакат и те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "когато бяхме смачкани от СССР тотално"

  08 Ное 2020 19:07ч.

  Говори само за себе си, евробе. Ние не сме видели зло от СССР. И тук подразбирам хора, не гмо-фетишисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • . Ние не сме видели зло от СССР.

  08 Ное 2020 19:29ч.

  Ти кретен ли си бе, откраднаха ни фабриката със стотици работници тия червени фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хпп

  08 Ное 2020 19:31ч.

  Слабоумен старец сложен там след фалшификации и китайска намеса в изборите. Китайците пуснаха за да спрат Доналд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скрий се бе

  08 Ное 2020 19:31ч.

  И къде я завлякоха тая допотопна фабрика, да се обогатяват на твоя евробски герб ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро Тръбата

  08 Ное 2020 19:45ч.

  Има си хас да не подкрепят сърбите Тръмп. Тръмп- Русия- Сърбия- Орбан образуват една ос. Към тях да прибавим и българския Тръмп- човека с чекмеджетата- но той е незначителен на фона на останалите. Но и той се вписва в тази линия на несговорчив популизъм и изолационизъм, но е в кьошето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  08 Ное 2020 20:14ч.

  Много бързат с поздравите някои хора. Накрая ще се чудят как да се извиняват,и ще се правят на неразбрали,нечули,невидели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами не е фурнаджийска лопата Вучич

  08 Ное 2020 20:21ч.

  Вучич има топки. Какво мисли - това казва, за разлика от другите европослушковци. Те веднага се втурнаха да плонжират пред дементния демонократ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И къде я завлякоха тая допотопна фабрика

  08 Ное 2020 20:30ч.

  булгартабак чувал ли си бе тикво зелена, откъде е дошъл, от серессср?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кат не си видял зло от СССР

  08 Ное 2020 20:42ч.

  отивай в руското посолство и моли за поданство. Целата им управленска бюрокрация на руснаците има поне по едно западно поданство. Тебе ще те вземат и ще ти разнасят снимката по всички медии. Да се види, че един българин иска в Русия. Може и в Гинес да те сложат. За назидание какви хора се раждат по света. А пък Путин може и медал да ти даде. Като на Малинов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се види, че един българин иска в Русия

  08 Ное 2020 21:32ч.

  Ти благодари, че Русия е проявила великодушие да те освободи, иначе ни българин щеше да знаеш какво е, и щеше да си с фес, гъжва и шалвари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • daas

  09 Ное 2020 7:08ч.

  Последният ми месец за заплата стана за 11000 долара ... Всичко, което направих, стана онлайн работа от уют вкъщи за 3-4 часа / ден, която бях дадена от тази организация, която открих по интернет и че ми платиха за нея 95 долара на всеки час ... опитайте сами===>>>www.Selfmax5.com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Э-эх!

  09 Ное 2020 7:27ч.

  Последният ми месец за заплата стана за 11000 рубли ... Всичко, което направих, стана онлайн работа от уют вкъщи за 3-4 часа / ден, която бях дадена от тази организация, която открих по интернет и че ми платиха за нея 95 рубли на всеки час ... опитайте сами===>>>www.Selfmax6.com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • забранената натоффска война срещу славянство и православие

  09 Ное 2020 10:10ч.

  Не е никаква тайна, че МНТ в Хага ще освободи военнопрестъпника Хашим Тачи и др. под. косовски убийци, обявявайки, че няма доказателства за престъпленията им. Все пак войната в бивша Югославия бе дело на демократа Бил Клинтън и жена му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  09 Ное 2020 11:28ч.

  Това се отнася за всички балкански лидери, удостоени от Тръмп с честта да се снимат с него в Белия дом...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа

  09 Ное 2020 12:45ч.

  За Вучич е най-добре Путин да победи на американските избори , ама не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи