Втора зима на Витоша

Втора зима на Витоша
Втора зима на Витоша - нещо, което не сме очаквали през март. Имаме 1 метър нов сняг, който ще ни осигури много хубаво каране на ски и всякакъв друг вид зимни спортове, може би през целия месец април. Това каза пред БГНЕС Емил Тодоров, мениджър на ски писти от Витоша ски АД. Той подчерта, че условията са чудесни. “Има и хубаво време. Очакваме и още снеговалежи. Така че със сигурност поне до средата на април месец ние ще имаме прекрасно време за зимни спортове”, заяви Тодоров.

 

Към момента са готови да посрещнат любителите на снега, на зимни спортове в долната част на планината, в горната част все още има много сняг, който обработват. При подходящи условия в събота пистите и съоръженията на Витоша ще работят и във високите части.

“Не е имало толкова много сняг от 2012 година”, каза мениджърът на Витоша ски.

Разбира се, за да се радваме на посещението си в планината, не бива да забравяме да сме подготвени за нея. Да следим прогнозата за времето, за лавинната обстановка, да не се кара извън обработените терени, и да не се движим извън маркирани зимни пътища.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Екоталибан

  20 Март 2021 8:44ч.

  Толкова много сняг през март, април ? Не може да бъде ! Саботаж срещу "глобалното затопляне" ... впрочем, не. Заменихме го с "климатични промени", така че може да бъде ! И пак показва какви "тумори" са хората, как вредно издишват СО2... сещайте се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даниел

  20 Март 2021 19:59ч.

  Падналият сняг наистина предоставя перфектни условия за ски на Витоша. Дано най-после и лифтовете на Витоша бъдат подменени с нови и модерни съоръжения, какви заслужават всички жители и гости на София.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  24 Март 2021 17:35ч.

  И днес горе на Витоша условията за каране на ски са прекрасни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи