Втора нощ на бунтове в Нидерландия срещу полицейския час

Втора нощ на бунтове в Нидерландия срещу полицейския час
В няколко града в Нидерландия отново възникнаха безредици в понеделник, за втора поредна вечер, след като през уикенда беше въведен вечерен час за борба с коронавирусната пандемия. Стигна се до сблъсъци между полицията, която използва водни оръдия, и групи протестиращи в пристанищния град Ротердам, както и в град Гелин, близо до Маастрихт, съобщава Europe 1.

 

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб издаде указ, с който разреши на полицията да увеличи броя на арестите. Арестувани са най-малко 151 души, съобщи обществената медия NOS в нощта срещу вторник. В понеделник вечерта кметовете на няколко града в страната обявиха, че ще предприемат спешни мерки, за да предотвратят по-нататъшни вълнения.

По-рано през деня премиерът Марк Рюте осъди "престъпното насилие" на първите безредици в неделя, като ги нарече "най-тежките бунтове от четиридесет години насам". Полицията арестува 250 души в неделя по време на протести в Амстердам, Айндховен и други градове. Имаше разграбени магазини, изгорени коли и опожарен тестов център за Covid-19.

"Това няма нищо общо с борбата за свобода. Ние не предприемаме всички тези мерки за забавление. Правим го, защото се борим с вируса и в момента вирусът ни отнема свободата", добави премиерът. По думите му "99%" от нидерландците подкрепяли ограниченията.

До вълненията се стигна, след като Нидерландия въведе в събота първия си вечерен час след Втората световна война. Забранено е гражданите да напускат домовете си между 21 и 4:30 часа сутринта, поне до 9 февруари. Всеки нарушител получава глоба от 95 евро. Премиерът заяви в сряда, че решението за въвеждане на комендантски час е мотивирано от разпространението на британския вариант на коронавирус, уточнява BFMTV.com.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Зип

  26 Яну 2021 8:44ч.

  Прекрасния Ковид унищожава Запада.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разликата

  26 Яну 2021 8:55ч.

  Холандската полиция бие демократично,а руската недемократично. Ха-ха-ха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  26 Яну 2021 9:02ч.

  350 души арестувани по най-нови данни. На глава от населението нидерландската полиция арестува 10 пъти повече протестиращи, отколкото в Русия. Обаче медийният фокус на вниманието упорито се поддържа спрямо Русия. Защото са демокрастави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • никомах

  26 Яну 2021 9:08ч.

  Хаосът е вече тридневен. Протестиращите взривяват мостове. Очаква се разрастване на протестите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пусть Всегда Будет Правда

  26 Яну 2021 9:42ч.

  Холандската полиция бие демократично, а руската недемократично. Ха-ха-ха! Може би защото няма повод за протести и те протестират ей така от нямане какво друго да правят. Или защото на нидерландците са им отказали от най-високото място да кандидатстват за българско гражданство и те са подивели от отчаяние?!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • къде е седероуродливата паплач от снощи да коментира неруски феномен

  26 Яну 2021 9:50ч.

  Видео от протестите в Нидерландия, междупрочем окървавени, вижда се даже и полицейска кавалкада - https://politikus.ru/video/134037-protesty-v-gollandii-protiv-koronavirusnogo-lokdauna.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Призив

  26 Яну 2021 9:58ч.

  Цяла Европа трябва да се надигне. И сaтанистките уроди които искат да "редуцират населението"- самите те (!!!) трябва да бъдат редуцирани !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  26 Яну 2021 10:07ч.

  "Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб издаде указ, с който разреши на полицията да увеличи броя на арестите. Арестувани са най-малко 151". Както виждате мюсулманите-араби вече управляват не само в Англия и Белгия, но вече и Холандия! Да са им честито новите управляващи! Лошото е, че скоро и тук ще стане същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  26 Яну 2021 10:16ч.

  Зип на 26.01.2021 в 08:44 Прекрасния Ковид унищожава Запада.... :)) Медицински факт. И въздига Изтока, който си работи на пълни обороти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  26 Яну 2021 10:52ч.

  Ами като в Ротердам са си избрали мюсулманин за кмет, да си ги ги арестува. Най-вероятно не са арестували мюсулмани и негри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОВИД-2021

  26 Яну 2021 11:36ч.

  Мангъров каза ли - че маските не вършат работа, а ще каже ли - че сезонният грип го няма заради мерките - тоест и маските????? Защото това каза Чорбанов, хем не вършат работа маските и мерките, хем това спряло грипът??? Бе видя се, че грипът от кем трайлс е пенсиониран, и без това няма мерки и маски да го спрат. Но го пенсионираха, ще намалят населението с по-добър - по ефективен метод - ковид-19-21-..., и ваксините. Още 1981 година дошло запитване в БАН, за ваксина против забременяване, запитване от СЗО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прекрасния Ковид унищожава Запада

  26 Яну 2021 11:50ч.

  Не е верно това... глобалистите унищожиха Запада, а прекрасният Ковид може и да го спаси като най-накрая събуди меките китки с плюшените меченца ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  26 Яну 2021 11:56ч.

  Прекрасния Ковид унищожава Запада на 26.01.2021 в 11:50 късно е чадо, мандалото лопна - вчера др. Черненко гласува да върне пеерасите в армията, тия дни се очаква да прокара и фундаменталния въпрос с третата тоалетна в училищата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  26 Яну 2021 12:05ч.

  Сега е момента за истинска европейска солидарност, дано цяла Европа се надигне и да осъзнае, че човек загуби ли свободата си, вече няма какво да губи! Дано използваме инерцията и се катурне цялото гнило европейско управление, от глобалисти и джендери! Пландемията е отвратителна измама и точно такива действия го показват...иначе лъжливи мисирки и платени лекари, могат да разтягат до безкрай локуми за щамове, мерки и ваксини, докато човек се чуди как да се самоубие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.bitchute.com/video/zsEBNJkU2x1F/

  26 Яну 2021 12:21ч.

  Ето го планът, Дейвид Айк е получил анонимен мейл и го чете в линка: „пътна карта“ от Комитета за стратегическо планиране, ръководено от министър-председателя Джъстин Трюдо, която планира постепенно да блокира вторичните блокировки през ноември 2020 г., да ускори придобиването на изолационни лагери във всяка провинция до декември 2020 г., прогнозира вълната от нови Covid-19 да се увеличи през ноември 2020 г., налагат още по-строги нови блокировки през декември или януари и трансформират програмата за безработица в програма за универсален основен доход до края на първото тримесечие на 2021 г. Пътната карта включва нов вирус, наречен Covid-21 да се появи през февруари 2021 г., което води до още по-висока смъртност. Айк казва, че правителството планира да предложи UBI /базов доход/ в замяна на пълно подчинение на гражданите. Найс, А? :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • либерална цензура

  26 Яну 2021 12:51ч.

  САЩ обяви война на Telegram. Ръководителят на американската неправителствена организация ''Коалиция за по-безопасна мрежа'' и бивш посланик на САЩ в Мароко Марк Гинсбърг заведе дело срещу компанията Alphabet с искане тя да премахне приложението Telegram от услугата Google Play, предаде БГНЕС. В иска се твърди, че Telegram се използва главно за разпространение на заплахи и подстрекаване на действия на расистка основа. Гинсбърг визира смъртоносния щурм на Капитолия и убийството в Минеаполис на афроамериканеца Джордж Флойд от бял полицай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  26 Яну 2021 13:04ч.

  Telegram е руска и това обяснява всичко. Тръмп се ориентира да ползва Telegram, защото само Telegram му позволява да публикува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • линдентаун

  26 Яну 2021 14:08ч.

  Интересното за Telegram, е че негови създатели са братята Николай и Павел Дуров ( родени в Ленинград), като Павел Дуров в момента е CEO. Но главния архитект на системата е Николай Дуров, който освен блестящ математик с докторска дисертация по математика в областта на алгебра на групите, е известен и с това, че участва на 3 последователни математически олимпиади за ученици, където неизменно печели златни медали. Той е архитект и създател на алгоритмите и на VK ( както е известна на Запад социалната мрежа ВКонтакте).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Самсарджиев

  26 Яну 2021 21:33ч.

  Ех Навални, ех Путин. АМАТЬОРИ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мюсюлманин

  27 Яну 2021 12:42ч.

  Бай Иване не те знам колко си българин ,но си доста неграмотен ,както и haho!Ако ще обиждате мюсюлманите ,поне се научете как се пише правилно думичката,мюсЮлманин а не мюсулманин !Кмета на Ротердам е избран демократично с гласовете на холандски граждани ,не е избран като кмета на вашето село по роднински признак ,не е давал подкупи като вашите кметове и не разделя хората на холандци и други,както вашите кметове правят забележи с ,,чистите“българи на комунисти седесари,гербаджии,патриоти като оня мазен Каракачанов и педали като Джамбазки ,между другото и двамата с турски фамилии ,името на партията е име на чужда държава !Вие оправете първо вашият двор и тогава плюйте другите !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи