Всички български домакинства с интернет до 2020 г

Всички български домакинства с интернет до 2020 г
Всички български домакинства да имат достъп до интернет със скорост над 30 Mbps, а над половината да бъдат абонати на интернет връзка със скорост над 100 Mbps до 2020 г.
<p>Това е основната цел, залегнала в плана за широколентова инфраструктура за достъп до следващо поколение, съобщи Министерството на транспорта.</p> <p>Проектът за национален план е бил обсъден по време на заседанието на обществения съвет в сектор &quot;Информационни технологии и съобщения&quot;, за който журналистите не бяха уведомени.</p> <p>Изпълнението на плана за широколентова инфраструктура за достъп от следващо поколение е част от ангажиментите на България по изпълнение на предварителните условия на ЕС за да усвояваме еврофондовете.</p> <p>По време на обществения съвет е бил обсъден и проекта на пътната карта за изпълнение на Стратегия за електронното управление до 2020 г., който също остава скрит от обществеността.</p> <p>Документът определя времевите хоризонти и етапите за развитие на електронното управление.</p> <p>Пътната карта покрива период от шест години, в който са разграничени три етапа. Не е ясно какви са те, защото не е посочено в съобщението.</p> <p>В момента в администрациите тече преглед на електронните услуги за определяне на приоритетните.</p>

Коментари

  • Читател

    02 Апр 2014 4:25ч.

    Ето какво прометох в моя интернет: \&quot;В книгата на д-р Павел Бъчваров, политически емигрант, „Шпионажът и убийствата на ДС след цар Борис III”, издадена през 2006 г. от Издателство „Орбис-М“, София, на стр. 141 може да се прочете: „На 10 метра от моята квартира (в София) на ул.“Цар Асен“ и ул. „Парчевич“ тогава живееше едно много хубаво момиче, което аз по време на бомбардировките през 1943 и 1944 година съм разнасял по скривалището. Когато порасна и стана красива лекарка, тя се омъжи за Щ и л и я н К у н е в от 67-ми випуск на ВНВУ (л о ш и я т а г е н т /на ДС/ „К а л и н О р е л ъ т“). Тогава им се родиха двама сина и една красива дъщеря – М е г л е н а К у н е в а“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи