Илияна Йотова: Правителството има 100 дни. Ако ли не, ще си замине и ще ходим на нови избори

Илияна Йотова: Правителството има 100 дни. Ако ли не, ще си замине и ще ходим на нови избори
"Победата след 5 години е голяма отговорност и огромно самочувствие. Беше ни много трудно, но имахме подкрепата на гражданите. Оценката на нашата двойка е не толкова кой какъв е, а в добрата екипна работа и доверието, което се изгради тези пет години". Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя призова за по-голяма подреденост в посланията и в действията. "Нямат 100 шанса, имат 100 дни, ако ли не, тази коалиция ще се замине и ще ходим на нови избори. Трябва добрите решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически план, така и във външнополитически", каза още Илияна Йотова.

 

Илияна Йотова заяви, че културата е един от основните ѝ приоритете, като се надява с новия министър на културата да бъде постигнат пробив в това отношение. 

 

"Разширих видимо поста на вицепрезидент, Румен Радев ми даде тежки ресори. Българският парламент беше изпразнен от всякакво съдържание в последният мандат на ГЕРБ - отнета възможност за дискусии и спорове, президентът наложи много вета на различни закони", допълни Илияна Йотова.

 

По думите ѝ разграждането на модела ще дойде от само себе си, чрез силните решения на сегашната управляваща коалиция, ако се управлява честно и прозрачно.

 

"Не мога да преценя кое по-тревожното дали пандемията или тези огромни неравенства, този много нисък стандарт на живот на хората, които не могат да плащат сметките си. Това, което президентът представи на нашата клетва в Народното събрание представлява Национална програма. Ще стоим на тези принципи, на които стояхме през изминалите пет години", поясни Илияна Йотова.

 

Тя заяви, че силната фигура при управлението на Плевнелиев е била Маргарита Попова. Според Йотова е добре, че БСП влезе в управлението. "Участието на БСП в коалицията ще бъде успешно, когато партията влезе със своите политики, а не с личности. Не се интересувам от отношенията Радев-Борисов или от Радев-Нинова, такъв тип сериал не ми е интересен. Не съм спокойна от това, което се случва в БСП, резултатите от изборите го показват. Дали една партия ще излезе напред зависи от нея", добави Илияна Йотова. 

 

Тя критикува новото правителство в един аспект и призова за по-голяма подреденост в посланията и в действията. "Нямат 100 шанса, имат 100 дни, ако ли не, тази коалиция ще се замине и ще ходим на нови избори. Трябва добрите решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически план, така и във външнополитически", каза още Илияна Йотова.

 

 

 

Коментари

 • мунчо спасов

  23 Яну 2022 10:26ч.

  йотовца, неуспехите сега са на вашия комунистически гръб. няма да избягате от отговорност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йотова

  23 Яну 2022 10:32ч.

  Началникът, дядо Георг, се тревожи... Време няма а боксуваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Широко ти е около врата, Йотова!

  23 Яну 2022 11:13ч.

  Представа нямаш как се работи в частния сектор, винаги си била на общата софра! Фирмите фалират една подир друга, хората затварят масово. Онзи ден фризьор не мога да намеря в големия ни стар софийски квартал, където бяха поне 20, всички са затворили. А качеството на храната не е за разправяне! И това за дребния частник..., каквито са предимно у нас. Нови избори, само дето няма кого да изберем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фризьор не мога да намеря

  23 Яну 2022 11:21ч.

  Те това е целта на Йотова и началниците й. Смърт на средната класа, дребния и среден бизнес ! Всички бедни ! На опашка за чипиране и помощи /ако си вече чипиран, иначе не !/ Разберете бе ! Лъжата с "фокус 19" е да ви направят РОБИ на Новия Световен Ред. Това се случва сега, в реално време, виждате го с очите си. Когато хората се бунтуват и протестират срещу заиглянето, те не го правят от инат ! Те го правят за да останат живи, да водят достоен живот, да работят и да печелят ! Тези хора са бунтуват и заради вас, инертните и нищонеправещи мрънкалници... "Нямало фризьор" - ами задайте си въпроса защо няма ? Скоро няма да имате и други ежедневни неща, ако тази ЛЪЖА 19 не спре, ако не и сложим край ! Всички заедно, всички хора с останал разум в главата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 122

  23 Яну 2022 11:32ч.

  Повечето от коментиращите не са разбрали думите на Илияна Йотова! Това е предупреждение към правителството, което явно не си върши работата, за която е поставено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оххх

  23 Яну 2022 11:36ч.

  "ЛЪЖА 19" им се привижда на някои. Вирус има, много е заразен, умират хора, ама ние продължаваме да твърдим, че сънуваме, не се случва нищо лошо в действителност. С такова мислене не е изненада, че сме на опашката на всички положителни класации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зрител

  23 Яну 2022 11:46ч.

  А защо въобще за секунда президентът и сие си въобразиха, че тяхната профанска авантюра да правят партия, да слагат едни и чегъртат други, ще завърши с успех. Нека да видят какво сътвориха с любимата им уж държава . Честно да ви кажа, те няма да разберат режисьорския си провал, ще се надяват на нещо, докато летим в бездната. Стискам зъби и аз, летейки надолу, защото много искам да видят истината и възможностите на новото управление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илияна Йотова: Правителството няма 100 шанса, има 100 дни. Ако ли не, ще си замине и ще ходим на нови избори

  23 Яну 2022 12:21ч.

  Това се е взело насериозно? Мисли се за вице-кралица?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даже и президента не може да я озапти !

  23 Яну 2022 12:24ч.

  Много си повярва и вече трети път прави подобни изказвания от позиция на червената царица ! За съжеление тези й изказвания се подкрепят от шефа й. Освен, ако тя не е шефът !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илияна Йотова: Правителството няма 100 шанса, има 100 дни. Ако ли не, ще си замине и ще ходим на нови избори

  23 Яну 2022 12:26ч.

  Госпожата кого плаши всъщност? Радев, Мустафà и Ким ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брей, брей

  23 Яну 2022 12:44ч.

  Гледай си началничето, Йотова. Да не би правителството нещо да прави, което не радва Радев?Радев е човекът, който 5 години плюе на всякаква демокрация, чиито погребални речи слушахме навръх всяка Нова гоина, а последната година и половина работеше усилено за сваляне на легитимно праителдство. Явно накрая се оказа, че и Петков не му играе на свирката на Радев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вирус има, много е заразен, умират хора...

  23 Яну 2022 12:57ч.

  Все по-малко са овцете, тролчо. И дълбоко заспали започват да се събуждат... Повелята на Партията на Рогата и Копитата, ако не са те светнали още, е да пазите "твърдото ядро" зомбита. А то по принцип в България е малко... Ще дойде момент и униформените ще ви извличат от дупките ви , ще ви вдигат от клавиатурите, и после го знаете... Ще се наложи да се правят големи разширения на СЦЗ , както и по области...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  23 Яну 2022 13:14ч.

  намеква на Кирето, че има кой да го смени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  23 Яну 2022 13:26ч.

  ............... или тези огромни неравенства................====================================== Другарката Йотова е права,но може да се допълни.Радев да стигне заплатата на тов.Си,охраната на Александър Ван дер Белен,да го избират като Bundespräsident, а не да получава заплата колкото 40 пенсионери за церемониалните си функции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До фризьор не мога да намеря на 23.01.2022 в 11:21

  23 Яну 2022 13:28ч.

  "Нямало фризьор" - ами задайте си въпроса защо няма ? Скоро няма да имате и други ежедневни неща, ако тази ЛЪЖА 19 не спре, ако не и сложим край ! Господине/ госпожо, не ти ли е ясно защо го пиша, приятелю? От много години всичко ми е ясно. Пояснение за хората, които не знаят какво е метафора: Като казвам, че няма фризьор, какъвто наистина няма, означава, че НАЙ-ОБИКНОВЕНИТЕ И НЕОБХОДИМИ НЕЩА ЛИПСВАТ, а именно: адекватно медицинско обслужване, нормално обучение в училища и университети, заводи, читалища, театри, опери,, галерии, ресторанти, хотели и спортин съоръжения.... Децата и студентите зяпат само в тъпите смартфони, а книгите..... И накрая, наистина не мога да намеря фризьор (ка) не искам да приличам на патките с коси до кръста. Само едно-единствено много симпатично момче, което е бръснар и подстригва само мъже, кротко си седи в магазинчето. Утре отивам при него!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • просто Киро

  23 Яну 2022 13:37ч.

  сега когато тези некадърници паднат от власт,ще има искане за президентски оставки, няма как ! Трите небета и трите морета го изискват. Някой трябва да носи отговорност за некадърниците на които е патрон и да не се прави ,че няма нищо общо с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  23 Яну 2022 13:38ч.

  Не знам от какво друго се интересува госпожата,но да не забравя,че втория си мандат,го дължи на Р.Радев.Тя подсказва,че правителството ако не си "свери" часовника,може да си тръгне.С това си мислене,тя налива вода в мелницата на Борисов,нещо което няма да остане незабелязано от президента Радев."Пътувайки" в тази посока,да не стане така,че г.жа вице президентшата,да изпревари К.Петков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Данте

  23 Яну 2022 13:54ч.

  Илиана Йотова е с по-яки топки, отколкото много мъже в политиката. И умна при това. Наистина е важно да се проумее какво казва и на кого.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  23 Яну 2022 14:05ч.

  един милион гласуваха по малко за втория мандат какъв е извода ви защо не гласуваха какво не им хареса проведете референдум за членството в нато и ес нищо не губите обществото ще се успокои по тази тема а сега какво става аз искам мир а управниците ще ми наложат насила конфликт заради безкраините ам интереси на впк на сащ да си продават оръжието само те и никои друг

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Данте на 23.01.2022 в 13:54

  23 Яну 2022 14:30ч.

  Я пак помисли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • след панорама

  23 Яну 2022 14:37ч.

  Само А.Райчев едва скрива от кумова червена срама спохождащото го все по-често задоволство. Криза било, лошо било. Той обобщава, че всички си живеем добре..На Райчеви и в криза ще има за харчене за хобита на щерките и за ремонт на голфа. И доволно не забравя да повтаря за приключилия преход, опасявайки се, че някой ще посегне да го махне от отбора на трайно забогателите . На него му е все едно вече кой управлява. Изказванията му са екстравагантност за лявата идея. Кирил Добрев и той така...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вишата лига

  23 Яну 2022 14:49ч.

  От друга медия - Гешев зачести с контактите и посещенията в Турция. - След като Израел овладя Министерски съвет, ДПС явно се барикадира в Прокуратурата. Разработват му стратегия за оцеляване. Освен това, има много неща за криене, още от времето на Цацаров. След оня атентат с автобуса станА ясно, че битката Турция-Израел на Балканите ще бъде изключително ожесточена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 100 на 100

  23 Яну 2022 14:51ч.

  Много хора не са разбрали какво е казала Йотова. Нейните думи са поръчкови (разбира се) и от Радев. Все още правителството не прави нещо относно корупцията! А това е поръчка от отвъд океана! За това време главния прокурор трябваше да бъде свален. Тези които го поставиха трябваше да бъдат подсъдими. А какво е направено досега -- едно голямо нищо! Е , докога ще чакаме! 100 дена ли??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до 14:49 - ами то се очакваше, след участието на Израел в спечелването на 25% при прогнозни 10%

  23 Яну 2022 15:15ч.

  на Киро-Асеновата формация върху чужди партии.. Тогава казаното от Йотова звучи съвсем по друг начин - не като предупреждение за "сваляне на правителството, ако се не бори с корупцията", а като УПЛАХА от това, което са намислили Израел?! Дали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дфр

  23 Яну 2022 15:33ч.

  До баба мара на 23.01.2022 в 14:05. Стига с тъпотии бе. Ако лумпените искате референдум съберете необходимите подписи внесете искане и референдум ще има. А то така и баба знае да искате. На какво отгоре че сте под 2% от хората ли но гръмогласни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  23 Яну 2022 15:58ч.

  Единственият човек, който тежи на мястото си с професионализъм, е Нинова. Всички останали са лаици, момчурляци и девойки с безумен ентусиазъм, но ... не разбират от нищо! това се вижда от всичките им действия, от външния им вид - не знаят дори да се обличат, а за комуникацията им - думи нямам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отвратен

  23 Яну 2022 17:04ч.

  Смятам, че Йотова прекали, уж интелигентна жена, а едва ли не отправи заплахи към кабинета? Дали пък работата на правителството не се нрави на вицепрезидентката поради някакви други причини, а не точно бездействие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Между другото

  23 Яну 2022 18:07ч.

  2021 г. Русия дастави на Сърбия 6 изтребителя МиГ-29, 30 танка - Т72, 50 Бронетранспортьора ..., България чака своите самолети от САЩ, но пристигат да ни "пазят" от Испания и т.п., а Българска Армия просто има само на книга, т.е. в отчетите на МО...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-като го могат

  23 Яну 2022 18:24ч.

  Да уволняват правителства защо държаха Баце 5г.Очевадно е.Козяк изпързаляха Радев по схемата с която изпързаляха Борисов.Борисов разчисти пътя на Радев та да е добре с Козяк.Радев разчисти пътя та даже и наруши конституцията та да инсталира Кирчо/Кокорчо.В угодия на Козяк.Сега Кирето показва среден пръст на Радев точно както Радев показа на Борисов юмрук. '' Аз не съм от тях како Сийке'' Шараните май се свършиха.Иде ред съд,присъда.затвор.За национално предателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: отвратен

  23 Яну 2022 20:03ч.

  Не е прекалила с нищо! Дори е деликатна. Правителството е съставено от нахъсани младежи и девойки, които от нищо не разбират. Чуйте им приказките, вижте им външния вид ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  23 Яну 2022 20:35ч.

  ааа...вий си избрахте...март месец почва чегъртането на хунтата на червените прически. .и харВардарски мошенеци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  23 Яну 2022 21:01ч.

  Йотова е умна жена и стар политически кадър. Старо и опитно куче. Умно е да се вниква в това, което казва. ................. А то е - че Петков е непослушен (на Радев), но и неуспешен. ....... И тя му напомня, че е бързо сменяем. ... Може бързо да се похарчи. ........ АКО Петков беше УСПЕШЕН, в непослушанието си, тя нямаше да е толкова директна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Рангел,социален антрополог от село Бутроинци

  23 Яну 2022 21:37ч.

  Колко трябва да си тъп, наивен или просто глупак,за да не виждаш с просто око,че канадския хубавец е артист - въздух под налягане и цялата тази лъжовна история тепърва ще се пропука, като огромен и срамен скандален провал. Сравнени и двамата поотделно с банкенския артист , кой е по по най ,трудно е да се каже. Едно обаче ги обединява, Лъжата !!!! Все пак банкенския фокусник умело изкара 12 години на власт ,което е феномен, а на тия и три месеца са им много. Падението продължава. Честито на измамените !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1984

  23 Яну 2022 23:08ч.

  Вярно, че радев /и йотова/ с парите на Черепа, мадурките и чашков докараха на власт ПП и другите запъртъци. Вярно, че радев многократно и безнаказано наруши Конституцията... Ама, защо двамата си мислят, че отново ще излъжат българите? И, колко пъти смятат да правят по 2-3 парламентарни избора за година? Дали, предвиждат избори "до дупка" докато България и българите изчезнем напълно??? А, дали радев и йотова не си правят сметката без кръчмар?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наци@нални пр@датели, ясни сте

  24 Яну 2022 0:41ч.

  За тия 100 дни Кирето ще направи 1000 поразии във външната политика. Не се правете на л@ди, вие сте гарант пред общите ви господари и ще си траете, докато се изпълнят поетите общи ангажименти. След 100-те дни ще си измиете ръцете, пилатовци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  24 Яну 2022 9:59ч.

  Навремето казваха, че ако сме против „промяната“, сме за Борисов, сега какво излиза, че Йотова иска да върне ГЕРБ на власт? Защото, нали, ако се върнеш обратно в магазина да ревизираш покупката си, а ново зареждане на стоки няма, пак ще се върнеш към предишен избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  24 Яну 2022 16:07ч.

  Много са им 100. Ще ни съсипят. Тези агнти трябва да си заминават в западното полукълбо до Трети март!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какви ти 100 дена

  24 Яну 2022 16:28ч.

  ние 32 години търпим тая дивотия, 100 дена свършиха!! А заедно с Кирчо ще си ходите и вие двамцата американеца и соросоидата!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи