Виктор Орбан призова за разпускане на Европейския парламент

Виктор Орбан призова за разпускане на Европейския парламент

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува Европейския парламент по повод разкритията за корупционния скандал с гъркинята Ева Кайли, вицепрезидент на ЕП. Това се случи по време на близо тричасовата пресконференция, която се провежда всяка година, и е единственият случай, в който Виктор Орбан отговаря на въпроси от международни медии или критични унгарски медии, пише "Дойче Веле".

Орбан, който спечели четвърти пореден мандат на поста през април, участва в чести битки с ЕС, който пък от своя страна обвинява унгарския лидер в нарушаване на демократичните норми и мащабна корупция сред приближените му. По време на срещата с журналисти, Орбан разкритикува ЕП заради скандала "Катаргейт" и заимства фраза от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, казвайки, че е време "блатото в Брюксел да бъде пресушено". Скандалът, каза Орбан, е поставил под въпрос доверието в институцията и че той подкрепя премахването й.

Пресконференцията на унгарския премиер идва в момент, в който ЕС замрази повече от 12 милиарда евро финансиране за страната поради опасения, че правителството на Орбан налага репресии над съдебната независимост, не се справя с корупцията на длъжностните лица и ограничава правата на малцинствата. През септември Европейският парламент обяви, че Унгария вече не може да се счита за демокрация и ще се превърне в "хибриден режим на избирателна автокрация" под ръководството на Орбан – обвинение, което неговото правителство отхвърли. По време на пресконференцията Орбан обвини ЕС в "унгарофобия".

Напрежението между Будапеща и Брюксел обаче се влошава все повече заради лобирането на унгарското правителство срещу санкциите срещу Москва заради войната й в Украйна. Орбан, който се смята за един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин в ЕС, твърди, че санкциите са били неефективни и че са нанесли повече щети на европейските икономики, отколкото на Москва. Новата година ще постави "предизвикателството пред почти всички европейски страни да избегнат икономически спад или рецесия, произтичащи пряко от войната и европейското участие във войната, наречено санкции", добави Орбан. "Ако зависеше от нас, нямаше да има политика на санкции", каза той, добавяйки, че няма да подкрепи никакви допълнителни пакети от санкции срещу Русия в бъдеще, но няма и да пречи на ЕС да ги приеме. "Не е в наш интерес да разделим трайно европейската и руската икономика на две, затова се опитваме да спасим каквото може да се спаси от нашето икономическо сътрудничество с руснаците", каза унгарският парламент.

 

Източници: "Дойчо Веле", "Сега"

 

Коментари

  • сащ са сатанисти

    22 Дек 2022 13:29ч.

    "Източници: "Дойчо Веле" - леле, това е сащническа помия! Това не е "източник"! дойче феле бяха изгонени от Русия, трябва да изгоним дойче феле от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма никакъв смисъл от този парламент, ако не се броят заплатите и далаверите на еничарите

    22 Дек 2022 13:30ч.

    Във всеки случай полза за населението няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Дек 2022 13:31ч.

    Евала бай Орбане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боримир Р.

    22 Дек 2022 17:03ч.

    Хей, вие от ненарадното събрание срещу “Цар Освободител”, опомняйте се, защото няма да ви търпим повече. Чуйте и вижте Орбан; могло и така. Едва ли ще го направите, защото семката ви е робска и “умрете да служите на господарите си”. Народе, събуждай се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само разпускане на ЕП !

    22 Дек 2022 13:43ч.

    Разпускане изобщо на ЕС - слугинаж на сатанизма !?Европа на нациите ! ?Европа от Атлантика до Владивосток ! МИР. С РУСИЯ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Дек 2022 14:01ч.

    Поздрави за г-н Орбан! Симпатяги отвсякъде, езикът им е малко труден, та не се задържах там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • димитър костов

    22 Дек 2022 14:27ч.

    Да! Категорично. Рано или късно това джендърско сборище ще се самоунищожи. По-добре по-рано и всеки да хваща торбата, пътеката и за ляб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов,

    22 Дек 2022 15:06ч.

    20 години от съзнателния ми живот слушах проповедите на комунистите за загниващия капитализъм, който аха-аха, и щял да падне, за да даде път на по-прогресивния строй. Предполагам и ти като мен помниш как завърши тази простотия. Днешните приказки за залеза на запада повтарят почти дословно комунистическите идеологеми за края на капитализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lindentown

    22 Дек 2022 17:10ч.

    Т.н. "загниващ капитализъм", който бе познат по време на СССР и СИВ, наистина се разпадна. Той постепенно след 1990 бе заменен от "социално-отговорен корпоративен капитализъм" ( по думите на Клаус Швааб), който след робовладелския строй е най-деспотичната форма на управление в човешката история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в какъв свят живеем

    22 Дек 2022 14:37ч.

    Да, наистина по-добре целия ЕС да се разтури. С това агресивно налагане на джендърството, борбата срещу въглерода за да спрат климатичните промени и подпомагането за създаването на Нов Израел на мястото на Украйна ще ни вкарат директно в ада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не виждам колко по-прав може да бъде Орбан

    22 Дек 2022 14:43ч.

    за това сатанинско сборище и пародия на "демокрация". Колко % участват в изборите за "евродепутати"?! Цялата представителна демокрация май остана да важи само в т.нар. "тоталитарни" режими. И ако някой се съмнява в 70 или 80% подкрепа за Путин, някой съмнява ли се в подкрепата за Орбан?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно защо Орбан не призовава народа си да го подкрепи за излизане от ЕС,

    22 Дек 2022 14:54ч.

    а развива локуми за разпускане на ЕП. Западняците захитряха. Вече не дават пари, ако не им играеш по свирката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    22 Дек 2022 14:57ч.

    Орбан е ДЪРЖАВНИК от висока класа! ЕП в този си вид, както и ЕС - не могат да продължат - или ще се самоунищожат или ще мутират в някакво неясно формирование.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото по-нисък на ръст,

    22 Дек 2022 15:08ч.

    от толкова по-висока класа като държавник. Това е то наполеоновият комплекс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    22 Дек 2022 15:59ч.

    Когато човек няма аргументи, плещи на ангро, а когато е и неграмотен, пише неграмотно. Четете анализи, статистики, информация, но не само на матерния си език, и правете обосновани изводи, а не нескопосана пропаганда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • златното сечение

    22 Дек 2022 16:03ч.

    Висок не играе балет, както и не може да бъде Марадона или Меси във футбола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    22 Дек 2022 14:54ч.

    Правилно! Една никому ненужна институция, освен на бюрократите, получаващи безумни пари, за да тровят живота на хората и да творят .глупост след глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малкия Путин

    22 Дек 2022 14:57ч.

    Докара инфлация от 21,6 % и рецесия в Унгария и сега вие на умряло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    22 Дек 2022 15:27ч.

    и ти като как разбра, че "вие на умряло"? или да се изсилиш на метеното...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    22 Дек 2022 15:39ч.

    Съгласен съм с миниПутин! Орбан трябваше да следва примера прибалтийските пронаци птавителства в Прибалтика, твърди привърженици на антируските санкции, и щеше да доведе инфлацията до нивата в Естония (22,5 на сто според Евростат) и Литва (22,1 на сто пак според него)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ауу ?

    23 Дек 2022 12:59ч.

    Я кажи колко е инфлацията в Булгаристан ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • John

    22 Дек 2022 15:09ч.

    Не очаквах точно Орбан да каже това, ЕП поне и минал през избори, ЕК и още сумати бюрократи са назначени и не се водят от волята на избирателя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственият държавник в ЕС

    22 Дек 2022 16:14ч.

    Не вярвах, че ще посмее, но е куражлия. Шапка му свалям и му се възхищавам на Орбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    22 Дек 2022 16:29ч.

    Орбан е прозрял голямата и мръсна игра! Ще ви насоча по-долу да прочетете нещо изключително, но нека първо изчерпим Орбан. В Унгария винаги е имало силна, фундаментална наука в обществознанието. Намираха се дори някога хора със самостоятелно и ярко изразено, критично мислене. Някога като студенти търсехме да прочетем нещо алтернативно, което не е писано от омръзналите ни до смърт чугунени глави. Понякога се промъкваше мъчително нещичко - основно от Унгария, отчасти от Полша, всичко останало беше лозунгарско блато. Традицията очевидно е запазена и освен всичко дурго Орбан има силни съветници, които имат формат и капацитет да прозират отвъд привидността. Очевидно в Унгария нямат никакви илюзии относно действията и намеренията на господаря на света. Унгарците имат подчертано висока национална гордост, самочувствие и настойчиво искат да се запазят етнически и като държавотворен народ. Прозряли са, че самостоятелната, решителна, дори дръзка политика е без никаква алтернатива. Категорично не става въпрос, че Орбан ни "продава" характеропатиите си. Въпросът е - кой-кого? Атаката среще ЕП не е случайна. Обърнете внимание - в Съвета има национално избрано държавно представителство на страните и там така или иначе се работи с единодушие. Няма какво да се занимаваме с тях. Комисията са назначенци, които не можеш да им хванеш края. Там номинациите се вършат при привидни, странни, дори непонятни критерии. Последният, който на мен ми вдъхваше някакво "доверие" беше Романо Проди. Очевидно е, че без агреман от Ленгли и без съгласие на големите страни, там не може да се пробие, няма какво да се занимаваме с тях. Орбан е умен и е насочил стрелите си към Парламента. Той не само препитва и одобрява комисарите, но още в националното номиниране на МП-тата има ужасяващи деформации. Сигурно помните - скоро Вацев в прав текст каза за нашите, че още при първоначален подбор се иска съгласуване с козяк, което значи Ленгли. Много ми е интересно - какви "акредитивни писма" носят в Брюксел и СТрасбург, че да се представят :)) Големите решения се обсъждат и реперите се дават от Съвета, но решенията се вземат от Парламента, където се вършат очевидно бели и могат да се извършат изкривявания на нещата. Европейските институции водят ВРЕДНА ЗА ЕВРОПА ПОЛИТИКА, на тях успешно и резултатно им е внушено, че интересът на Европа не е водещ, а трябва да бъде подчинен на по-висши интереси. И доколкото там попада много шарен състав - като се почне от напълно неориентирани случайници (но получили агреман като потенциално безвредни и неопасни) - примерно Слабаков, та се стигне до такива, които въобще не се знае къде са на ведомост! Или са на ведомост, или на каишка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все повече се

    22 Дек 2022 19:16ч.

    впечатлявам и чета Вашите коментари, Съждител. Приятни празници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славей Ж.

    22 Дек 2022 23:01ч.

    С две думи съжителе, за САЩ Европейският парламент не е партньор. Те разговарят поодделно с Макрон, Шолц и другите шушумиги европейски лидери, на не с централата им в Брюксел. Те негласно не признават тази институция. Няма за тях европейска политика, има отделни политики с европейците поотделно. А ние колко сме горди, че принадлежим към тази непризната формация. Aмитата обучиха и зомбираха елита на тази непризната формация, та могат да управляват всички процеси вътре в свой интерес. Затова всички сме толкоз послушнички и не смеем да гъкнеме. Докато нашите политици и ние не осъзнаем това ще си останем колония и слуги на техните интереси. Събуждайте се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те разговарят поодделно с Макрон, Шолц и другите шушумиги европейски лидери

    23 Дек 2022 13:21ч.

    С Макрон разговарят. Макар и с голяма доза високомерие, но все пак отчитайки че Франция е фактор с 300 ядрени заряда и десетина стратегически подводници... Шолц е роб. На него американците могат само да издават заповеди ! Останалите наистина са шушумиги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    22 Дек 2022 16:31ч.

    Сакън! Ние сме на една боя разстояние от Шенген и еврото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Уж ненужната институция

    22 Дек 2022 16:35ч.

    ЕП,ЕК и т.н европейски конструкции имат едно основно предназначение-ИЗЗЕМВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН СУВЕРИНИТЕТ и придаването му на неизвесно кого.Размиване на граници и отговорности.Вече сме на финалната права.Чудесиите които стават са пряко следствие от горната политика.Ковид19,Украйна ,зелени преходи,лудо печатане и харчене все следствия.НЕИЗВЕСНО КОГО?-всъщност извесно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не сме на финалната права, за съжаление...

    23 Дек 2022 13:14ч.

    По-скоро сме в ранен етап на План 2030. Тепърва ще ни сервират нови и нови САТАНИЗМИ. Целта е една и се нарича ДЕПОПУЛАЦИЯ. Премахването на суверенитета на страните, демонтажът на икономиките, зеленият фашизъм, цифровият контрол, трансхуманизмът и джендърастията ... са само отделни инструменти за постигане на целта ! Тези същества ТАМ , отвъд видимия свят на политиците, "работят" по планове. По "петилетки" / това да ви напомня нещо ?/ , по математически изчисления и ... не се смейте ! По изчисления на КАБАЛА и астрологията ! Кои са тези същества ? Йерархията им е дадена на доларовата банкнота с пирамидата. До там до където е пирамидата са хора. Нагоре, "окото", са НЕХОРА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    22 Дек 2022 16:45ч.

    По-горе обещах да ви пусна един линк към един действително безпрецедентен материал, който се появи днес. Генералните постановки отдавна са нещо доказано и настолно, поне аз така ги възприемам, но има детайли, които ще опитвам още да смилам в уикенда. Дава се една голяма, СВЪРЗАНА КАРТИНА за действителните намерения и действия, които са извършвани привидно фоново, неявно и с далечен прицел, привидно из сенките - с основна цел - смазване и пълна доминация на целия свят. Учебник по правилно подреждане на причините и следствията, водещи мотиви и намерения и отделно инструменти. Приказките и поведението на Орбан са на патриотично ориентиран и амбициозен държавник, който търси брод за своя народ. Настана време за нова политикономия /Заслужава внимание!!!/ https://pogled.info/svetoven/nastana-vreme-za-nova-politikonomiya.150326 Да си знаем - с бх, кирето, синергетика НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА. Нещата у нас отиват към фесовете. Китай, Индия и др. големи нации, където очевидно има концентриран огромен интелектуален потенциал, не ме изненадват с действията си, но адекватното и куражлийско поведение на други, далеч по-малобройни държави ме стъписва. А ние ще хвърлим националните си усилия в номиниране и избор ПОСЛЕДНИЯ, който ще изгаси лампата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    22 Дек 2022 16:56ч.

    Благодаря ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предложената от теб статия в Поглед.инфо

    22 Дек 2022 18:28ч.

    е низ от очевидни следствия от практическото приложение на агресивно натрапения порок познат като пост-модернизъм и неговото икономическо и социално следствие, пост-индустриалното общество—превръщането на всяка, колкото и да е напълно несвойствена, дейност в икономика на услугите, пространствено отделена от пренаселени, но прохождащи, силно контролируеми общества. Не Русия, нежели Китай наложиха комунизма си на САЩ, а САЩ наложи капитализма си и то в своя пост-индустриален вариант (със споменатото си пространствено разделение) върху въпросните. Нас обаче ни интересува откъде започна всичко това. Началото е при разрушените основи на мисленето обусловили извънредно порочните философии и доктрини, лесно продадени на света от доминиращите го САЩ. Това ново време на най-дълбоко, същностно разрушение на света започна с разрушаването на истинската наука, най-вече на физиката, в началото на 20-ти век. По-специално, разрушението се състоеше в обявяването на абсурда за гениална наука и висш академизъм, откъдето произтече подкопаването на разбирането за истина и превръщането ѝ единствено в метафора и резултат на интерпретации. Подчинените територии, Русия и Китай, с голям ентусиазъм приеха това извращение и го прегръщат до днес с любов и нега̀. Достатъчно е да се споменат някои си Сивков или Фурсов—идеолози на източното мисловно падение. Докато трагедията на това състояние не се разбере (няма да се разбере—смодосатъчната им арогантност прелива във въпросните доминиони), и Китай, и Русия са обречени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    22 Дек 2022 22:30ч.

    Колеги 16,56 и 18,28, Благодаря за приличната и емоционална и добра приказка! Ще ми се да ви знам никовете! Тези малки зрънца осмислят съществуването на този форум! Другото го знаем. Текстът на Крутаков е сложен - изисква подготовка и съответна нагласа. Авторът изрично подчертава, че дори висшето ръководство в Москва вероятно не разбира дълбоката същност, а вероятно и хабер си няма за разсъжденията му. Тази гледна точка трябва най-малкото да се познава! Споменава се за предстоящо излизане на обемист труд. Съжалявам, но нямам време и човешки капацитет да се преборя с това на руски език, дори да го набавя по някакъв начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разтуряйте я тая смрадлива недостроена кула,

    22 Дек 2022 16:52ч.

    Господин Орбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На думи силен, ма

    22 Дек 2022 17:02ч.

    За 8 млрд. Клекна. Същия кат големия Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до На думи силен

    22 Дек 2022 18:59ч.

    Орбан за 8 милиарда, a ти за колко хиляди клекна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    22 Дек 2022 17:31ч.

    Да се разтуря тоя смрадлив ЕС, основан на някакви си измислени и продължаващи да се измислят малоумни правила, без значение на Конституциите на държавите ! Хайде, това безумно самотворчество, да си ходи, преди да е станало прекалено късно за легитимно избраните правителства в страните. Иначе, всякакви избори се обезсмислят, но отговорността е на правителствата, е не на от никого не избрани бюротворци ЕК, ЕС и всякакви цуцкащи лобисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хршикеша

    22 Дек 2022 17:33ч.

    Разпускане няма да помогне. Тези управляващи във Брюксел и в София вкупом непотребни станаха и вкупом трябва да се съберат някъде на по диво място и да се гръмнат. Излишни са, създават само неприятности и досада на обикновените хора. И за това - да ходят някъде където ще им търпят лудостите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакво разпускане другари

    22 Дек 2022 18:29ч.

    Е нали за това е създаден този ЕС, да се краде в гигантски размери. Самата му философия и замисъл на създаване и битуване предполагат корупция,изнудване и измама ! Пример , давам ти 2 млрд евро, ако си отрежеш тестисите ! или , ако приемеш марсианската конвенция !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много парникови газове

    22 Дек 2022 19:48ч.

    Ще се спестят. И няма да има смисъл от зелена сделка, а от може да се намалят цени, което да доведе до повече спокойствие и по-социален живот за всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има Орбан, щото има и народ зад него

    23 Дек 2022 0:12ч.

    който само 150 години е бил под турско робство, а после чрез революьи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има Орбан,

    23 Дек 2022 5:45ч.

    защото е издънка на величието и достойнството на една, макар и вече изпарила се, империя—Австро-Унгарската империя. На коя империя сме издънка ние, приетите по милост в ЕС и НАТО? От векове смачкани домати, а тръгнали и те да се мерят с големите и достойните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    23 Дек 2022 8:59ч.

    Жалко е че България си няма човек поне с наполовина от потенциала и ранга на Орбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи