Вежди Рашидов: Да спрат политиците да ползват като тоалетна хартия известни хора

Вежди Рашидов: Да спрат политиците да ползват като тоалетна хартия известни хора

Шансът за кабинет с третия мандат е малък, отиваме на идбори, смята председателят на парламента

Шансът за кабинет с третия мандат е малък, отиваме на избори. Това заяви по bTV председателят на парламента Вежди Рашидов. 

С омраза народ не се управлява, с отмъщение не се управлява, коментира той политическата ситуация. Рашидов отговори с "не" на въпрос ще успее ли правителство на Денков да получи подкрепа.

Да спрат политиците да ползват като тоалетна хартия известни хора, защото самите те нямат лице, коментира още Рашидов.  Всички на влакчето ползват паравана на Денков (номинираният за премиер от ПП), той е много добър специалист.

Габровски има безспорна биография, Денков - също. Доброто име е локомотива, но той влачи едни вагони отзад. ГЕРБ  направи нещо много интересно. На Габровски видяхме гърба - все доказани хора. На Денков  не сме ги видяли. Когато нищото гласува срещу нещото - това е резултатът. 

С омраза народ не се управлява. С тези думи председателят на Народното събрание Вежди Рашидов обясни прогнозата си, че малкият шанс остава за третия мандат и по-скоро отиваме към избори. 

Акад. Николай Денков, предложен за министър-председател с мандата на "Продължаваме промяната", няма да получи необходимата подкрепа, макар че сам за себе си е много полезен човек, каза Рашидов по Би Ти Ви. 

Да спрат политиците да ползват като тоалетна хартия, като плакат известни хора, призова той. Политиката ги използва и човек трбява да знае докъде може да се даде. 

Всички, които искат да се качат на влакчето, ползват паравана на Денков. Това, че Десислава Атанасова го е нарекла кукла на конци, според Рашидов не е обидно. Куклата на конци е човек, зад когото стои някой, привързал го по някакъв начин. И аз мога да бъда кукла на конци, но трудно ще ме вържат, малко ми е лош характерът, каза Рашидов. 

По думите му доброто име е локомотивът. Управлението на една държава не е само доброто име. Това е плакатът, към който искат да прикрепят програми и хора.

 

Според шефа на парламента ГЕРБ е направил нещо много интересно с проф. Николай Габровски, тъй като в предложения от него екип всеки е с доказана биография. Какъв обаче е екипът на Денков, още не е ясно. От тези млади хора при него кой кой е, попита Рашидов. 

Той самият пътува утре за Турция с голяма парламентарна делегация, където ще имат срещи с президента Ердоган, както и с други представители на парламента и властта там. Причина за пътуването са отново разговори за българската граница и миграцията. 

Имаме нужда от гаранция. Ние сме малка държава, ако ни пуснат 5000 души, ще сме в криза. Ще помолим Ердоган да продължим да работим заедно, обясни Рашидов. 

Той разказа как всичките срещи на премиера Бойко Борисов с президента Ердоган навремето не са били на 4 очи, а на 6, тъй като на тях винаги е присъствал и Рашидов. Заради тези срещи българската граница е една от най-устойчивите на Европа, тъй като минаващите 10-ина души по онова време не могат да бъдат наречени миграция. 

Според Рашидов ветото на парламента върху изборния кодекс вероятно няма да мине, защото такива са настроенията. Той обаче не може да си обясни какъв е този спор за машини или за хартия. 

Обичам шума на хартията, чета вестници и чета книги. Кой е този, който иска да ми го отнеме, попита риторично той. Обясни обаче, че контролът върху изборните урни е човешки и ЦИК, и партиите трябва да изберат кой ще ги пази и кой ще ги брои. 

Ако няма правителство и се стигне до следващи избори, много е вероятно Рашидов да си тръгне от политиката. Хем ми се иска да няма правителство, за да си отида, хем ми се иска да има, защото държавата е важно нещо. 

Не трябва да си нито млад, нито стар, за да управляваш, трябва да си умен. Те не четат дори "Божествена комедия" на Данте - там има чистилище и ад, но има и рай.

 

 

Коментари

  • CMEXXX

    17 Дек 2022 10:32ч.

    След като "известните" хора са си дали задника под наем на разни престъпници и измекяри, ще ги ползват като тоалетна хартия! Това е ясно и на най-малкото дете! Аман от теб, мултак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    17 Дек 2022 11:58ч.

    Ако някой известен човек БЕШЕ ОТВЕДЕН С БЕЛЕЗНИЦИ В ПОЛИТИКАТА, държавата би имала БЪДЕЩЕ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Дек 2022 10:51ч.

    Ти какво правиш на мястото на Стефан Стамболов и Стефан Савов!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Замества ги достойно като туркофил

    17 Дек 2022 15:10ч.

    И русофоб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    17 Дек 2022 11:05ч.

    Ако не беше Нинова,този щеше да бъде забравен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    17 Дек 2022 11:31ч.

    А може би по-правилно е да призове известните хора да спрат да се държат като политически проститутки вместо да призовава политиците да ги използват. Не знам някой известен човек да е отведен с белезници в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влакчето към Пропастта

    17 Дек 2022 11:43ч.

    Денков е конструкторът на влакчето, а Киро и Асен бяха само част от инструментите, които да позволят на Денков да се докопа до власт. Денков не е параван и мухльо. Нищо че се прави на такъв и има артикулации на наполовина настъпен гол охлюв. Това са рефлекси на оцеляването във възпитателната школа на десарокомунистическата среда, в която е отгледан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    17 Дек 2022 11:55ч.

    Бай Вежди е изпуснал наратива защо 'известни хора" не си стягат халката в ануса ,а па я разсъхлабват на политици. - Кратунки??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо докторчето на каз на Борисов: Ай сиктир бе келеш!

    17 Дек 2022 13:27ч.

    Никой не ги бие по главата тези "известни хора" да стават бърсалки за нечий осран гъз. Те го правят с голяма охота, "излизайки от зоната на личния си комфорт", "на ползу рода".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    17 Дек 2022 14:03ч.

    Защо в България вечно се търсят задни мисли и цели? Нещата трябва да се приемат така, както ни се представят, и да изискваме действията на политиците да съответстват на думите им. Казваше се, че с ГЕРБ би могло да се преговаря, само да го няма Борисов. Борисов се отдръпна. ГЕРБ на два пъти издигна две от най-високо образованите личности в България. Които искаха да водят разумна политика без омраза и в полза на целия народ, а не само на отделни групички избиратели. Но не, на тези личности беше лепната обидата "кандидатура на ГЕРБ", та да се оттеглят и те. Това не е ли също служба на политически сили, само че други?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добро

    17 Дек 2022 14:20ч.

    попадение на Вежди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи