Ветко Арабаджиев е в тежко състояние с Covid

 Ветко Арабаджиев е в тежко състояние с Covid
Ветко Арабаджиев е приет в тежко състояние в COVID отделение. От известно време той се е лекувал извън болницата на затвора. Бизнесменът, който е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от месец май по обвинение за участие в организирана престъпна група, е бил приет в частна болница, предаде БНР.

 

Ветко Арабаджиев е под денонощна охрана, казаха от Министерството на правосъдието. Преди седмица той вдигнал температура и след изследванията, лекуващите лекари установяват завишени стойности на туморните маркери и настъпила инфекция. Лекарите тестват пациента за коронавирус и наличието му се потвърждава в петък, след което е преместен в Covid отделението на лечебното заведение.

След преглед със скенер, белите дробове се оказват сериозно покосени от вируса и хотелиерът е със затруднено дишане и опасност за живота.

Ветко Арабаджиев и съпругата му са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари. Те бяха задържани миналата година в Барселона и прекараха в ареста повече от година. В началото на този месец адвокатите им попадоха жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за нечовешко и унизително третиране, погазена презумпция за невинност и задържане извън разумните срокове.

 

 

 

Коментари

 • Коментар

  23 Ное 2020 18:53ч.

  Алчността на правораздавателната система го доведе до болничното легло. Можеха да го осъдят досега. Обаче не. Държаха го, за да го изнудват до последно. Горкият човек. Превърна Японския хотел на Кишо Курокава в шедьовър ма мутроидната архитектура. “Маринела” някаква. И пак не му го признаха за заслуга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тактика

  23 Ное 2020 18:54ч.

  Може би това е целта. Да го държат вътре докато... Няма човек - няма проблем, заради информацията, с която разполага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирча Кришан

  23 Ное 2020 19:03ч.

  Частна болница. Това обяснява всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Онколог

  24 Ное 2020 7:55ч.

  Защото изтрихте коментара за очевАдния факт ? Арабаджиев е развил РАК и умира от рак , а не от ковид !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно,защо не ми трогна душата

  24 Ное 2020 9:08ч.

  тази “новина”?Защо не пророних сълзи и сополи за този титан на мисълта и комбинациите?Зщо ли .......?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи