"Възраждане" ще се обърне към президента да свика референдум за членството ни в еврозоната

"Възраждане" ще се обърне към президента да свика референдум за членството ни в еврозоната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Преди малко Пеканов се изтърва и каза нещо, че този вариант, който ние сме получили, не е цензуриран", коментира лидерът на "Възраждане". Според Костадинов се прави всичко необходимо, за да се скрие грозният факт, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако влезе в еврозоната и заличи своята собствена валута, съобщава БТА.

"Възраждане" ще се обърне на консултациите при президента с призив той да се възползва от конституционното си право и да свика референдум за членството на България в еврозоната, съобщи председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в парламента. 

Той посочи, че от поканените от "Възраждане" шест парламентарни групи на разговори са се отзовали две - ГЕРБ-СДС и "Български възход", като и двете политически сили категорично са отказали да подкрепят идеята за референдум за членството ни в еврозоната. Междувременно ние не сме изчерпали абсолютно всички конституционни механизми за провеждането на референдум - има още два, втория ще го задействаме, когато президентът ни покани на консултации, посочи Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" отбеляза, че първият от начините - за свикване на референдум - с 48 подписа от народни представители, вече е изчерпан, тъй като партията няма толкова депутати в парламента и не получава подкрепа от другите политически сили. "Вторият начин е президентът да свика такъв референдум и аз лично ще се обърна към него, когато отида на консултациите с призив той да се възползва от конституционното си право и да го направи. Ако и там не получим разбиране, имаме готовност в рамките на една седмица да създадем инициативен комитет, вече сме говорили с много граждани, експерти, независими финансови анализатори, които да се включат в инициативния комитет", заяви Костадин Костадинов. Той посочи, че вече има и такава гражданска инициатива, която върви заедно с тяхната. Председателят на "Възраждане" каза, че са си поставили за цел събирането на 500 хиляди подписа в рамките на законоустановения срок от три месеца.

Междувременно излезе една много интересна новина от БНБ, които отричат, че са предоставили вариант на работен доклад, коментира Костадин Костадинов. Ръководството на БНБ лъже, уплашено от собствените си 37 експерти, които са предоставили ето този вариант, заяви той и го показа.  В писмото на БНБ, което "Възраждане" предостави на медиите, се посочва, че на парламентарните групи се предоставят работните текстове на проекта на анализ, разработени от експерти на БНБ, които още не са одобрени от Работната група и от Координационния съвет за въвеждане на еврото, както и от Управителния съвет на Централната банка. Текстовете не включват частта на Министерството на финансите. 

"Преди малко Пеканов се изтърва и каза нещо, че този вариант, който ние сме получили, не е цензуриран", коментира още лидерът на "Възраждане" след блиц контрола с вицепремиера Атанас Пеканов. Според Костадинов се прави всичко необходимо, за да се скрие грозният факт, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако влезе в еврозоната и заличи своята собствена валута.  

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Браво!

    04 Ное 2022 12:22ч.

    Натовското мекере от ЦРУ няма да посмее да го направи, но това е правилен ход. Нека колониалните власти знаят, че не сме съгласни с евроробството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Ное 2022 12:26ч.

    И кво като знаят, че не сме съгласни с евроробството? Като ги поканим на новогодишната елха, ще се засрамят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не не знаят какво е срам

    04 Ное 2022 12:30ч.

    Това е за нашите следващи поколения. Да помнят, че някога българите са имали държава. Да има какво да напише следващия Паисий Хилендарски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    04 Ное 2022 13:35ч.

    Българите сме имали някога сържава, но сме имали и войска, имали сме и строги закони срещу подронването на държавността. А сега нямаме държава, нямаме армия, нямаме закони или механизми, с които да налагаме спазването им. Имаме разграден двор и букет от агенти на чуждо влияние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Костадинов само остана да защитава националният ни интерес!

    04 Ное 2022 12:24ч.

    Възраждане - първа политическа сила на предстоящите избори! Иначе виждате ....... думите на Порошенко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Ное 2022 12:33ч.

    Това, че големият обем от работа се върши от дребните зъбни колела в системата, е пределно и отдавна ясно. Не можем да знаем как точно е сведена задачата за изпълнение - още повече е напълно възможно да има смислово разминаване при формулиране на задачата, при сравняване на писмена заповед и устните разпореждания. Очевидно е, че БНБ е получила такава задача и е работила дълго по нея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Ное 2022 12:36ч.

    Изтеклият вариант е работен, неокончателен и най-вероятно отразява експертното мнение на съставителите, което е лично, но формирано при съобразяване на поставената задача. Задачата очевидно е била да се пеят химни за еврото, но добре виждате, ЧЕ ВЪПРЕКИ ЗАДАЧАТА, АВТЕНТИЧНАТА ИКОНОМ. И ФИН. ЕКСПЕРТИЗА ДАВАТ КРАЙНО НЕГАТИВЕН ЗА ЕВРОТО РЕЗУЛТАТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    04 Ное 2022 12:39ч.

    Очевидно е, че тепърва са предстоели РЕДАКЦИИ И ДОПИСВАНИЯ, които е логична да са имали една единствена цел - ДА ИЗКРИВЯТ КАРТИНАТА В ПОСОКА УКРАСЯВАНЕ НА ЕВРОТО. Приказките, поведението на Д. Радев и др. от УС категорично подсказват, че те са планирали (под натиск) представянето на една коренно различна картина! Радев - експертното ти блестене помътня и се срина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    04 Ное 2022 12:42ч.

    Мохамед като не отива при планината, явно планината ще отиде при Мохамед. Радев отдавна трябваше да го е направил, но и той си натиска парцалите. Нищо, ще се съберат необходимите подписи и без изпълняващия длъжността президент на РБ - Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Ное 2022 13:04ч.

    Еми да. Не виждам за кво си губи времето Костадинов. Освен от учтивост. Пофтарям си предложението за фтори въпрос в референдума за еврото, а именно - 2. Да се забрани ли на депутатите от последните най-малко 5 Събрания, да бъдат избирани за квото и да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се забрани потретване на депутатство

    04 Ное 2022 13:25ч.

    Два мандата най-много и толкоз. Има хора с по четвърт век сладък живот на народна издръжка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Ное 2022 13:33ч.

    Да! И без изгъзици - два поредни и разни такива. Поредни, непоредни - сума сумарум -два!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Ное 2022 12:59ч.

    Аз не ги разбирам много много нещата, ама Пеканов кво се мотка в работите на БНБ? Даже в рамките на валутния борд, БНБ не е ли независима институция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    04 Ное 2022 13:13ч.

    Има ли нещо такова като независима институция в България. Нас ни управлява организираната престъпност, като гледам, и в ЕС е същото управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целия свят е поробен от банкстерската мафия

    04 Ное 2022 13:27ч.

    Самите САЩ са създадени от тях за да изпълняват ролята, която изпълняват. Без масонско бабуване 13-те колонии щяха да надвият Лондон някой друг път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаа

    04 Ное 2022 15:32ч.

    Тази мафия няма какво да я спре, единствено ако се самопогуби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За щастие тя тамън с туй се е заела

    04 Ное 2022 16:56ч.

    Самопоглъща се като змия, захапала опашката си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    04 Ное 2022 13:00ч.

    Пеканов ще го пекат и по пет пъти препичат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    04 Ное 2022 13:01ч.

    Пеканов е сложен от Радев. Какви са очакванията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Възраждане,

    04 Ное 2022 13:33ч.

    Направете каквото трябва, но инициирайте провеждане на референдум за нетърпящите отлагане жизненоважни за страната въпроси! Искаме референдум! Не на това противонародно правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Ное 2022 13:38ч.

    "Целия свят е поробен от банкстерската мафия " Хе-хе! В Сега пишеше Жана Д'Арк. Тя и тук пише, ама няма да кажа коя е. Та, Жана напълно обосновано твърдеше, че сичкото ни българско законодателство е конструирано да обслужва банковата власт. Спрямо нея се измерват и премерват закони, решения, постановления и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялостната политика на БНБ провеждана в годините на "Прехода"

    04 Ное 2022 13:45ч.

    Е основната причина да сме на туй плачевно дередже в момента..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Дайте ми да печатам парите на една държава и мен няма да ме интересува кой пише законите в нея"

    04 Ное 2022 13:56ч.

    Цитат по памет на известното изказване на Ротшилд. Сега се запитайте защо ни натискат толкова да заместим националната си валута с европейската измишльотина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    04 Ное 2022 14:39ч.

    Държавата ни се управлява от еврей, а те не са Българи..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    04 Ное 2022 17:15ч.

    Днеска си купихме самолети на еврейска цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    04 Ное 2022 19:03ч.

    Бравос, много хитър ход на конкуренцията от "Костя Копейкин (ТМ)". Хем да постави пРезидента в небрано лозе - да му се налага да заеме позиция по важен въпрос (нещо, което той никога не е правил), хем евентуално ще спести някой лев от организацията на референдум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече е ясно

    04 Ное 2022 22:43ч.

    Искат да ограбят Русия, тези страни които имат най-много въглероден отпечатък, т.е. дори и този който генерират в чуждите държави от техните фирми. Време е българите особено мъжете да решат на коя страна са, защото ако не искат да ходят на война е нормално да подкрепят Възраждане. Патриотите също трябва да подкрепят Възраждане ако има нещо човешко останало в тях. Иначе излиза че са партии на личните интереси, а не на политики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи