"Възраждане" с декларация в защита на Милан Димитров: Вече година и половина лежи в гръцки затвор по абсурдни обвинения от САЩ

"Възраждане" с декларация в защита на Милан Димитров: Вече година и половина лежи в гръцки затвор по абсурдни обвинения от САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След вчерашния си протест пред сградата на американското посолството у нас в подкрепа на Милан Димитров, днес "Възраждане" прочете и декларация в негова защита. По техни данни Димитров е обвинен в незаконен износ на електронни схеми в Русия и заплашен от екстрадиция в САЩ.

На вниманието на Мария Габриел! Милан Димитров е жертва на американското правосъдие с абсурдни обвинения. Брат му пред "Гласове": Вината му е, че майка ни е рускиня

Декларацията прочете от парламентарната трибуна лидерът на партията и председател на парламентарната ѝ група Костадин Костадинов. Докато той говореше, депутатите от "Възраждане" издигнаха надписи с апел "Свобода за Милан". 

По думите на Костадинов Милан Димитров е държан вече година и половина в гръцки затвор "по искане на американски прокурор, защото американският прокурор вярвал, че българинът бил извършил забранена търговия с Руската федерация". "Роднините на този българин протестираха пред американското посолство и поканиха всички българи да дойдат и да видят каква е истината за един арестуван и държан незаконно година и половина българин", посочи Костадинов, цитиран от БТА. 

"Интересно бе, че от чуждото посолство поне в началото заявиха, че ще приемат бащата, жената и брата на Милан Димитров, който вече година и половина и лежи, абсолютно невинен в гръцки затвор по искане на американски прокурор. Десет минути след началото на протеста от американското посолство отказаха да приемат бащата, брата и жената на Милан Димитров. Не казаха защо, те не дават обяснения", добави депутатът и изтъкна, че роднините на Димитров вече година и половина безуспешно искат среща - разговор с представител на посолството.

Екстрадираният по искане на САЩ Милан Димитров от затвора в Гърция: Моля, прекратете това издевателство над живота ми! САЩ се гаврят с правото и демокрацията

Роднините на Милан Димитров донесоха на импровизирания брифинг и показаха пред медиите материалите, заради които Милан Димитров година и половина гние в гръцки затвор, посочи Костадинов. Според него интересното е, че тези материали въобще не са напускали България никога. Още по-интересно било, че идват от САЩ.

"И знаете ли какво пише на тях - че не се нуждаят от някакъв специален лиценз и няма нужда от вторично споразумение за изпращането им в трети страни. Безобидна продукция, която си стои опакована вече шест години. Обвинението срещу Милан Димитров е от 2018 г. По-интересното е друго обаче, оказа се, че обвинен е и неговият баща, тъй като фирмата е семейна".

Костадинов изтъкна, че обвинението към Милан Димитров е, че увреждал интереса на САЩ, а към неговия баща - че помагал на своя син. За Милан Димитров обвинението иска осемдесет години затвор, а за 70-годишният му баща иска 60 години затвор, добави Костадинов.

"Българската държава през целия този период не си мръдна пръста за един български гражданин. Миналата година трябваше да изпратим един от нашите депутати - Ангел Георгиев, да намери адвокат и да отиде да присъства в залата, за да можем да изискваме все пак от българското външно министерство някаква реакция. Оттам се оправдаха, че не могли да изпратят представител от посолството и консулството, защото били в отпуска. Българската държава е в отпуска, тя не може да защитава българските граждани", добави Костадинов.

По думите му роднините на Милан Димитров отново ще организират протест пред американското посолство.

Протестът пред сградата на посолството на САЩ в София 

По време на декларацията от залата се чуваха възгласи, свързани с изтичането на времето за изказването, а народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков призова в процедура по начина на водене депутатите от "Възраждане" днес, в деня на национален траур, за смирение. "Може ли за един ден да бъдем смирени, свикнали сме с вашата агресия, с вашия речник, но може ли за един ден да се смирите. Просто трябва да бъдем на висотата на институцията", апелира Божанков. 

Междувременно заради реплики от зала се наложи председателят на парламента Росен Желязков да се обърне към депутата Петър Петров от "Възраждане". Ще ви отстраня от заседанието, ако не се държите, така, както подобава на претенцията, която имате за себе си, заяви Желязков.

Последва отново процедура към председателя. В нея депутатът Цончо Ганев от "Възраждане" припомни, че правилникът на парламента забранява да се отговоря на декларация. "Декларацията е в защита на един българин", заяви той.

"В днешния ден на смирение да не излизаме извън предела на допустимото, каквото имаше да се каже, е казано, няма нужда да се продължава", отбеляза председателят на парламента.

Разгневени протестиращи нападнаха Даниел Лорер, а Манол Пейков бе поставен на тясно от Росен Миленов пред парламента (видео)

Вчера група привърженици на "Възраждане" обгради депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер в кафене до парламента, стана ясно от излъчвани на живо видеа. Не стана ясно обаче какво е предизвикало гнева им
 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • бай Бай

    15 Март 2024 12:53ч.

    изобщо какво му трябва на българина освен да бъде роб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    15 Март 2024 15:12ч.

    Докато сглобката се натутка с партньорските служби, Хутите предадоха екипажа на " Лидера на Галактиката " на ХАМАС !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клоунът започна масирана клоунада за Евро изборите

    15 Март 2024 12:55ч.

    Никога вече за Израждане! Пренасочваме вота към млади формации. Разделяй и владей. Като стигнат 10% - ШУТ! Нека напълнимпарламента с популист, които да се зверят на системните партии и така всяват малко разум. Спасител в автентичния вариант няма да има. Не чакайте "да ви предложат". Тя затова е измислена политическата система. Ако голяма група хора представителство - все едно не съществува. Ако си избере някой случайно свестен - той вече е осветен за кукловодите - следва ниглежиране, ако не дискредитиране, ако не купуване, ако не дърво, ако не ... знаете какво. И пак сме в нулева позиция. Разделяйте ги! Това е начина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • корекции

    15 Март 2024 12:57ч.

    Никога вече за Израждане! Пренасочваме вота към млади формации. Разделяй и владей. Като стигнат 10% - ШУТ! Нека напълним парламента с популисти, които да се зверят на системните партии и така всяват малко разум. Спасител в автентичния вариант няма да има. Не чакайте "да ви предложат". Тя затова е измислена политическата система. Ако голяма група хора НЯМА представителство - все едно не съществува. Ако си избере някой случайно свестен - той вече е осветен за кукловодите - следва неглижиране, ако не дискредитиране, ако не купуване, ако не дърво, ако не ... знаете какво. И пак сме в нулева позиция. Разделяйте ги! Това е начина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фан

    15 Март 2024 19:09ч.

    Ей, как пък всички в един глас реват срещу Възраждане. Сякаш от едно място ви дават команди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо

    15 Март 2024 13:02ч.

    разни ренегати божанковчета, манолпейковци, простокировци, крадливбоковци и мутроделянци определят политиката на страната и защитата на гражданите? В парламента е видно коя е единствената българска партия. Остава и не гласуващите да си вдигнат трътките и да прежалят половин час от скъпоценния си животец, за да изметем горепосочените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само "Възраждане" е партията, способна да се противопостави на статуквото!

    15 Март 2024 13:10ч.

    Разните платени драскачи не могат да спят качествено, защото са ангажирани непрекъснато за плюят по Възраждане с фалшиви измишльотини. Да си прочетат дядо Вазова: "Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драскача

    15 Март 2024 13:21ч.

    Много посредствено ниво на разсъждения. Няма да ви е лесно и забавно в живота. И същевременно тъжно, много тъжно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжен е животът на жълтопаветника

    15 Март 2024 13:41ч.

    Заблудите имат своят край. Проглеждането и осъзнаването обикновено са болезнени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драскача

    15 Март 2024 13:44ч.

    Винаги съм се чудил тези клишета с *** юи ви ги набиват в кратуните, така че се преустановява повсеместно дейноста на централната нервна система?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Драскача

    15 Март 2024 13:51ч.

    Нещо по същество за статията имаш ли да кажеш? Или на вас, козяшките тролове, ви плащат само когато плюете по РФ и по нормалните хора в Бълария?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    15 Март 2024 13:56ч.

    Възхищавам се на Възраждане. Само те се борят за свободата на Милан Димитров. Хаиде българи вземете присърце съдбата и живота на Милан. Не се отказвайте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Март 2024 14:46ч.

    Подкрепям, но според мен пред византийското посолство трябва да е протеста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    15 Март 2024 19:16ч.

    Освен партия "Възраждане", има ли някакви работещи институции, които да се погрижат за българите в беда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи