Екстрадираният по искане на САЩ Милан Димитров от затвора в Гърция: Моля, прекратете това издевателство над живота ми! САЩ се гаврят с правото и демокрацията

Екстрадираният по искане на САЩ Милан Димитров от затвора в Гърция: Моля, прекратете това издевателство над живота ми! САЩ се гаврят с правото и демокрацията

"Моля всички отговорни институции да вземат необходимите мерки да бъде прекратено това издевателство над живота ми, този правен абсурд, тази гавра с всичко човешко и цивилизовано. Това, което се случва, силно напомня за времената отпреди 80 г., когато фашисти преследваха евреи и комунисти и ги унищожаваха  просто така, без доказателства. Нали непрекъснато говорим за "правова държава", свобода и права, къде са моите права, грубо погазени от две държави, които са ужким правови и демократични? Още повече, Република Гърция е член на Европейския съюз, чийто гражданин съм, защо не ме защитава, а просто се гаври с живота ми, за да угоди на господарите си от САЩ? Защо българските власти ме изоставят на произвола на съдбата и не предприемат нищо за прекратяване на гаврата с български гражданин, дал година и половина от живота си на Българската армия и положил клетва да брани страната си, която не се интересува от него? Къде са европейските институции, които би трябвало да контролират законността и човешките права и би трябвало да защитават гражданите си?". Това пише в отворено писмо до българските институции и медии Милан Димитров, обвинен в конспирация, незаконен износ на електронни схеми към Русия, измама на държавата САЩ и пране на пари, и заплашен от 80 г. затвор в САЩ. Гръцки съд одобри в началото на октомври искането за екстрадицията му в САЩ.

Свързани текстове: На вниманието на Мария Габриел! Милан Димитров е жертва на американското правосъдие с абсурдни обвинения. Брат му пред "Гласове": Вината му е, че майка ни е рускиня

Ангел Георгиев: Гръцкият съд взе решение, с което одобрява екстрадицията на невинния българин - Милан Димитров, а българските институции нехаят 

Публикуваме писмото на Милан Димитров без редакторска намеса.

До

Президента на Република България

Председателя на Министерски съвет на РБ

Председателя на Народното събрание на РБ

Главния Прокурор на РБ

Министъра на външните работи на РБ

Министъра на правосъдието на РБ

Министъра на вътрешните на РБ

Председателя на Европейската комисия

Председателя на Европейския парламент

Европейския съд по правата на човека

и всички други компетентни

Български и Европейски институции и органи

До всички средства за масова информация

ОТВОРЕНО ПИСМО, ЗОВ ЗА ПОМОЩ

от Милан Димитров Димитров, гражданин на Република България и Европейския съюз

Вече почти една година съм подложен на жестоки изтезания, психологически и физически мъчения и унижение по вина на две "приятелски", "евроатлантически ориентирани" държави - САЩ и Република Гърция. Човешките ми права са не просто нарушени, а грубо погазени. Без да съм осъден и още повече без дори да са ми повдигнати обвинения, изтърпявам на практика наказание лишаване от свобода, наравно и при същите условия, заедно с осъдени престъпници, убийци, изнасилвачи, наркотърговци и т.н.т., както и с болни от всички видове хепатит, СПИН и други опасни заразни болести.

Условията в гръцките затвори, в два от които имах "щастието" да пребивавам, са много меко казано нечовешки. В солунският Диавата живеем 10 човека в килия с площ от 20 м". В атинският Кордальо - 4 човека в килия от 7 м", с една тоалетна за около 400 човека, но пък живееш и се храниш на практика в тоалетна, тъй като в килията има неоградено клекало. Мръсотията и в двата затвора е невероятна, въобще не може да се говори за каквато и да е елементарна хигиена. Топла вода има за около 1 час на денонощие. Храната е отвратителна помия. Медицинското обслужване е под всякаква критика, липсват най-необходими медикаменти, достъпа до болница е изключително труден, почти невъзможен. Шума в коридора от около 300 м за 150 човека е непоносим, като допълнително се допълва от допотопната оповестителна уредба, по която 12-13 часа дневно, през няколко секунди  надзирателите крещят имена на затворници, които трябва да се явят някъде. Всички съобщения, включително писмените са само на гръцки език и са напълно неразбираеми често и за гърците, поради начина на изговаряне и качеството на оповестителната уредба. Затворите са препълнени с хлебарки, дървеници, мухи, оси и други насекоми.

Тук описвам само една малка част от ужасите, които ми се налага да изживея. Особено внимание следва да се обърне на затворническия транспорт - К.Е.М. Той се извършва със специално изработени за целта автобуси, като най-точното определение за тях е "подвижен концлагер", на който Хитлер само може да завижда. В клетки 80/120 см. се превозват по 4 човека, на две метални пейки от по 80 см. една срещу друга. Самите клетки са изработени изцяло от метал - ламарина, винкел и правоъгълни метални профили с множество остри ръбове, без каквито и да е обезопасителни съоръжения и елементи, за задължителните предпазни колани не става и дума. Въпросните автобуси представляват реална заплаха за живота на превозваните хора, като повечето от тях ще загинат не само при катастрофа, но и при рязко спиране. Всяка клетка има отвор 15/20 см., закрит с надупчена ламарина, който изпълнява ролята на прозорец. По пода на автобусите, които не са почиствани от построяването си преди много десетилетия, се въргалят освен другите боклуци и множество бутилки с урина, поради факта, че за пътуването от 8-9 часа от Атина до Солун или обратно, тоалетна няма. Също така, по време на пътуването няма вода и храна. При външна температура доста над 45 С и напеклия се метал, който не може да се пипне, без да се опариш, няма климатик. Вонята на изгорели газове, дизелово гориво, масло и цигари е непосилна. Регистрационните номера на автобусите с които "пътувах" са: ЕА24666 и ЕА26849.

Апелативния съд в гр. Солун и Върховния съд /Ареос Пагос/ в гр. Атина грубо и безцеремонно нарушиха човешките ми права, като ме лишиха от законното ми право на защита.

За 11 месеца и 7 съдебни заседания не съм получил нито един документ на български език, въпреки изричното ми желание. На нито едно от съдебните заседания в гр. Солун нямах адекватен и разбираем превод, по вина на съдебния състав, който говори прекалено бързо, неразбираемо и тихо, поради което преводачката не успяваше да разбере и преведе казаното и въпреки многократните молби от нейна страна, това продължи. Не ми бе предоставена възможност да се изкажа пред нито един от двата съдебни състава. Още повече, във Върховния съд бях безцеремонно прекъснат от председателката насред изявлението ми, като повече не ми бе позволено да говоря, въпреки протеста ми. 

Апелативния съд в гр. Солун взе решение срещу мен, въпреки предоставените от мен, поискани от съда безспорни доказателства за невинността ми, под диктовка на американските си господари, което ясно се вижда от e-mail кореспонденцията между съда и американските власти. Върховния съд работи по странен начин - на конвейер. Моето дело бе №17, като реда ми дойде след два часа, тоест за два часа са разгледани 16 дела. Голяма част от съдебния състав се състои от дами на преклонна възраст, които не само че не следят процеса, но дори някои от тях си позволиха да спят, "решавайки" съдбата ми, в присъствието на български депутат и консула на Република България. Удобно не бяха допуснати донесените в съдебната зала доказателства - предметите, за които се твърди,  че са в Русия. И от двата съдебни състава въобще не бяха взети предвид предоставените множество официални документи, експертизи и факти, доказващи пълната несъстоятелност на обвиненията. Фактът, че не съм работил във фирмата по време на извършване на предполагаемото престъпление, също няма значение  за съда. Няма значение и това, че нито едно от предполагаемите престъпления не е такова в ЕС и съответно в Гърция. Нямат значение и изтеклите давностни  срокове, дори според американското законодателство.

Защо се случва всичко това? Кратко описание на случая:

Без да подозирам станах жертва на един заговор, основан на политически причини, както и за подпомагане на кариерния ръст на няколко американски държавни служители, без каквито и да е правомощия и юрисдикция извън САЩ. Цялото "обвинение и разследване" срещу мен е основано на догадки, предположения, явно изопачаване на факти, внушения и откровени лъжи. Предвид на това, че българските власти не са търсени във връзка със случая, а са представени фирмени документи и финансови данни, явно става дума и за шпионаж от страна на американските служители. Повдигнати са ми 4 обвинения:

1. Незаконен износ на полупроводникови пластини SRAM за Русия.

2. Излъгал американското правителство.

3. Пране на пари.

4. Незаконен износ на електронни елементи за Русия от UK.

Преди всичко следва да отбележа, че в периода за който се говори в обвиненията /май 2014-май 2016 г./, не съм бил служител на фирмата. Назначен съм на работа на 26.07.2018 г.

Всичко започна на 06.12.2018 г., когато офиса на фирмата бе посетен от Крейг Филдиъс /Craig Phildius/, по негови думи представител на Министерство на търговията на САЩ, базиран в американското консулство в гр. Истанбул, Турция. Въпросния господин не само, че не се легитимира по никакъв начин, освен с визитна картичка, която всеки може да напечата в съседната книжарница, но и се държа изключително нагло и арогантно. Въпреки очевидната нелегитимност на това неофициално посещение, любезно проведох беседа с него, показах му всички помещения в офиса на фирмата, вкл. лабораторията и производствените помещения. Показах му и интересуващите го SRAM пластини. След това беседата ни премина към финансирането на фирмата, на което любезно му бе отговорено, че фирмата е финансирана със заеми и че не е негова работа откъде са те. Г-на поиска да му бъдат изпратени по e-mail оригиналните фактури, с които са получени пластините от САЩ, което беше направено незабавно. На 09.01.2019 г. в e-mail изпратен от г-на, той пита, цитирам "пластините, които видях,  още ли се намират в склада на фирмата?". В същия e-mail г-на задава серия от нагли въпроси относно финансирането на фирмата, на което му е отговорено директно, че това не е негова работа. При посещението на г-н Филдиъс на 06.12.2018 г., не е съставен какъвто и да е документ, подписан от двете страни, доказващ твърденията му. Впоследствие се оказа, че въпросния господин не само е излъгал собственото си правителство, но си е измислил доста "факти и обстоятелства".

Както разбрах чак през м. февруари 2023 г. от документите за екстрадирането ми в САЩ, в оклеветяването и набеждаването ми, някъде през 2016-2018 г. се включва специалния агент на ФБР Клаудия Рудик /Claudia Rudic/, цялото обвинение на която е изградено върху цитирам "на база моето обучение и опит" и "аз вярвам". Цялото и "разследване" по-скоро прилича на един посредствен сценарий за евтин холивудски филм, като не е подкрепено с никакви факти и доказателства, а е основано на "вярванията и".

По обвиненията:

1. Износ на SRAM пластини за Русия. 

- Пластините се намират в офиса на фирмата в гр. София.

- Пластините са изнесени от САЩ не от българската фирма, а от амер. производител.

- Пластините са класифицирани като 9А515* - не е вярно, на всички американски фактури и митнически декларации ясно е написано 3А001*.

- От пластините могат да бъдат произведени минимум 690 интегрални схеми - Как при положение, че на тях има 684 кристала, от които годни 265.

*9А515 - части за ракети и космически апарати

*3А001 - Електроника

2. Излъгал американското правителство.

- Как можеш да излъжеш някого, с когото не си имал контакт.

- Как някой си, служител на Министерството на търговията на САЩ прави проверка в друга суверенна държава и частна фирма, без каквито и да е правомощия и юрисдикция, както и без да са уведомени българските власти.

3. Пране на пари.

- Дефиницията за "пране на пари" в САЩ е коренно различна от европейската.

- Платени са по банков път фактури за закупени стоки.

- Лъжа, че през 2016 г. фирмата е получила над $1.000.000 от Русия, за да закупи 3 машини от САЩ, които впоследствие е изнесла в Русия. Въпросните три машини струват $53685, от които $2262 сандъци и се намират в офиса на фирмата в гр. София.

4. Незаконен износ на елект. елементи.

- Въпросните елементи са закупени от UK фирма, към този момент европейска, какво общо има САЩ, с вътрешнообщностни доставки на територията на ЕС.

- Лъжа, че през 2015 г. фирмата е закупила от UK компоненти на стойност $1740000, не е възможно, тъй като всички плащания през 2015 г. са на стойност $1398097,04, включително $293782,73 за пластините от САЩ.

Общи лъжи:

1. Лъжа е, че фирмата се намира в жилищен апартамент, тя има собствен офис с производствени помещения, между другото посетен от Крейг Филдиъс.

2. Лъжа е, че фирмата е създадена и финансирана от руски гражданин - България има търговски регистър, от който ясно се вижда от кого е създадена. 

Финансирането на фирмата ясно се вижда от декларирани пред БНБ и НАП заеми. При необходимост, много по-подробни данни и документи могат да бъдат получени от семейството ми и фирмата, както и от гръцките и българските ми адвокати.

Буди недоумение и заповедта за арест от Интерпол, който най-безцеремонно и нагло е излъган от американските власти, с цел незаконното ми отвличане в САЩ.

1. Единствената неуведомена държава е Република България, член на Интерпол повече от 30 г.

2. Не съм бягал на 26.06.2016 г. от САЩ, страна, с която не ме свързва нищо и която съм посетил като турист с предварително, месеци по-рано закупени билети, хотелски резервации, RENT-A-CAR. Още повече, защо да бягам в Полша, страна, която не съм посещавал никога и в която не познавам никой? Не можа ли "знаменитото" ФБР да установи, че това е полет Ню Йорк-София с прекачване във Варшава?

3. Защо американските власти не ме задържаха на тяхна територия, където се намирах около месец?

4. Как така съм "беглец от правосъдието", което по никакъв начин не ме е потърсило?

5. Как така избягах от САЩ на 26.06.2016 г., разследването започва през 2018 г., обвинения са повдигнати на 21.07.2020 г., т.е. 4 г. по-късно.

Моля всички отговорни институции да вземат необходимите мерки да бъде прекратено това издевателство над живота ми, този правен абсурд, тази гавра с всичко човешко и цивилизовано. Това, което се случва, силно напомня за времената отпреди 80 г., когато фашисти преследваха евреи и комунисти и ги унищожаваха  просто така, без доказателства. Нали непрекъснато говорим за "правова държава", свобода и права, къде са моите права, грубо погазени от две държави, които са ужким правови и демократични? Още повече, Република Гърция е член на Европейския съюз, чийто гражданин съм, защо не ме защитава, а просто се гаври с живота ми, за да угоди на господарите си от САЩ? Защо българските власти ме изоставят на произвола на съдбата и не предприемат нищо за прекратяване на гаврата с български гражданин, дал година и половина от живота си на Българската армия и положил клетва да брани страната си, която не се интересува от него? Къде са европейските институции, които би трябвало да контролират законността и човешките права и би трябвало да защитават гражданите си?

Същите институции, които изграждат тоалетни за третия пол, за да му е удобно, допускат съществуването на гръцките концлагери, наречени затвори и автобусите - подвижни концлагери. Откъде накъде, като български и европейски гражданин, трябва да познавам и спазвам законите на друга държава - САЩ? Как така един документ, непознат за нашата правна система - "Клетвена декларация" от някаква си американска полицайка от ФБР, може да бъде приет като основание за екстрадицията ми? С такава "Клетвена декларация", същата може със същия успех да заяви, че "вярва", че съм убил Кенеди, без значение, че не съм бил роден по това време. Предвид възрастта ми и грозящата ме присъда от 80 г. затвор, де факто съм заплашен от доживотна присъда, която трябва да изтърпя в мъчителна агония, в страна, известна по цял свят с отвратителните си и опасни затвори, още повече в щат, който се гордее със смъртното наказание и е на челно място по изпълнението му. Може ли нарушение на лицензионен режим, което дори не съм извършил, да се наказва с доживотен затвор?

Предвид геополитическата обстановка, настроенията и политиката в САЩ срещу Русия, като се има предвид, че майка ми е рускиня, а аз имам и руско гражданство, няма как да разчитам на справедлив и безпристрастен съдебен процес в САЩ.

гр. Солун           

06.11.2023 г.

затвор Диавата      

Милан Димитров

 

P.S. Пропуснах да опиша една много интересна и показателна случка, показваща зависимостта на гръцките власти от САЩ. На 16.02.2023 г. между 11 и 13 часа в иначе много строго охранявания затвор Диавата, неочаквано бях посетен от двама господа, но не в залата за свиждания, през стъкло, а в конферентна зала на затвора. Въпросните господа, които впоследствие се оказаха призраци, говореха български език с лек акцент, познаваха имената на улиците в София и Москва отпреди 1989 г., категорично ми отказаха да се легитимират или поне да ми кажат кои са. Започна психологически тормоз - разпит за посещенията ми в САЩ и Русия, за родителите и роднините ми, за семейството и парите ни. След това те директно ме обвиниха, че съм вербуван за руски шпионин и ме питаха кога е станало това. Аз реагирах остро над това издевателство, поисках незабавно да дойде някой от затворническите власти и адвокатът ми, при това господата побързаха да си тръгнат незабавно. Свързах се с адвоката си, който на свой ред попита управата на затвора кой ме е посетил, на което му бе отговорено, че никой не ме е посещавал и въобще няма такова нещо, както и запис в регистъра на затвора.

 

Коментари

 • Виктор

  13 Ное 2023 10:43ч.

  Това е ситуация като във филмът Бразилия на Тери Гилиъм! Горкият човек, толкова е неловко и абсурдно, че хората застиват като покорна рая! Единствената идея която ми идва, е че е сбъркал адресатите, трябваше да е директно към американското посолство, Галя и другите и да си се разправя с тях, писал е към сламени фигуранти! Чест прави на Възраждане че за пореден път се опитват да реагират адекватно на скандалната ситуация, но подкрепа за пореден път няма от широките обществени маси! П.П На много хора от украинската върхушка, майките са рускини- Ермак, Кличко, Арестович... това не е повод за вина(може би). Просто звярът в системата("бога" в машината) го е засякъл и трябва да мисли как хитро да се измъкне, щото и американец да беше(ветеран като Ашли Бабит и Джо Бигс) това нямаше да е застраховка за нормално отношение от страна на бюрократичният звяр!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  13 Ное 2023 10:48ч.

  Отбелязвам, че и руснаците си направиха подобна игричка с баскетболистката Бритни Грайнър, и си изиграха казачока до край, пък после плеснаха и се прегърнаха с Виктор Бут... Просто игра която не зачита човешкият индивид, права и конкретен казус, някаква квази военновременна ситуация, Войната на Шрьодингер, която постоянно може да стане войната на Айнщайн...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  13 Ное 2023 11:01ч.

  Може пък чичо Сам да иска да го завербува, с със задокеанско споразумение и да го вкара в голямата игра и после директно като Щирлиц, света ще му е до колене. Някой мислили, че Асенача не е завербувана, по класически начин, още едно време около Харвард, СиАйЕй дава крила?! Да си сътрудник на службите осигурява благини това е известно още от филмите за Бонд- ставаш оръдие на дълбоката държава, и сътрудник с псевдоним... Ето точно това ме кара да си мисля, че е невинен добродушко, който си се бори за собственото право, и казус, защото иначе би се подчинил на звяра!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  13 Ное 2023 11:09ч.

  Искаш да кажеш да чака да го заменят с някой ли? Кой? България? Която я няма на картата, и е както каза Мирча само българска нация. Изгорял е човекът, но какви са политическите подбуди? Скандал никой не вдига... Защо им е той. Администрациите да отчетат някаква дейност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  13 Ное 2023 11:22ч.

  Американският легализъм е много сложен и е стигнал до абсурдност! Човекът някъде просто е стъпил на криво, щом е ходил отвъд голямата локва, и в някой момент е писнала системата(която е дигитализирана, някой алгоритъм го е засякъл), и окото на Саурон се е огледало в него! Този бюрократичен легализъм може да се преодолее само с хитрост, твърдост и сърфиране по вълната... Тръгне ли да търси смисъл и право, за чест и достойнство, на звярът само ще му хареса повече, може и да го ползва дори за предупреждение, към другите туземци много да внимават с чичо им Сам! youtube.com/watch?v=Cdf8UvkjUbc

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киров

  13 Ное 2023 20:49ч.

  А колко американски шпиони има само в България ! Затворите на целия Балкански полуостров няма да стигнат за тях. Защо тях никой не ги закача ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леле мале,

  13 Ное 2023 10:54ч.

  Добре, че е дадена публичност. Все пак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  13 Ное 2023 20:36ч.

  Не е добре , защото трябва да сме на площадите , защото всеки от нас може да бъде следващия, защото нямаме държава и лично достойнство и всеки може да ни третира като животни. Събудете се най сетне диванни герои и анализатори !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • този казус, Христо ...

  14 Ное 2023 8:20ч.

  Не ще митинги, а Държава, която да си защити гражданина. А за да има Държава, трябва да има Граждани. Когато няма граждани , а скотонаселение, отношението към всеки индивид е като към скот. Омагьосан кръг... Не съм оптимист по казуса. Преди години имаше Сесилия Саркози, добрата самарянка... Днес всички извън границите ни презират България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  14 Ное 2023 17:35ч.

  Абсолютно си прав ,че държавата няма граждани . Всичко зависи от всички. Работя от 10 години в чужбина , където се съблюдават законите. С всички български институции с които имам взаимодействие по един или друг въпрос направо си разбивам нервите. Нелюбезни и незнаещи, корумпирани и нагли. А скъпотията е пословична ! Плановете ми са да се завърна в България , но се плаша как ще живея там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  13 Ное 2023 11:06ч.

  Единствено, което могат да направят бг власти, е да пледират за по ниска присъда - примерно 79години вместо 80 !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майка ми е рускиня, а аз имам и руско гражданство

  13 Ное 2023 11:13ч.

  ми драсни два реда до путин, за те размени за някого

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За тебе?

  13 Ное 2023 16:43ч.

  Да те изнесем за Русия като боклук за преработване първо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  13 Ное 2023 11:15ч.

  сащ са терористите на света! И е крайно време на това да бъде сложено край!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Valpet

  13 Ное 2023 11:25ч.

  Крайно време е БГ-властите да излязат с официално становище по случая. За 1 година все нещо трябва да са разбрали. Става въпрос за български гражданин. Мълчанието в случая е позорно за страната ни, какъвто беше и случая с медицинските сестри в Либия, когато френския президент се наложи да ги спасява, а БГ-премиерът можа само да каже "Ами ако са виновни?!". Обидно и срамно е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без да искаш, си прав

  13 Ное 2023 12:02ч.

  Българските власти трябва да излязат с официално становище, така е. Въпросът е къде да ги търсим тези български власти, упражняващи властта с мандат от народа и в негов интерес?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българските власти са в Капитолия и Белия дом.

  13 Ное 2023 13:27ч.

  Не е необходимо да ги търсите със свещ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян

  13 Ное 2023 20:42ч.

  Българските власти предадоха държавата и на тази територия никой не е защитен , защото отдавна е окупирана. Ако правителството и всички касаещи проблема институции не вземат отношение , то означава ,че сме тотално похарчени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  13 Ное 2023 11:37ч.

  Юпитер е гневен. Губи войната. В Украйна, в Светите земи, в Тайван, в света. А после?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  13 Ное 2023 11:42ч.

  ...проблемът е, че му вярвам на пича... и това е най-лошото...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  13 Ное 2023 12:04ч.

  пращаме самолети за небългари а за това момче не се говори медиите защо не разнищат случая какво е това безобразие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  13 Ное 2023 12:35ч.

  Демокрация?Това е безаконие и терор на една група над мнозинството.Има ли още идиоти да вярват в тая измишльотина, поне в колонията -измислена от група тарикати?От 1950 до 1989 се говореше за комунизъм.За 39 години едва бе построено социализъм а следваше развито соц. общество и чак тогава комунизъм.Такива са преходите в теорията за ковунизъм.Това е теорията.От 1989 до сега минаха 34 г , и демокрация не виждам в колонията.Не може рязък скок.Трябва преход.Някакви манипулации, прикритие зад "избори".И престъпници-доказани, а не предполагаеми, смучат ресурси.Колонията е разбита и за нищо те става.Лишена от хора, от образование, от високотехнологична индустрия че и от хранителен суверенитет, за каква "демокрация" иде реч?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За каква, на педераси много се развихме и обогатихме,

  13 Ное 2023 16:45ч.

  демокрация за педераси, ето каква.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  13 Ное 2023 12:41ч.

  На Миланчо му пожелавам скоро да излезе от затвор! Дасещам се, че това е дяволски трудно, но по Коледа стават чудеса. Странно защо точно него са нарочили за руски шпионин. Съмнявам се да е само заради майка му рускиня. Милан сигурно се досеща и за други причини. Един момент невнимание и после 20 години търкаш наровете. Винаги трябва да си изключително осторожен, да изпипваш всеки детайл, за миг дори нямаш право да се отпускаш. Врагът не спи, затвор дебне отвсякъде - така ни учиха в школата. Иначе Миланчо си е направил хубава снимка. Снимка - прокоба. Той млад, бодър и усмихнат сред мрачните студени стени на зандана. Смушаващото в нея е чантата на Милан, тип диагоналка. Тя подсказва доста премълчани неща - как са го разкрили, заловили и нарочили да шпионин. Вярвам, че е почти невинен и дано скоро свършат патилата му! ПС За лош късмет на клетия Милан в момента България не разполага с нито един заловен американски шпионин. Не само не разполага, но на органите категорично е забраено да ловят такива. Така че схемата с директна размяна е химера. Остава вариант с многоходова трампа. В момента в централния софийски затвор пет годишна присъда присъда за шпионаж в полза на Гоминдан излежава тайванския граждани Ваджи Сунай Бихарат. Има ясни сигнали, че той лесно може да бъде разаменен за затворника Джошкун Юнал, турски, гражданин лежащ в затвора в Манила. Получим ли Юнал, то лесно може да го разменим с Тимофей Куроедов, излежаващ присъда в Ескишехир. Куроедов на свой ред става удобна разменна монета. Заменяме го с фалшификатора Мордухай Гвидон от затворен в Маями. Идва ред за последния ход - заменяме Мордухай за Миланчо. Апропо, на пазара вече оперират фирми, които осигурявт подобни многоходиви размени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  13 Ное 2023 15:30ч.

  Доценте, уважавам и ценя неподражаемия ти хумор, но в случая нещата са много сериозни. Какъвто и да е този човек, той е български гражданин, поставен в ужасни условия и за когото милиардните бюджетни институции не са си мръднали пръстчето. За какво ни е такава държава, когато не си защитен нито в нея, нито извън нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свилен

  13 Ное 2023 20:54ч.

  Карачибуко , за съжаление много като тебе са саркастични сиирджии . Като си доцент не можа ли нещо по - умно да снесеш . От планетата на горилите ли дойде ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  13 Ное 2023 13:34ч.

  За съжаление този човек е "пътник" и дори чудо не би го спасило... Това което е описал е звучи абсолютно правдоподобно и не е за пръв път. ЦРУ, ФБР и АНС имат дълги пипала и държат структури в много държави, най-вече васалните им. Станеш ли им цел, измъкване почти не е възможно. Та, и за този човек, справедлив процес няма да има, нито в Гърция, нито в България, нито в САЩ... Той вече е утилизиран, за да си напише някой чиновник плюсче пред шефовете и да се спретне поредната отрицателна „новина“ за Русия… Чудно, къде е "Амнести Инренейтанъл" и другите НПО-та, дето реват до небесата за човешките права на преследвани от разни режими хора?!... Или такива организации са също под шапката на Господаря и се обаждат избирателно и само там, където им посочат?... Но, такава е "играта" в името на ДемоНОкрацията... И ще става все по-зле. Това е поне е сигурно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо ти трябваше да се захващаш с чипове и лъскава работа бе, момче, богат да ставаш и тежко да стъпяш?

  13 Ное 2023 13:39ч.

  Да бешехванал на ралото дръжката, скромничко и сивичко да избуташ живота, нямаше чудо да видиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  13 Ное 2023 14:04ч.

  Има вече убити от мужиците Над 100 етнически българи от Украйна, а Дачков мълчи кат комунист на разпит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що тука бе, Горинов?

  13 Ное 2023 14:09ч.

  Тука за чипове пише, и не от киевски перални.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това да не е Горинов - известния педал

  13 Ное 2023 16:47ч.

  от минералните бани?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Павел Горинов !

  14 Ное 2023 8:21ч.

  Психар на отчет ! От Хисаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gretchen

  13 Ное 2023 16:15ч.

  От всички помолени и посочени от Милан Димитров се очаква загриженост, неподправен интерес и защита. С документи доказва невинността си. Президента Радев и младата ни външна министърка... наберете смелост... Дори г-н Тагарев може да помогне...а за г-н Сарафов е задължение. Милан Димитров е невинен, с документи го доказва!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коя е всъщност

  13 Ное 2023 20:34ч.

  отговорната българска институция , която трябва да реагира !? Първа и до край. Стъписан съм и от описаните условия в затворите на европейския член Гърция !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ffff

  13 Ное 2023 16:45ч.

  А спомняте ли си за Сергей Антонов ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неудачно сравнение

  13 Ное 2023 17:07ч.

  С медиците в Либия е удачното сравнение и оная НаТка ("Ами ако са виновни") с тая Габриел. За Сергей Антонов Българската държава се застъпи сериозно и отстояваше невинността му, макар да беше ясно, че ония са го нарочили за жертва и няма да го изпуснат. Колониалната администрация от НаТка до Габриел е антибългарска, поради което косоварските трафиканти и укрофашагите са й по-голяма грижа от българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ами ако са виновни" го продума костолака, не натка.

  13 Ное 2023 17:45ч.

  Уточнявам само за рекорда, да не потъва в забрава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ами ако са виновни" го продума костолака, не натка.

  13 Ное 2023 17:44ч.

  Уточнявам само за рекорда, да не потъва в забрава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 666

  13 Ное 2023 20:36ч.

  САЩ не екстрадират свои граждани , а ние защо ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  13 Ное 2023 21:51ч.

  Предлагам да арестуваме коши Кольо Академичето, Асенку, Алопеций Тагарий и дюкянджи Киро и да ги разменим срещу Милан Димитров. Така ще спечелим двойно - ще се оттървем наведнъж от четиримата, а един невинен ще възвърне свободата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много лошо

  14 Ное 2023 6:47ч.

  Що за живот, никаква сигурност, никаква законност. Като си помисли човек, що народ загива за кефа на единици, богоизбрали се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Ким Чен Ун

  14 Ное 2023 10:16ч.

  Убиха мужиците 100 етнически българи , защото тях и руско говорящите пратиха първи на фронта , за разлика от тези от Западна Украйна . много бързо забравихме укро-нацистите какви ги вършеха след 2014 не само с ''руските '' украинци , но и с бг етноса , който даже отказаха да признаят . Сега , когато са започнали да пращат повиквателни и на етническите унгарци да видите какво ще стане - олелия до бога . Орбан може да не е медна билка , но отстоява интересите на държавата си и на унгарците . А ние сме нещастници , точно както и обикновените украинци . Дано Бог ни запази от война .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи