„Възраждане“ подкрепи видинския митрополит Даниил за позицията му за войната в Украйна

„Възраждане“ подкрепи видинския митрополит Даниил за позицията му за войната в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Позиция на „Възраждане“ по повод писмото до Светия Синод  на Българската православна църква от СУОБ "Мати Украйна"

В отворено писмо до Светия Синод на Българската православна църква сдружението на украинците в България  СУОБ "Мати Украйна" призовава синода да се разграничи от публикуваните разсъждения на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил относно военните действия в Украйна, причините, които довеждат до тях, и репресиите срещу Украинската православна църква.

Това писмо е повод да напомним, че  от февруари 2022 год. досега украинските туристи в България, известни още и като бежанци, са стрували на държавния ни бюджет почти 1 млрд. лв. През това време, докато се грижим за тях за сметка на нашите деца и нашите пенсионери, украинците в България имат повече привилегии от всеки български гражданин, които привилегии започват от неплащане на синя зона до покриване на всички разходи за сметка на държавния бюджет.  Докато държавата ни се грижи за тях по-добре отколкото за собствените си български граждани, те задействаха организацията - Съюз на украинските организации в България "Мати Украйна". 

Същата тази организация сега осъди изказвания на Видинския митрополит Даниил и призова Светия Синод да го порицае и да се разграничи от него. 

В тази връзка напомняме на всички украинци в  България, че тук са  на гости и трябва да се държат като гости, а не като стопани на нашия дом.

Когато българските граждани дадат доверието си на  „Възраждане“ и  започнем да управляваме България, ще експулсираме всички украински туристи, маскирани като бежанци. Истинските туристи от Украйна, разбира се, могат да са тук - стига да си плащат сметките в хотелите.

„Възраждане“ напълно подкрепя личността на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил и изказаната от него позиция. 

Свързани статии: Митрополит Даниил: Демонизирайки Русия и оправдавайки Украйна, попадаме в капана на лъжата и лукавството

 

 

Коментари

  • рукола Z

    19 Май 2023 9:00ч.

    Сети са да се включиш в нещо... можеш ли да обясниш, какво му хареса на Бузан Стою, че гласувахте за него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (*_*)

    19 Май 2023 10:07ч.

    66,74% от гласуванията на Възраждане са в унисон с тези на ГЕРБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    19 Май 2023 10:53ч.

    Салатo, и ти ли мина на заплата? " Възраждане" не са гласували за тоя дундьо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 12:17ч.

    Троловете обичат да ползват чужди никове. Мисля, че не истинският рукола Z.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Май 2023 13:10ч.

    Първо, руколата не е салата , а български новичок и второ, много лесно може да се провери кой точно от възраждане е подкрепил бузаня… ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 13:27ч.

    Руколата се продава в супермаркетите и от нея се прави салата. Вярно, че малко нагорчава, но чак да е новичок :) Няма да твърдя, че Костадинов е идеален. Всички сме хора и си носим греховете. Но кого предлагаш вместо него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП естествено

    19 Май 2023 15:12ч.

    поне не са скрити подлоги на Буци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Май 2023 15:44ч.

    Благодаря за лекцията по отношение на глухарчето, но нямаше нужда... съществуват доста по-приятни листя за салата. Не смятам за нужно да обяснявам защо руколата е български новичок, а колкото до Коцето, аз съм на друг принцип - не ги слушам какво ми говорят, гледам ги какво правят! Коцето като иска експерти за всичко, какъв по точно експерт видя в тоя Бузан и ако искате да знаете, гласувам за него откак се е прикнал, та нема нужда да ми държите лекции по отношение на Коцю, но и нема се правя на луд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    19 Май 2023 9:19ч.

    „Възраждане, и те срещу Гешев. Те пък искали да се избира главен прокурор „по американски модел“, хахаха. Реват уж против американците, ама да избирали главен прокурор по „американски модел“. АФЕРА от години ви отваря очите що за птици са тия коцета, ама вие викате „ура“. О.к. ще дойде време, когато ще вденете кой им стои отзад, да живей Боко Тиквата.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 10:02ч.

    Възраждане не "реват уж против американците", те са против американската политика по отношение на България. Твоят коментар ми напомня за "гениалния" аргумент на жълтопаветниците в спора с "Възраждане" за Еврозоната: "Ама вие имате банкови сметки в евро, затова нямате право да говорите срещу смяната на лева. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    19 Май 2023 10:29ч.

    Интересно що даже и чалгаджиите на Славно бягат от вас като т прокажени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реститут по волята на съдбата

    19 Май 2023 13:29ч.

    Имаш предвид главно себе си, защото си приличате със Славчо по грантаджийска линия - спонсорът ви един и същ и ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо повече

    19 Май 2023 9:20ч.

    Трябва да се постави въпроса за обявяване на усрайна за страна с незаконен терористичен режим, в която властта беше насилствено узурпирана с гражданска война и преврат, впоследствие продължен от целенасочено системно избиване на собственото население в големи региони на страната. В днешни дни този неонацистки крайно реакционен терористичен режим доведе до съкращаване наполовина на населението и икономиката на страната и продължава да тероризира целия свят: да изнудва за пари и оръжия западните държави, да разпространява клетки на тероризма в други държави чрез своите "бежанци" и представлява военна заплаха за съседни страни, в това число и България. По-вероьтно е Светия синод да подтвърди становището на Митрополит Даниил, най-малкото защото е израз на позицията на всички православни миряни в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яворе, ти ли си ?

    19 Май 2023 10:00ч.

    Вие сте казали точно това което мислите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    19 Май 2023 10:30ч.

    Кой да го обяви ? С. Корея, Иран, Сирия и Куба ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик, ама не руски

    19 Май 2023 13:31ч.

    Както е най-демократично, единственият вселенски хегемон США трябва да го обяви, директивно и за да се хареса на твоя кеф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОСАДА. DÉJÀ VU... Гледам Костадинов. Навява спомени за Волен.

    19 Май 2023 9:21ч.

    Както и се очакваше, Възраждане се опитват да саботират неделния поход за мир, като са обявили в същия ден и час техен си, партиен протест срещу намесата на ЕК в България, срещу еврото, Истанбулската конвенция и т.н. Вместо да подкрепят общонародното дело, отново партийният интерес да изпъкнат и да се доказват колко са велики надделяват. Жалкарска и комплексарска история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    19 Май 2023 9:28ч.

    Проблемите в Източното ни Православие не са един или два. В един от коментарите ми засегнах щенията на Руската Патриаршия, че са третия Рим и свързаните с това действия на Патриарха на Русия Когато Украинската Православна Църква обяви своята независимост от Руската, последната изиска от всички братски църкви да се обявят против. Та тогава от името на нашата Патриаршия се изказа Митрополит Николай. Посочи, че Руската Патриаршия едва ли не иска да се изкажем първи и в полза на руската позиция. Митрополитът ни напомни, че самата Руска Патриаршия ни е поставила в класацията си по-важност на осмо или девето място?! Ето защо ще си изчакаме реда, но се напомни на руснаците, че тази класация не съответства на приносът на България за разпространението на Християнството и писмеността в Киевска Рус! Ето защо не е нужно да се подкрепя безрезервно позицията на Русия във всяко едно отношение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 10:38ч.

    УПЦ е подложена на репресии - за това има много информация в медиите. Не е ли нормално БПЦ да се изкаже срещу репресиите, независимо от това, какви са и отношенията с Руската Патриаршия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    19 Май 2023 13:46ч.

    Русия е силов фактор за опазването идентичността на православната култура и религия, а ние какъв фактор сме, освен може би исторически авторитетен? Но не просто историческата памет за нещо, отдадено в миналото съхранява традициите, но и най-вече развитата способност за онтологично удържане (тук и сега) на автентичен исторически разказ спрямо голяма територия, сравнително многобройно население и най-вече умения да създаваш конкурентна инфраструктурна и техническа съпротивителна мощ, вкл. и военна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Възраждане“ подкрепи видинския митрополит Даниил за позицията му за войната в Украйна

    19 Май 2023 9:43ч.

    Отсвоя страна видинският митрополит Даниил подкрепя „Възраждане“ в борбата му за защита на руските интереси в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    19 Май 2023 9:56ч.

    България беше държава по време на НАРОДНАТА република. Сега е подмандатна на САЩ територия с инсталирана от вън туземна колониална администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКО ТИКВАТА ПРЕД НЕРВЕН СРИВ!

    19 Май 2023 9:53ч.

    Вече се засичат и тайни договорки на Боко с Коцето, като те включват коцетата да не влизат изобщо в пленарна зала при гласуване на правителство, като така ще свалят кворума, за да може правителството да мине. И около коцетата витаят видео записи от скандални по-скандални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 10:23ч.

    Ти как точно ги засече ? Да не би да ги подслушваш? Дай линк към някое видео, да видим и ние за какви скандали става дума. Иначе коментарът ти е от типа "ЕЖК".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е от сайта на Веска

    19 Май 2023 10:43ч.

    Само дето за правителство трябват 121 гласа, независимо от кворума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    19 Май 2023 9:53ч.

    След приемането на разбитата Врангелова армия в Царство България около 20000 д. , белите започват да създават тук свои политически и военни организации. Царят разбира се предприема мерки и натирва тарторите, и забранява подобни дейности. Да се знае... Така че Костадинов е прав. Но същото се отнася и за НПО-тата финансирани от Обкома с цел вкарване на България във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    19 Май 2023 10:27ч.

    Това интересува никого. Главната новина от днес е, че цената на газта падна под 30 евра и на Мостовая гори голям огън. И става все по голям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо го пишеш това?

    19 Май 2023 11:28ч.

    И не ми е ясно това кого засяга?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    19 Май 2023 10:37ч.

    Както обикновено всичкото трол под статията за Костадинов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 10:42ч.

    Да, трудно се следят разумните коментари в това наводнение от тролове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "трудно се следят разумните коментари"

    19 Май 2023 11:30ч.

    НЯМА коментари. НИЩО написано под статията НЕ Е коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 13:37ч.

    И каква е твоята дефиция за коментар ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nikolova

    19 Май 2023 11:30ч.

    Никой ли не разбра, че украинците искат да ни вземат държавата. Днес правят съюз, утре партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма Николова/на български/

    19 Май 2023 12:46ч.

    От време оно ни се втълпява, че ще ни завземат турци,македонци,сега и украинци. А рашите-путинисти,фашистите на 21 век. ще посрещаме пак,пак като "освободители". А "Николова" може и да си мъж,винаги криещ се/като комунягите/ зад гърбовете на други .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    19 Май 2023 13:24ч.

    Имаше някакъв митинг на жълтопаветниците преди време и цялото украинско войнство от Варна се беше изсипало в София, за да ги подкрепя. Та те си имат вече партия, няма нужда тепърва да я правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    19 Май 2023 12:30ч.

    Само с Църквата ни не се бяха занимавали украинските навлеци, и с нея се заеха. На гости сте, храним ви, търпим ви, на богатите - гледаме наглостта, къде ви е християнската благодарност, та сте се юрнали да хленчите и да се оплаквате? Митр. Даниил изразява вярна Пастирска позиция и за вас, вие не схващате. Това е безбожие - на доброто - със зло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тааа....

    19 Май 2023 12:41ч.

    плеснали с ръце и се прегърнали духовни и недуховни......отявлени руски кавали. А Дачков им приглася.И за децата е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    19 Май 2023 14:18ч.

    Украинците от СУОБ'' Мати Украина '' имат претенции към размислите на бълг. митрополит Даниил ?! Писали до Св. синод на БПЦ да го порицае и разграничи от него?! Тук са "гости'', НО постоянно имат претенции?! След като не им харесва, могат незабавно да напуснат България - в посока 404 или на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕ ПОДХОЖДА НА БЪДЕЩ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    19 Май 2023 14:49ч.

    Много плоско! Министър Председателят на една страна като България в момента трябва да е наясно, че с "голи гърди" и с наивни закани само ще задълбочи разделението и ще хвърли държавата в гражданска война. Всичко това може да бъде казано по друг начин и изпълнено перфектно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    19 Май 2023 15:01ч.

    Адиос мучачос, мнението на СУОБ "Ма(мка)ти Украйна" не е интересно на никой, след като не им харесва, асталависта бейби!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    19 Май 2023 19:52ч.

    ++++++++++++++++++++++да+++да++да+да++!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи