„Възраждане“ настоява институциите да се самосезират за нанесената им клевета от ПП-ДБ

„Възраждане“ настоява институциите да се самосезират за нанесената им клевета от ПП-ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Декларация на партия "Възраждане":

За пореден път представителите на ПП-ДБ подеха кампания с клевети срещу „Възраждане“, опитвайки се да им създадат публичен образ на антисемити с хулигански прояви. Поводът за тази атака беше срещата-разговор на Даниел Лорер с граждани, на която очевидно се е сблъскал с народната "любов" и  това не му е харесало.

Съвсем удобно от ПП-ДБ ползват ситуацията за медийна атака, която успяват само в рамките на няколко часа да разпространят до значителен брой медии, като публикациите им достигат до 92.

Вероятно интензитетът на атаката е провокиран и от посещението на председателя на Еврогрупата – Паскал Донахю, с когото представители на „Възраждане“ се срещнаха и му заявиха ясно и категорично, че правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ се готви да излъже със статистиките за инфлацията, съобщиха му, че българите не искат да са част от еврозоната, а над 600 000 българи искат референдум, който е незаконно отменен от българските власти с решение на Народното събрание, подкрепено от президента, който не взе мерките, които законът му позволява по този въпрос, и накрая от Конституционния съд. Донахю разбра също, че „Възраждане“ ще продължи да работи за запазването на българския лев и българската финансова независимост, като ще отнесе въпроса в Европейския парламент с подкрепата на западните партньори на политическата организация.

Представителите на „Възраждане“ обаче този път няма да подходят  с присъщата им толерантност към тази медийна атака и настояват компетентните институции да се самосезират и да вземат необходимите мерки спрямо ПП-ДБ и клеветата, с която злонамерено целят постигането на електорални загуби за „Възраждане“.

Позицията на „Възраждане“ е, че нашите членове, симпатизанти, общински съветници и народни представители са обединени от каузата за свободна и независима България. Това са честни и почтени хора, които работят със собствени сили в националното обединително движение – „Възраждане“. Не такава обаче е ситуацията в ПП-ДБ, които, освен че съставиха най-вредното за България правителство, не се свенят да нарушават закона и в пленарна зала и извън нея, като техни представители се свързват дори с най-опасните престъпления. Ще припомним публикации в медиите от последните две години – периодът, в който ПП-ДБ са част от българската политика, изведени на нейното поприще от вдигнатия юмрук на президента на Република България с призива „Мутри вън“:

·       Септември 2022 г. - Шофьорът на Кирил Петков, който го вози с "автобуса на промяната", е осъждан за телесна повреда криминал! Лежал и в затвора в Хърватска за каналджийство на бежанци;

·       Април 2023 г. - Член на СИК – Калояново бе хванат да шофира надрусан;

·       Май 2023 г. - Шефът на ДАНС: Съветник на Кирил Петков е разследван за „съгласуване“ на информация със Северна Македония;

·       Юни 2023 г. - Нов зам.-министър на ПП-ДБ е уволнен като шеф на БДЖ за далавера за 27 Млн лв. с боса на борческата групировка 777;

·      Септември 2023 г. - Кандидатът на ПП-ДБ в Белоградчик - разследван от ОЛАФ с висящи дела;

·      Септември 2023 г. - Координаторът на ПП във Ветрино е арестуван - имал оранжерия с марихуана и крадено Порше;

·      Януари 2024 г. - Удушвачката от Бургас е кандидат-депутатка от ПП, това е Габриела Славова, убила мъжа си Пейо;

·      Март 2024 г. - След сигнал за семеен скандал: Арестуваха с наркотици общинар от "Да, България" в Плевен.

Видно от медийните публикации, целият наказателен кодекс не е чужд на представителите на ПП-ДБ и сред проявите им присъстват от домашно насилие и наркотици през убийство и чак до държавна измяна. Явно е, че вместо „Мутри вън“, стана „Мутри вътре“ с любезното съдействие на президента.

Освен че от „Възраждане“ настояваме институциите да се самосезират за тази клевета на ПП-ДБ, ще им помогнем и в установяването на факта, че „Възраждане“ няма нищо общо с това, в което са обвинявани техните представители, като предоставим клип на човек, който е бил там и потвърждава, че не е имало нито един представител от „Възраждане“. Заигравката на ПП-ДБ с етническия произход на този или онзи техен представител е изключително опасна, защото застрашава етническия мир в България Законът не дели българските граждани, не ги делим и ние от „Възраждане“. Когато някой престъпник е от еврейски произход или декларира такъв, това не го прави по-малко престъпник, нито пък обвинителите му – антисемити.

Всъщност от ПП-ДБ има за какво да са притеснени. Защото българският народ се пробужда и определено не му харесва това, че унищожават финансовата му независимост, енергетиката, селското стопанство и посягат на поминъка му, докато пият мазно турско кафе в скута на Пеевски.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Който и да е бил, следващия път го вкарайте в болницата крадливия чифут

    18 Март 2024 17:45ч.

    Един цой му е малко на крадливото мекере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Март 2024 18:46ч.

    Призовете ги на дуел ....................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    18 Март 2024 18:49ч.

    Ми така или иначе всеки пляка ППДБ, що и Коцето да не ги перне! Хаха! #Коста2024.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    18 Март 2024 19:10ч.

    Не имало бой! За жалост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В центъра за модерната истина

    18 Март 2024 19:12ч.

    А именно сащ, наскоро беше посочено, че няма забрана срещу анти-ционизма, който на практика практикуват някои евреи, и такива представящи се за евреи. Но удобно съвременните ционисти, искат да използват терминът антисемитизъм, за да дамгосват хората които застават срещу безобразията на част от техния етнос. Така че, е редно да не се наричат антисемитски прояви, а анти-ционистки. За тях все още няма обявено официално законово преследване. Може би има неофициално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Март 2024 19:22ч.

    Антисемитизма се използва даже, когато става дума за конфликт на интереси ................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къф антисемитизъм, че и антиционизъм ви е патил?

    18 Март 2024 19:36ч.

    В случая с Лорера имаме банален антикрадизъм, антиизполвачизъм, антикорупционизъм и антинаглизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я млък!

    18 Март 2024 20:08ч.

    След като харизахте София на кирчовците, само ще мълчиш! Ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чавка

    18 Март 2024 20:09ч.

    Цялата пара - в свирката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    18 Март 2024 20:16ч.

    Истината е, че ПП/ДБ много ги е страх от нови избори и най-вече от възхода на Възраждане, затова всячески се стремят да фалшифицират несъществуващи инциденти, с цел омаскаряване на партията. Впрегнати са всички налични сили - от контролираните от ЦРУ медии, до обикновените тролове. Това е истинска война срещу Възраждане и е трудно да се обобщи пред какви трудности е изправена тази патриотична партия. Прилагат се всевъзможни похвати, включително подкупване на бивши и настоящи членове. Все ще се намери някой да се поддаде. Атакуват се всички инициативи, независимо за какво се отнасят. Противопоставят се на всички разумни предложения, само защото идват от Възраждане. Позорят се членовете и́ с нелицеприятни прякори. Обвиняват партията ту в путинизъм и руско влияние, ту като патерица на ГЕРБ, ту като съставена от илитерати и маргинали. Не могат да простят на Костадинов вагоните с почетени книги и неговите изключителни ораторски умения. Поради всичко това се търсят начини за забраната на партията и ПП/ДБ усилено работят в тази посока, без да виждат собствените си физиономии в огледалото. Надявам се, че българското общество, макар и бавно, ще излезе от състоянието на хибернация, в което насилствено го принуди да влезе продължаващата повече от три десетилетия псевдо демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Благо

    19 Март 2024 8:27ч.

    На партия без лице (идеология и политическа програма) е лесно да пришиеш лице (да залепиш етикет). Само с голи лозунги и самоцелна критика не става. Марина Льо Пен го разбра по трудния начин и след като загуби три пъти президентските избори във Франция (когато французите гласуваха срещу нея, а не да изразят подкрепа за противника ѝ), започна да се обгражда с хора, способни да формулират политическа програма, да я аргументират публично и да защитават всеки от нейните аспекти в дебати. И нагласите на французите към Народния фронт започнаха да се променят. Докато "Възраждане" нямат политическа програма (наброските в сайта им не са програма - изпитвам срам, че си губя времето да ги чета), докато не покажат цялостно отношение по реалните проблеми на обществото (а не да вадят някоя злободневка и да я превръщат в основна), всеки етикет, който решат да им лепнат, ще им пада на място. >>> Вие например, можете ли да посочите чии интереси се опитва да представлява "Възраждане"? Защото на мен ми е трудно. Интересите на българския народ като цяло?! Това противоречи на самата идея за политика. Във всяко общество, независимо от историческия етап, съществуват различни групи (нека не ги наричаме "класи") с различни и много често противостоящи си интереси. Не можеш да представляваш всички. Ако това не се осъзнава и не се отчита, имаме работа с обикновена йезуитщина (да обещаваме всичко на всички и да внимаваме да не разсърдим никого /освен маргиналните групи - тях можем да бием/) или по-лошото - с дилетантщина. И Костадинов да спре да приказва за "политики". Политиката винаги е само една и тя е комплексна. Или разглеждаш всичко в цялост, очертавайки взаимовръзките, така както ги виждаш, или нищо не разглеждаш, а говориш благи приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    18 Март 2024 20:21ч.

    Със звездата на Давид, с която евреите са белязвани по време на Втората световна война, осъмна витрината на бар в София днес. Всичко започва в събота, когато трима симпатизанти на „Възраждане” влизат в заведението, търсейки сметка защо по стените са закачени чужди, а не български знамена, предава NOVA. 12 юни 2023 19:26

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • eaeaaa

    19 Март 2024 9:46ч.

    Ако това са направили то тогава ще гласувам за тях, вместо Българско знаме тия родоотстъпници слагат чужди знамена все едно сме в исраел. И особено сега да слагаш знамена на държава която в момента провежда геноцид пред очите на целия свят, избива масово цивилни и обрича на гладна смърт 2 млн палестинци в Газа и ми демонстрират че подкрепят всичко това? Браво на Възраждане че реагират на такива продажни собственици, правилно са ги питали. Вън Натовски бази от България!РЕФЕРЕНДУМ за ЕС и нато!!!!Само и единствено Възраждане защитава България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи