„Възраждане“ и „БСП за България“ пазят Паметника на Съветската армия

„Възраждане“ и „БСП за България“ пазят Паметника на Съветската армия

Представители на „Възраждане“ и „БСП за България“ дойдоха пред Паметника на Съветската армия. По-рано днес „Левицата“ направи палатков лагер срещу премахването на паметника, съобщава БТА.

Тук сме да защитим за пореден път опитите на самозабравили се управляващи да съборят паметника на Съветската армия, да се опитат да събарят, който и да е, паметник в България, символизиращ различни периоди в българската история, коментира пред журналисти депутатът Георги Свиленски от „БСП за България". Тук сме, за да се опитаме да кажем на тези хора да прочетат историята, да са наясно какво символизират тези паметници и какво искат да разрушат, защото по-лошо от това да бъдеш невеж в случая е да събориш паметника на Съветската армия, добави той. Според Свиленски въпросът се поставя в този момент, „защото си търсят избиратели за изборите“. Най-лошото ще бъде, ако наистина паметникът бъде съборен - тогава те трябва да прекратят своето политическо съществуване, тъй като няма да има какво повече да събарят и съответно нямат място в политиката, смята депутатът.

Някои от гражданите, дошли на място, носеха тениски с логото на „Възраждане“. По-рано днес лидерът на партията Костадин Костадинов написа във фейсбук, че софийската организация на формацията от 19:00 ч. ще бъде пред паметника.

Депутатът от „Възраждане" Ивелин Първанов поясни, че са дошли, за да запазят нашата история и суверенитета на България. „Не може някое чуждопоклонничество, диктувано от чуждо посолство, да деформира целия облик на столицата и цялата ни история", коментира той. По думите му България има своята история, а народът желае да бъде питан. Не може няколко чиновника в Столичната община да решават вместо гражданите на столицата, добави Първанов. Според него може би трябва да има местен референдум за паметника. Депутатът заяви, че докато от общината и управляващите не се откажат от намерението за демонтиране, от „Възраждане" ще бъдат там.

За БТА областният управител на София-град Вяра Тодева каза, че има дълга процедура на проектиране и съгласуване на преместването на Паметника на Съветската армия. С решение на Министерския съвет от 2 август бе променен статутът на мемориалния комплекс „Паметник на Съветската армия" в Княжеската градина в София от имот публична държавна собственост на имот частна държавна собственост. Така той вече е в управление на областния управител, обясни Тодева

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Пази се паметта от ВСВ и на всички загинали за свободата

    09 Авг 2023 23:48ч.

    Паметникът е само символ и този символ трябва да го има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    09 Авг 2023 23:49ч.

    Понякога няма изразни средства да опишат видяното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво!

    09 Авг 2023 23:52ч.

    Антифашистите в България е време да се обединят. Не на фашизма! Свобода на народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти видя ли колко антифашисти

    10 Авг 2023 0:14ч.

    се бяха събрали, за половин партизански отряд не стигат, да не говорим, че повечето си носиха некролога в джоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към Ти видя ли колко антифашисти

    10 Авг 2023 0:31ч.

    Какъв тъжен простак ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До трола с некролога

    10 Авг 2023 0:37ч.

    Това за некролозите и на кой колко му остава спри да го пишеш, имай малко страх, щото никой не знае кога ще дойде тая с косата. Нали, миризливи троле?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя дебил не е чел Булгаков

    10 Авг 2023 1:44ч.

    И съответно не знае коя е Анушка. Така че нека си го върти за некролога в чуждия джоб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От село

    10 Авг 2023 1:49ч.

    Когато трябва ще видиш колко са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Ти видя ли колко антифашисти 09 Авг 2023 21:14ч.

    10 Авг 2023 2:27ч.

    По-страшно е да носиш хормонални лекарства за смяна на пола в джоба си, тогава и от некролог нужда няма да имаш. ....... Ти явно от майка не си раждан и баба и дядо не знаеш какво е! Пфу, изчадие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На това място ще има още паметници. Предстои ни трето освобождение от Русия

    10 Авг 2023 0:48ч.

    Жълтопаветните евроатлантици ще трябва по график ежедневно да почистват, полират и облизват всички паметници в мемориалния комплекс, издокалани в червени комбинезони, а децата им ще им декламират на глас съветски стихове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За твое съжаление

    10 Авг 2023 1:20ч.

    не ти предстои нищо по-различно от ежедневната програма в старческия дом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В България

    10 Авг 2023 1:50ч.

    99% от възрастните НЕ СА в старчески домове. Тези които са, НЕ ПОЛЗВАТ интернет. Сменете плочата с некролозите, ченетата, бастуните ... щото просто не знаете кой е от другата страна. И не забравяйте , у нас отличные сетевые возможности, мы знаем, где находится каждый из вас и т. д...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ехей -За твое съжаление 09 Авг 2023 22:20ч.

    10 Авг 2023 2:29ч.

    Старческите домове са къде къде по приемливи от болничните заведения за наркомани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    10 Авг 2023 3:04ч.

    За твое съжаление 09 Авг 2023 22:20ч. Аре, смени опорката, защото ставаш досаден. Според теб на каква възраст са тези хора? "Български шамар за Тагарев и предателите на България! Народа се вдига срещу робството на НАТО в защита на историята и паметта"- https://bgr.news-front.info/2023/08/09/blgarski-shamar-za-tagarev-i-predatelite-na-blgariya-naroda-se-vdiga-sreshhu-robstvoto-na-nato-v-zashhita-na-istoriyata-i-pametta/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su-35

    10 Авг 2023 1:12ч.

    Руската армия помага на държави единственно в които народът показва стремително, че се нуждае от помощ. Тоест ако в България има въоръжена съпротива и тя бъде потушрна в кръв само тогава Русия би се прителка на помощ. В противен случай от страни гледано на народа му е добре, мрънка но си пие ракията. Ами значе тоя народ е ОК с положението си. Спомнете си че въстанията в България срещу османците бяха потопени в кръв и тогава Русия скочи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съберете се отново септемврийци

    10 Авг 2023 1:18ч.

    на балкана, но днешното ви фиаско ще се помни дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За някои 9-ти юни е къде по-ценен ден!

    10 Авг 2023 3:49ч.

    Хормонални мозъци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    10 Авг 2023 1:21ч.

    Джендър- фашистите с помоща на Изк. интелект смятат до 2 години да заличат историята и да подменят. Те техните измишльотини. Пазете си книгите и разказвайте на децата си и внуците. Спрете си телевизорите и не ги гледайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    10 Авг 2023 1:24ч.

    Джендър- фашистите с помоща на Изк. интелект смятат до 2 години да заличат историята и да подменят с те техните измишльотини. Пазете си книгите и разказвайте на децата и внуците си. Спрете си телевизорите и не ги гледайте, особено Нова - ЦРУ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    10 Авг 2023 2:38ч.

    !!! Извънредна новина от палатковия лагер около паметника на Съветската армия! По сигнал за домашно насилие, получен на телефон 112, е била направена проверка в лагерна палатка номер 8. Сигналът е бил обработен от коменданта на лагера съвместно с постовия полицай. В палатката е открито лицето Тодор Димитров Тагарев. 63 годишеният обитател е бил съвършено гол, ако изключим шапката, каквато носят само възпитаниците на московската военонвъздушната академия "Жуковски. Установено е, че той е принудил интимната си партньорка Зинаида, надуваема кукла с изкуствен интелект, да заеме изключително унизителната и извратен поза номер 78 от руската Камасутра, известна още като "Мечка носи мед на Путин". При нея голата Зинаида е била принудена да се седне върху Тагарев и да държи в ръце бурканче акациев мед. Сигналът за насилие е бил подаден именно от Зинаида. Утре се очаква около паметника на Съветската армия да се проведе акция в нейна защита, организирана от сдружението ""Не на насилието! Няма да мълчим! НИТО ЕДНА ПОВЕЧЕ!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ирочка

    10 Авг 2023 11:27ч.

    Не е честно! Аз искам да съм като Зинаида, да държа в ръце бурканче акациев мед, само Тагарев да не е отдолу, нищо че в момента притежавам диссинергична дефекация, нещата бързо могат да се променят, точно като на бойното поле и медът да се окаже мощен катализатор. Не ми харесва "НИТО ЕДНА ПОВЕЧЕ!". Искам да нося мед на Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въй, въй, въй!

    10 Авг 2023 14:10ч.

    А ти от кой пол си? Предполагам че си кръстоска от гумена кукла с 1/4 ашкенази, 1/4 сафаради, 1/4 шоп и 1/4 англичанин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Отечествен фронт

    10 Авг 2023 3:31ч.

    СМЪРТ НА ФАШИЗМА! СВОБОДА НА НАРОДА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ново БКП

    10 Авг 2023 3:43ч.

    ДО ПОБЕДА! И СЪЮЗ С БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РОССИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има две комунистически партии в България

    10 Авг 2023 13:49ч.

    БКП и Партия на българските комунисти (ПБК). Отечественият фронт от времето на ВСВ е фронт от антифашистки партии, а не на комунисти. Русия е българско културно пространство и най-голяма българска държава и се пише с "У" и с единично "С", а "Россия" е небългарското наименование на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    10 Авг 2023 9:53ч.

    Има паметник за събаряне, но не е този, а паметника на краварските летци! Не е нормално да се изгради паметник на тези които са те бомбардирали !!! За събаряне са и гербаджийчетата в сглобката с ПП и всякакви седесарски деривати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерзайте!

    10 Авг 2023 10:11ч.

    Все някой трябва да застане на страната на истината, паметта и непренаписаната по либералфашистки история! И да ги отстоява и брани от неофашизма. Понеже земята на Ботев и Левски отново е робска земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми модератори,

    10 Авг 2023 10:38ч.

    Тук има един/а/о, което системно, по няколко пъти на ден, излъчва яростен език на омразата към възрастните хора, набеждавайки всеки неевроатлантически ориентират форумец, че е в старчески дом, има патерици, чейнета и пр. Вкл. и под тази тема: "За твое съжаление 09 Авг 2023 22:20ч. не ти предстои нищо по-различно от ежедневната програма в старческия дом." Длъжен съм да ви обърна вниматие, че това системно тролене е най-малкият проблем, защото зад него надничат озъбен фашизоидизъм и грубо нарушение на Конституцията - дискриминация по възраст. Не му правите услуга, като не го санкционирате, а по-скоро обратното: не е в състояние да осъзнае латентната си геронтофилия и може да пострада, тъй като засега геронтофилията не е нито истанбулскоконвевтва, нито официална ЛГБТИ+++++ ценност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    10 Авг 2023 11:46ч.

    извинявай, геронтофилия или геронтофобия имаш предвид?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Латентна неосъзната геронтоФИЛИЯ

    10 Авг 2023 11:59ч.

    имам предвид, Фют. Геронтофобията е външно проявление на тази девиация. Оттук и тази обсесия по бастуни, ченета, старчески домове. А от вчера нещата се задълбочават към некрофилия - вчера 3-4 години остатъчен живот, днес некролози...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е в духа на джендър-идеологията

    10 Авг 2023 14:00ч.

    Не ми е известа точна систематизация на неограничения от Истанбулската конвенция брой джендъри като полови роли, но да предположим че геронтофилията е джендър № 111; геронтофобията - джендър № 112; некрофилията - джендър № 113; човекоядството - джендър № 114 и т. н....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    10 Авг 2023 22:52ч.

    Мерси за разяснението, но нямаше нужда. Исках само да се уверя, че си използвал точната дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ефир.бг

    10 Авг 2023 11:11ч.

    Партия "Русофили за Възраждане на Отечеството" внесе жалба във Върховния административен съд срещу премахването на паметника на Съветската армия в София. От там заявиха, че докато съдът не се произнесе, никой няма право да мести/разрушава паметника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    10 Авг 2023 12:05ч.

    Толкова бързо ще го бутнем, че няма да усетите. А подлогата Малинов не го ли прибраха за дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Толкова бързо ще го бутнем, че няма да усетите"

    10 Авг 2023 12:25ч.

    Ами то вие освен да бутате и рушите, друго не е забелязано да сте направили за 30 години. Толкова си можете. Накрая, като не остане нищо за рушене, ще последвате Ботевата прогноза за такива като вас: "изяда си и месата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последните 30 години

    10 Авг 2023 12:33ч.

    Май не си излизал от землянката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май

    10 Авг 2023 12:35ч.

    Работиш трол. Смени си иждивението с по-почтен труд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видяхме колко бързо бутнахте Мавзолея. Едва с третия гръм успяхте да го бутнете.

    10 Авг 2023 19:14ч.

    Окаяници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    10 Авг 2023 12:00ч.

    след Мо4ъ махами Путкин и дъ се веят вятърнити перки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи