Васил Божков се обединява за изборите с изгонените от "Възраждане"

Васил Божков се обединява за изборите с изгонените от "Възраждане"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бизнесменът Васил Божков обяви, че новият му политически проект Национално движение "Център" се обединява с формацията "Алтернатива за България" на изключените от "Възраждане" трима депутати и четирима общински съветници за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Партията на Божков бе учредена на 29 февруари в известен столичен хотел, чиято локация е недалеч от сградата на ул. "Московска", където се помещават офисите му и където той е под домашен арест. За да присъства на събитието бизнесменът бе получил специално разрешение от прокуратурата.

"Център" ще участва в предстоящите избори. Днес към нас се присъединиха и трима депутати и четирима общински съветници, обединени в "Алтернатива за България". Време е, бъдете здрави", написа Васил Божков в официалния си профил във Фейсбук.

През февруари той обясни, че сегашната му партия "Българско лято" също ще участва в новия политически проект, а той ще обедини в себе си "всички, които са против хунтата".

Изключените от "Възраждане" депутати Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов и общинските съветници Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова учредиха на 7 април формацията "Алтернатива за България" с идеята да прерасне в партия. За председател бе избран Симеон Тодоров, а всички учредители представиха манифеста на движението.

"Целта на движението е промяна изцяло на модела, Велико народно събрание, електронно гласуване, отзоваване предсрочно на хора, които са на държавни и общински длъжности, да се намали броят на депутатите", заяви пред БНР журналистката Гергана Никленова, която също е сред учредителите на движението.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • www

    10 Апр 2024 14:30ч.

    Това е срам за коцето че имаше, а може би има още такива в партията му !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил

    10 Апр 2024 15:01ч.

    Тия са от хората без които Коцето нямаше да има партия! А както каза Дренчев миналия месец във Възраждане се появиха много хора в 12 без 5! Преведено означава че точно сега Възраждането на Коцката се напълни с "такива " хора ! Например лихвари, продавачи на леки коли, адвокати с съмнителен морал, хора които уж се занимават с туризъм пък неможеш им разбра туризма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • черепни черепишки , без черешки

    10 Апр 2024 15:20ч.

    и мишки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    10 Апр 2024 15:31ч.

    Коцето ти отдавна лъсна какво представлява, само най-кухите малоумници все още му вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рашко

    10 Апр 2024 16:19ч.

    Пешо, смешо, ние верваме на Настимир, Киро и генерал Наско. На Пеевски и Тиквун също верваме. Хитри сме като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съвсем нормално

    10 Апр 2024 18:23ч.

    Човекът вижда, че в парламента са все такива като него: контрабандисти, рекетьори, мафиоти, шарлатани, перачи на пари и укривачи на данъци. Ми там му е мястото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еми

    10 Апр 2024 14:42ч.

    В месарницата продават "изрезки" за супа или бульон. За истинска манджа не стават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил

    10 Апр 2024 15:04ч.

    Ххахаха, това се отнася и за Коцето! Изрезка която дори и за бульон не става и разбираш защо всички мислещи хора с образование и житейски опит напуснаха Възраждането му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митницата

    10 Апр 2024 16:21ч.

    Всички мислещи са при Кирчо и Кокорчо и Настимир. Нали Еми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    10 Апр 2024 14:47ч.

    Обединението им с бандита Черепа показва,че Костадинов е бил прав да ги разкара от партия Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил

    10 Апр 2024 15:06ч.

    Костадинов мрази хората които могат да мислят! Гледайте последното му интервю от миналата събота и ще видите какво празнословия е той!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медведев

    10 Апр 2024 15:33ч.

    Костадинов е тотален моше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на Костадинов,

    10 Апр 2024 14:51ч.

    че се отърва от тия предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил

    10 Апр 2024 15:05ч.

    след има няма 1-2 години ще разберете че Коцето е същия като другите по малко от ПП, ГЕРБ, АТАКА, РЗС и т.н.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо албанеца

    10 Апр 2024 16:09ч.

    добре ли ти плащат, гледам под всеки коментар действаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ритона

    10 Апр 2024 15:20ч.

    Намагнитеният Череп привлича всякакви стружки и теменужки;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че като се навъдиха

    10 Апр 2024 15:23ч.

    едни спасители ... кат' марокански скакалци. Мерят градуса на напрежението и фъргат въдиците. Кълвачи бол. Да живееш на райско място и да живееш зле, тормозен от деграданти е патологичен случай. Гласувайте бе, хора! Помогнете си сами! Мечтая за 90 % активност и да видим тогава какво жужене ще настане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам да кажа,

    10 Апр 2024 15:36ч.

    а то е ясно, че негласуващите могат да обърнат нещата, ясно в каква посока. Какво чакат, да ги калесваме ли? А може би са полиглоти и обичат да слушат чужда реч около себе си? Щото по същество за това работят с пасивността си. Колкото повече си траят, толкоз повече е вероятно да слушат чужда реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Апр 2024 15:36ч.

    Не че Коцето е някаква китка за мирисане, но да правиш партия с Божков си е връх на тъпизма. Та толкова за тяхната компетентност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    10 Апр 2024 15:43ч.

    Да, време да препоръчаме на Костадинов да не вдига повече етажи в сарая си. Ма то на 5 декара колко да вдигне. там трябва и добитък да шава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти за къщата-близнак ли говориш?

    10 Апр 2024 18:02ч.

    Която дори не е в рамките на града?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без отпадък и боклук

    10 Апр 2024 16:43ч.

    Ле-леееееееее, ама как се беЕх объркАл!!!!!!!!!! Влазям днес тук случайно, пък кво да видя - Пешето! Па си викам, те това е направо шестура от тотото - светна си ме човекот кат стой та глей, пък и пара не поискА, а ние за добър акъл сме готови пара да дадем! Кво ли щех да праЯ без да ме светне! Дренчев е на 55 и е редно да знае героите на новото време, дори да има някакви ярки, лични спомени от 90-те. Това, че настоящите изроди мачкат Божков, не прави последния положителен герой! Остава си уродлив гангстер и безкраен мръсник. Дренчев помни, че Б.Лято направи приличен резултат на едни от изборите и сега отново им се привиждат депутатски банки. Николай, до днес се насилвах и опитвах да си внушавам, че все пак имам някаква ограничена симпатия към вас, доколкото Костадинов леко пресили реакцията, но вече нямам никакви съмнения - преместени сте и вие в класьора с пълния политически отпадък! Браво на Възраждане, че ви усетиха навреме и се отърваха от вас! Отпадъкът и мръсотията се чистят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шуробаджанака

    10 Апр 2024 18:20ч.

    В този ред на мисли, да си припомним какви "червени" линии пресече без колебание Николай: 1. Докара брат си Димо в НС ( червена линия); 2. Подреди листата на общинските съветници в Ловеч, от където той е депутат в НС и той определя позициите в списъка, така че и съпругата му да стане общински съветник там. (тъмно-червена линия - шуробаджанашката) Дори без да уведоми ръководството, че кроят такива семейни планове!; 3. Опита се да прави пазарлък с депутатското си място (да се откаже [срещу заплащане], след като няма да представлява партията, която го е изпратила в НС) - остана си на депутатската заплата в НС "независим", но гласува или не гласува както може да се осребри максимално, същото важи и за съпригата му в Ловеч... А общинарите в СОС са друга бира, но пак със същия привкус, но едва ли Николай Дренчев носи директна отговорност за техните ала-бализми със сглобкаджиите... Наистина поздравления за Костадинов, че съзира нагаждачите и меркантилните личности, и е безкомпромисен. А в същност, безкомпромисни са колегите му от депутатската група на Възраждане, защото те са решили единодушно съдбата на Николай и съратници... След това се амбицира да се доказва като се заразхожда по студията да обвинява колегите си за горчивата си съдба... Дано сега да му се оправи настроението, макар че Бацко ви се изказа вчера: "Който вади пачки, от пачки умира!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Апр 2024 18:35ч.

    Хубаво сте го наредили Николай Дренчев, ала сте пропуснали, че брат му Димо все още е с Костадинов във Възраждане, и в НС, което е пълен абсурд, след като е уреден по шуробаджанашки начин там от брат си Николай, който бе изгонен позорно... Това не е ли съмнително?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    10 Апр 2024 16:52ч.

    Оказа се, че Костя макар и краен в говоренето, си остана най-последователен и принципен като политик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • IAI

    10 Апр 2024 17:17ч.

    Нов бардак със стари к***и!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи