„Вашингтон пост“: САЩ неофициално искат от Украйна да покаже на Русия, че е отворена за преговори

„Вашингтон пост“: САЩ неофициално искат от Украйна да покаже на Русия, че е отворена за преговори

Украинският президент Володимир Зеленски и съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан разговаряха в Киев на 4 ноември. Снимка: АП

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Администрацията на президента Байдън неофициално насърчава украинските лидери да дадат знак, че са отворени за преговори с Русия и да се откажат от публичния си отказ да се ангажират в мирни преговори докато президентът Владимир Путин не бъде отстранен от власт, съобщи вчера в. „Вашингтон пост“.

Изданието цитира неназовани източници, запознати с обсъжданията, че искането на американски длъжностни лица не цели тласкане на Украйна към масата за преговори, а е пресметнато усилие да се гарантира, че Киев ще запази подкрепата на други държави, чиито електорати се притесняват, че войната ще се разпалва още дълги години.

Публикацията подчертава, че обсъжданията демонстрират сложната позиция на администрацията на Байдън към Украйна, на фона на публичните обещания на американски представители да подкрепят Киев с огромни суми помощ „толкова дълго, колкото е необходимо“. Същевременно те се надяват 8-месечният конфликт, който се отрази тежко върху световната икономика и предизвика страхове от ядрена война, да бъде разрешен.

Изданието пише, че американските служители споделят оценката на своите украински колеги, че за момента Путин не се отнася сериозно към преговори, но признават, че забраната на украинския президент Володимир Зеленски да се преговоря с него, е предизвикала загриженост в части от Европа, Африка и Латинска Америка, където последиците от войната върху цените на храните и горивото се усещат най-остро.

„Умората от случващото се в Украйна е реална за някои от нашите партньори“, цитира вестникът неназован американски източник.

Съветът по национална сигурност на Белия дом и Държавният департамент не са отговорили веднага на искането за коментар на публикацията, съобщи Ройтерс.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза в петък по време на посещението си в Киев, че подкрепата на Вашингтон да Украйна ще остане „непоколебима и твърда“ след междинните избори за Конгрес на 8 ноември, припомня Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путин

    06 Ное 2022 9:18ч.

    Преговори , КОГАТО СТИГНЕМ ГРАНИЦАТА С ПОЛША !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Границата от 1914 г. по-скоро ?

    06 Ное 2022 11:45ч.

    Полша е опасно да се оставя да съществува, а Румъния - досадно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    06 Ное 2022 15:56ч.

    Руснаците избраха най—добрият тайминг за СВО.Свалиха няколко правителства в Европа и са на път да гътнат демократите в конгреса и да бият шута на лудата бабичка Пелоси.Шолц изглежда се е примирил със съдбата си въпреки,че би път до Китай вместо в Истамбул.Будала излезнА щом и Поляците започнаха да искат репарации.Изтичните Немци още не могат да преглътнат анексията от западните(осита)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • целта им е да махнат Путин и да си сложат марионетка

    06 Ное 2022 9:28ч.

    За пореден път не са познали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Ное 2022 9:52ч.

    Сащ да си преговарят лично със Зеленски и да не си въобразяват, че могат да го пробутат на Путин. Те го подкокоросваха, те запалиха войната, те го въоръжават, тъй че да си сърбат попарата. А Европа да се ослушва като глух петел пред заколение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешки

    06 Ное 2022 10:55ч.

    демек ще преговаряме, ама не с Путин, щото ни победи. дайте някой слабак, че да му нацепим басмата както си знаем и да излезем ние пак по-силните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте!

    06 Ное 2022 11:09ч.

    Някой като Елцин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ли им вярва на приказките?

    06 Ное 2022 17:55ч.

    Аз НЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    06 Ное 2022 22:19ч.

    Херострат изгорил храма на богинята Артемида, само да остане в историята. Зеленият Херострат върви уверено по стъпките му- той също иска да остане в историята и много държави му помагат в това начинание...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кличко, мисли...

    07 Ное 2022 7:14ч.

    към Киев бяха изтреляни снощи 16 ракети, от които 16 бяха неутрализираани от нашето ПВО. само две успяха да поразят целите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Ное 2022 8:02ч.

    Това е истината, всичко останало са отчаяни опити да принудиш друг да ти избърше задника: https://i0.wp.com/www.frontnieuws.com/wp-content/uploads/2022/11/ChinaUSChart.jpg?w=801&ssl=1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи