"Вашингтон пост": На 24 февруари тази година Украйна e планирала удари срещу Москва

"Вашингтон пост": На 24 февруари тази година Украйна e планирала удари срещу Москва

Кирил Буданов, ръководител на Управлението на военното разузнаване на Украйна (с вратовръзката)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна е планирала да нанесе удари по Москва и Новоросийск в деня на годишнината от специална военна операция, съобщава "Вашингтон пост", позовавайки се на поредната порция секретни документи, публикувани в интернет.

"Кирил Буданов, ръководител на Управлението на военното разузнаване на страната, е инструктирал един от своите офицери "да се подготви за нанасяне на масирани удари на 24 февруари с всичко, с което разполага Главното разузнавателно управление", пише вестникът в статия, която се позовава на доклад от 13 февруари на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

В същия ден Държавният департамент призова американците да напуснат Русия. На 22 февруари обаче беше публикуван доклад на ЦРУ, според който украинското Главно разузнавателно управление "се съгласи да отложи ударите" срещу Москва по искане на Вашингтон.

Пентагонът разследва изтичане на материали, в които се описва състоянието на украинските сили и плановете на САЩ и НАТО за тяхното укрепване. Твърди се, че в интернет може да са попаднали повече от сто документа, като щетите се оценяват като значителни. Белият дом отказа да потвърди автентичността на материалите, публикувани в интернет, и заяви, че все още не е готов да изкаже теория за това как и защо е било организирано изтичането на информация.

Войникът от Националната въздушна гвардия на САЩ Джак Тейшейра беше задържан по случая на 13 април. WP твърди, че Тейшейра е започнал да публикува секретни документи на сървър Discord около февруари 2022 г., в началото на специалната операция в Украйна.

Москва не изключва, че е имало умишлено подхвърляне на дезинформация. Според заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков САЩ са страна в конфликта и на практика водят хибридна война срещу Русия, която може да включва такива трикове.

Източник: РИА Новости, washingtonpost.com

 

 

 

 

Коментари

  • ХоХло Махно

    24 Апр 2023 17:56ч.

    ... украинското Главно разузнавателно управление "се съгласи да отложи ударите" Нищо другия път,....срещу Варшава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Апр 2023 18:10ч.

    Видео което показва чудовищната мощ на новите управляеми руски фигасни бомби.Една срива цял блок! https://t.me/svini_hohli_smert/4774

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    24 Апр 2023 18:34ч.

    И с какво укрите щяха да ударят Москва? Много, ама много ми е интересно. С дронове, прашки или камикадзе-та. А какъв ли щеше да е отговора на Москва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добрият, лошият и злият

    24 Апр 2023 19:16ч.

    Украйна е опитно поле за социопати - финансирани и ухажвани от синилни еврочиновници и американоси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, все ще се намери с какво.

    24 Апр 2023 20:55ч.

    Не знам дали гледахте запис на една такава сценка: Олена Зеленска разказва на Хилъри Клинтън как украинка удря дрон с буркан с домати и го сваля... сериозна беше...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе! Уошингтън отложил ударите

    24 Апр 2023 18:38ч.

    Щото е разбрал, в каква посока ще са ответните такива! И така трябва да бъде, нападат ли Русия, тя трябва да отговаря посока острова мъгла и локвата зад океана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    24 Апр 2023 18:43ч.

    Сащ създадоха Идил, а после Русия трябваше да се бори с тях и до ден днешен, а Сащ да се правят на настъпени геополитически жаби. Същото говно изсраха и с украинските управляващи психопати, искащи да изпепелят целия Свят. Ама Сащ да си ги клати, както си ще, докъдето и тях не ги изклатят отнякъде, щото са гола вода във всяко отношение, само се пречкат и заплашват другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво сега, целта на пропагандата е да се поддържа колкото се може по-дълго изкуственото противопоставяне, за да се избиват взаимно колкото се може повече руснаци ("украинци") и да се освобождават територии ли?

    24 Апр 2023 19:13ч.

    А тези, както твърдят, "изтекли" документи май взе да им изтича "срока на годност" върху безскрупулно лъганото население и вероятно трябва да се кроят нови измами в подкрепа на вихрещия се геноцид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинка

    24 Апр 2023 22:47ч.

    Тези домати бяха от свекървата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма по-големи смешници от укрите

    25 Апр 2023 10:35ч.

    Укрофашагите и наркоманите вече една година планират, а през това време армията им изчезна. Същото е и с прословутото контранастъпление - лъжат американците вече половин година, че ще има такова, а в същото време им папкат милиардите долари и си ги прехвърлят в банкови сметки и имоти в чужбина. До момента опитват поне десет пъти това настъпление, но руснаците веднага ги ликвидират, и те отричат, че има такова. Ако успеят да превземат поне една порутена къща, ще се вдигне вой до небето за тяхното успешно контранастъпление, ще се веят знамена, телевизиите ще предават нон стоп и прочие джендърски лигавщини. Ама засега нещо не им се получава - та дори за една порутена къща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи