Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия

Посолството на САЩ в Москва призова американците да напуснат Русия

Посолството на САЩ в Русия призова американците незабавно да напуснат страната, предадоха Ройтерс и ТАСС. На сайта на дипломатическото представителство е публикувано предупреждение гражданите на САЩ да се въздържат от пътуване в Русия заради „непредсказуемите последици“ от конфликта в Украйна, а живеещите в страната или пътуващи из Руската федерация американски граждани трябва незабавно да си заминат заради „риск от задържане“, пише още в предупреждението.

Посолството отбелязва, че руската страна може „да откаже на граждани на САЩ признаване на двойно гражданство, да ги лиши от достъп до консулска помощ, да ги мобилизира, да им попречи да напуснат страната и/или да ги призове за военна служба“.

САЩ многократно предупреждаваха своите граждани да напуснат Русия. За последен път предупреждение беше издадено през септември, след като президентът на Русия Владимир Путин нареди частична мобилизация.

Руските сили за сигурност арестуват граждани на САЩ по фалшиви обвинения, взимат на прицел американски граждани в Русия, задържат ги и упражняват тормоз над тях, лишават ги от право на справедливо и прозрачно третиране и ги осъждат на процеси при закрити врата или без представяне на достоверни доказателства, посочва посолството на САЩ в Москва.

Изтъква се още, че руските власти произволно налагат местни закони срещу американски граждани, които се занимават с религиозна дейност.

През януари руската Федерална служба за сигурност обяви, че е образувано наказателно дело срещу гражданин на САЩ по подозрения в шпионаж, припомня Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • rusnak

    13 Фев 2023 8:56ч.

    Щом тези нагли и долни терористи призовават за подобно нещо, пак са замислили някаква мръсна провокация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    13 Фев 2023 9:02ч.

    Не е провокация ,тук става въпрос за сатаниските им църкви които зомбират Руският народ .мигар у нас няма такива църкви ,има и до със десетки .Техните служители обикалят градовете и кварталите и зомбират особено малограмотните Български граждани .Аз познавам лично мои близки и приятели които от години ходят всяка неделя на техните събирания . Хитри са американските сатанисти ,но специално за Русия няма да им мине номерът .Путин взе навременни мерки да забрани техните дейности със закон .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Самотният вълк 13 Фев 2023 9:02ч.

    13 Фев 2023 9:07ч.

    США планируют осуществить заброску боевиков в РФ и СНГ для совершения терактов против дипломатов, госслужащих, силовиков и военных. Служба внешней разведки РФ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • saaa

    13 Фев 2023 8:58ч.

    америка е абсолютното зло въплъщение на чудовищната уродливост на фашизма като най- виссок и последен стадий на капитализма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пийте ги тези лекарства бе,

    13 Фев 2023 13:04ч.

    хора. За това са предписани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    13 Фев 2023 9:02ч.

    “Изтъква се още, че руските власти произволно налагат местни закони срещу американски граждани, които се занимават с религиозна дейност.“ Произволно налагане на местни закони ?!?!?! Няма мярка за наглостта им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    13 Фев 2023 10:57ч.

    Точно! Според БТА, чии закони трябва да се пилагат на руска територия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    13 Фев 2023 9:03ч.

    Сеизмичните данни, от последните 20 години показват, че повечето земетресения, да не кажа всички, които са имали унищожителен характер, са на 10 километра под земната кора. Такова съвпадение при десетки случаи е невъзможно. Обществена тайна е в Япония, че преди удара във Фукушима, е предупреден целият им банкерски и бизнес елит! В Турция миналата седмица също, и дори изнесоха западните посолства два дена преди това... Това са само два примера, иначи за всички удари има обяснение защо са се случили когато са се случили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не наливайте невежествен страх!

    13 Фев 2023 11:26ч.

    Ако трябва да напомпаш земетресение с еквивалент напр. 2 МЕГАТОНА ТРОТИЛ, то или трябва да забиеш там проникваща атомна бомба, или с векове да наливаш енергия през системи от типа ХААРП. А подземните проникващи ядрени боеприпаси могат да навлязат не повече от 0.2км навътре в земната кора, и тогава няма как да стигнат 10км епицентър на земетръса. Механиката на плочовите /разломните земетръси е добре изучена, и се свързма с геологически движения на Земната Кора. На известните места по Земята непрекъснато има такива "черупкови" движения, които с определена периодичност се натрупват като механично напрежение и съответно периодично възникват И СИЛНИ земетръси! Тук примера с плашенети на японците е някаква аналогия с плашенето на средновековната или антична публика със слънчевите затъмнения - знаеш (от астрономията) кога ще бъде, обявяваш на глупавото население събитието и заплашваш, че ще можеш въобще да скриеш Слънцето, и те ти вярват... По същия начин знаейки ориентировъчната периодичност , наблюдаваното досега освобождаване на напрежение през микро-земетръси и скоростта на натрупване на сеизмична енергия можеш с лекота да предвидиш с някаква относителна точност (до месец или година) на бъдещо катастрофично събитие, и ето ти легендата за ВЕЛИКАТА МОЩ НА ЯНКИТЕ, които плашат невежото туземно население...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сеизмолог

    13 Фев 2023 11:31ч.

    Това наистина прави впечатление. Обикновено такива плитки земетресения, с хипоцентър на 5-20 км дълбочина, са разрушителни в малък радиус. Опасни бяха дълбоките мощни земетресения, както например Вранча от 1977 , където хипоцентъра е на 200 км дълбочина , а сеизмичните вълни се разпространяват на стотици километри. Труса се усеща леко дори на 800-1000 км разстояние. Очевидно такива дълбоки земетресения имат естествен произход. Но зачестилите свръхплитки земетресения, на дълбочини на които са възможни СОНДАЖИ (!!!) , почват да стават подозрителни. Как да си обясним дипломатическата истерия на САЩ и западните им васали 5 дена преди труса, когато изтеглиха дипломатите си от Турция ? Призоваха гражданите си да напуснат Турция без никаква реална причина , освен "заплаха от тероризъм" ? Много станаха такива "съвпадения" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А подземните проникващи ядрени боеприпаси могат да навлязат не повече от 0.2км навътре в земната кора

    13 Фев 2023 11:41ч.

    Глупости на търкалета. Преди почти половин век вече имаше технологии за дълбоки сондажи в земната кора , до 5-7-8 километра дълбочина ! Руснаците на Колския полуостров достигнаха 12 км.дълбочина , и това преди 40 години с допотопната съветска технология и техника ! https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%85%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%B6 Днес техническите възможности, материалознанието, са далече напред. Поставяне на ядрен заряд на 8-10 км дълбочина и детонирането му над тектоничен разлом , с което да си провокира голямо земетресение, е напълно изпълнимо за американците ! Не забравяйте , че близо до мястото на труса се намират американски военни, които контролират сирийска територия ! Същото бе и с Фукушима !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    13 Фев 2023 9:04ч.

    Ами прави са хората! Животът и здравето на американците и техните деца е много по-ценен от някаква си там Москва или Русия! Те винаги са се грижили за своите граждани, където и да се намират по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    13 Фев 2023 9:08ч.

    Руснаците са се научили от тази ценност от Американците, и за това приложиха усилие да защитят своите в Донбас, прав си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиндостан са непосредствено пред колапс на банковата система

    13 Фев 2023 9:10ч.

    Нужно е да се отвлича вниманието на плебса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    13 Фев 2023 9:11ч.

    Ето и още една стъпка на Русия към премахването на сатанинските ръце на Европа които задушаваха Руският народ със зловредната си кууклтура и закони . И така Путин внесе законопроект за прекратяване на договорите на Съвета на Европа по отношение на Русия. За какви документи става дума и какво означава това за страната. Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума законопроект за прекратяване на международните договори на Съвета на Европа по отношение на Русия. Документът е публикуван в електронната база данни на Дума. На 15 март Русия официално уведоми Съвета на Европа за оттеглянето си от организацията и от Европейската конвенция за правата на човека. Москва също така посочи, че няма да се съобрази с решенията на ЕСПЧ, ако те не отговарят на руската конституция. В отговор Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие единодушно резолюция за изключване на Русия от организацията. След това Русия и Съветът на Европа прекратиха сътрудничеството си в областта на борбата с наркотиците и наркоманиите; превенция и организиране на помощ при големи природни и причинени от човека бедствия, както и в областта на киното, спорта, споразумения за културни маршрути, развитие на обучението по история в Европа и др. Това означава, че по въпросите, регулирани от тези договори, Русия ще разчита на собственото си законодателство, а не на европейско или международно. Освен това спецоперацията в Украйна ясно показа цялото двуличие и двойни стандарти на ЕС .Ето така се защитава националният интерес на една държава ,културата, празниците ,обичаите и националната индентичност .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    13 Фев 2023 9:13ч.

    То само с Рашастан и С. Корея няма американци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тук ще стане така

    13 Фев 2023 9:25ч.

    А ти къде ще живеш тогава, познай от три пъти ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мужикът тогава ще живее

    13 Фев 2023 9:28ч.

    на едно китно-прекитно дунавско остравче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мужикът тогава ще живее

    13 Фев 2023 9:27ч.

    на едно китно-прекитно дунавско остравче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4444

    13 Фев 2023 11:44ч.

    Е, по-малко ще живее. Повече ще се труди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    13 Фев 2023 9:30ч.

    Ще има да си правите олимпиади заедно с Беларус още много време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всъщност,

    13 Фев 2023 9:34ч.

    глупако, просто ще има две олимпиади - олимпиада на "златния милиард" и олимпиада на останалите седем милиарда... Ха познай, коя ще е по-посещаваната?! :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    13 Фев 2023 9:37ч.

    Ми няма 2, има една Мунчо. И в нея участват даже С. Корея, Иран и Куба. Вие сте в другата с Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бре,

    13 Фев 2023 9:31ч.

    Аз пък не знаех, че в Русия има американски граждани!... Какво изобщо правят там? ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СанЕпидСтанция

    13 Фев 2023 9:33ч.

    Разнасят демокрация, какво друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    13 Фев 2023 10:18ч.

    Според янките руснаците са много нагли - "позволяват си" да прилагат собствените си закони, в държавата си?! Това е наглост и цинизъм от страната, чието знаме е на звезди и райета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    13 Фев 2023 12:04ч.

    Няма да е лошо да се изтеглят и от Европа, защото я вкарали вече в доста проблеми със своите тъпи бази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    13 Фев 2023 12:35ч.

    Сноудън вече не вярва на сълзи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Фев 2023 14:12ч.

    А американците в Русия посъветваха посолството на САЩ да напусне Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи