ВАС потвърди уволнението на съдия Мирослава Тодорова

ВАС потвърди уволнението на съдия Мирослава Тодорова
Тричленен състав на Върховния административен съд потвърди уволнението на съдия Мирослава Тодорова, предаде Би Ти Ви. Съдия Тодорова, която беше една от най-активните критици на предишния състав на Висшия съдебен съвет, беше уволнена преди година, след като влезе в публичен конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов. В аргументите за нейното уволнение беше посочено, че тя е забавила мотивите по някои от делата, които е гледала.
<p>Отстраняването от длъжност на Тодорова предизвика бурно обществено недоволство, което прерасна в протест на граждани и магистрати.</p> <p>Мирослава Тодорова, която доскоро оглавяваше Съюза на съдиите, твърдеше, че не е била изслушана пред ВСС и по този начин е било нарушено правото й на защита. Представителите на инспектората към Висшия съдебен съвет и прокуратурата оспориха това твърдение, като казаха, че Тодорова е имала възможността да се защити и че тя не е единственият магистрат, който е уволнен при подобни обстоятелства.</p> <p>Днешното решение на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред петчленен състав на ВАС.</p>

Коментари

  • Лош мат,реал

    06 Яну 2013 0:24ч.

    Срам и позор! Толкова сервилна, нагаждаческа, ласкателна,лицеприятна фраза трудно може да се измисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се противопоставим колкото можем

    06 Яну 2013 1:41ч.

    "Гласове", всеки божи ден публикувайте трите имена на членовете на тази т. нар. "тричленка"! На тези квази магистрати, квази българи, квази хора, вторачени в Златния телец! Нека ги четат съседите им, близките; нека децата им научат на какво семе са плод!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи