Ваня Григорова влиза в тройна коалиция за изборите под името "Солидарна България"

Ваня Григорова влиза в тройна коалиция за изборите под името "Солидарна България"

Снимка: БТА, архив

"Изправи се, България!" на Мая Манолова, ПП "Българската левица", и "Обединена социалдемокрация" са трите формации, с които Ваня Григорова ще участва в предсрочните парламентарни избори, обяви тя пред БНТ, след като преди ден бившата синдикалистка, която бе и кандидат за кметица на София, обяви с пост в социалните мрежи, че се включва в националната политика. По думите ѝ, тройната коалиция ще се яви под името "Солидарна България". Отбеляза, че преговорите за общо явяване са започнали веднага, след като станало ясно, че ще има предсрочни избори.

Ваня Григорова обяви, че ще води листата на коалицията в някои райони, не обяви обаче кои. "За мен не е редно да се персонифицира политиката. Трябва да имаме водещи политики, които ако се подкрепят от някого, той е добре дошъл. Ако не се подкрепят, то тогава няма какво да правим заедно", каза Григорова.

"Политиката не е еднопластова, тя работи на много нива. Столичната община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията са чиновнически", аргументира тя решението си да се впусне в битката за народен представител.

Настоящият общински съветник настоя, че не смята "Левицата" за свои конкуренти. "На първи май БСП събират формации, с които щели да се обединяват, а утре е последният ден за регистрация на партии и коалиции за изборите, а на 7 май се формират листите с кандидати. Тоест, на първи май не може да се прави обединение, може да се съберат да пият едно кафе и да си кажат, че се харесват", обясни Григорова.

Тя посочи, че след изборите ще търси обединение по водещи политики с различни партии, но не посочи точно с кои партии или коалиции.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • izo

    23 Апр 2024 9:58ч.

    Жалко, че се е разбрала точно с Манолова вместо да е с Левицата. Единственото хубаво е, че вече Мая няма да компрометира Левицата. Лошото е, че пак ще има разделение на левите гласове извън БСП-то на Кукундрелия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пекинска Виетнамка

    23 Апр 2024 10:59ч.

    Еха такъв тюрлю гювеч или имамбаялдъ ще забърква тия стринки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    23 Апр 2024 11:29ч.

    Бях на мнение, че Григорова ще се еманципира от "червената аристокрация" в София, но да се коалира с Манолова ми идва в повече. Това ще бъде тотална щета за Григорова. Жалко за излъганите софиянци, които гласуваха за нея. Получиха "Госпожа за един ден????"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аман от коалиции и партии и "добри и почтени" намерения с гръмки имена

    23 Апр 2024 10:01ч.

    всичко е за власт и мангизи, ама щом ви минават вече 30 и кусур години евтините баламурщини и има говеда, лошо няма - набутвайте им го до възела

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва някой да заеме мястото на ПП-то

    23 Апр 2024 10:10ч.

    Да се радваме ли, да плачем ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Апр 2024 10:22ч.

    Щом Мая Манолова е там пиши я бегала коалицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лика прилика

    23 Апр 2024 10:35ч.

    Че то Маямата и Григорова са все едно и също джендърки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    23 Апр 2024 10:25ч.

    ама то няма тплкова кокали за всички всичко вече е огризгано

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошо

    23 Апр 2024 10:37ч.

    Ще се разбие електората и Боко хоро ще играе, но това е в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изкам да фляза съ тройна коалиция

    23 Апр 2024 10:45ч.

    във Ваня охохохххх хххх

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    23 Апр 2024 10:57ч.

    Проект! Все повече се убеждавам ,пе е проект. А в мейнстриймовоя много я хвалят, това значи е спусната депеша. Дори Бабуин Еднокнижник не се изака срещу нея...Хм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимна

    23 Апр 2024 11:19ч.

    Ура, започна се ! Започнаха се постовете на всичко можещите и знаеещи в България!Очаквах по тежки обвинения и напатки.Как така една симпатична, можеща и доказала се жена да не бъде нападана и сръвнявана с кой ли не.Всички пишещи я познавате лично и сте работили с нея. Нейно право е да избира с кого да работи, тя не членува в партия. Прехласвате се по разни ренегати, политически номади, месии или седите в къщи ,не гласувате и оплювате всички и всичко! Все в същия дух и България ще пребъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Апр 2024 12:18ч.

    "Нейно право е да избира с кого да работи, тя не членува в партия" - да нейно право е да избира, но след като е избрала да се съюзи с г-жа на всяка манджа мерудия да не очаква кой знае какви дивиденти. Нов бардак със стари шаврантии не се прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    23 Апр 2024 12:20ч.

    И да всички са за оплюване защото дори и да се появи нещо ново като Ваня Григорова успяват да го вкарат в релсите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубава работа, ама ци@анска! Непочтено към Левицата и Паскалев и другите, които бяха до нея, като кандидат за кмет на София

    23 Апр 2024 11:25ч.

    Много непочтено и като цяло падна в очите на мислещите българи, отвратени от многообещаващите случайници. Политикарстващата скачаща от цвят на цвят Мая е неприятна. Кречеталото вдига врява и реално нищо не решава, нито променя. ... Тези двете ли са новия "елит", които ще сменят сегашния? Смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, а толкова я поддържаха Левицата

    23 Апр 2024 11:33ч.

    Дончева да я чуя сега и Румен Петков ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    23 Апр 2024 11:28ч.

    "НЕЩАТА, които КРИЯТ за Ваня Григорова? /Сорос, Истанбулска конвенция, европроекти, ЗЕЛЕН ПАКТ.../"-https://www.youtube.com/watch?v=weVOXMaZY80&t=19s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мара ли си, Мария, Марийка,

    23 Апр 2024 12:17ч.

    все тая. Вадиш си Ляба с кофти дейност, "тинеста", "блатническа". Дано се срешнеш с крокодил Ът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    23 Апр 2024 11:53ч.

    Общината тясна за мойто сърце е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимна

    23 Апр 2024 11:59ч.

    Как познах! Явиха се троловете и всичко знаещите! Започна се ГОЛЯМОТО ПЛЮЕНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...."Явиха се троловете..."..

    23 Апр 2024 14:54ч.

    Е, няма как без постоянното присъствие на лепкавите личинки!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поколението на 55-60-70-годишните трябва да си спасим държавата

    23 Апр 2024 12:14ч.

    Без да агитираме, но считаме, че трябва да се подкрепи Левицата на Паскалев - Дончева - РуменПетковите ... Важно е да влязат и да присъстват в парламентите, макар и с малко, но ДА СЕ ЧУВАТ БЪЛГАРИТЕ РОДОЛЮБЦИ за БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА! ... То лидерите на главните партии в държавата са на същата възраст - 60-70-годишни - Борисов, Радев, Доган, Трифонов.., но децата ни загиват от вродени заболявания, рак, инсулти! Чудовищно вчера в коментар пишеше, че на негови близки детенцето е с ... инсулт!! Затова ДА и ЗА здравомислещите професионалисти българи от Левицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    23 Апр 2024 13:18ч.

    Друже, Не ставай смешен в тезата за уволнената "левица"! И аз съм с опитът и знаенето на тези години. Но и с все още памет, без нужда от "гинко билоба +++". Точно тези ни предадоха, използваха и заробиха, защото те докараха и днешните Доган, Борисов, САКСА, английските юпита, американските юпита и прочие. Трябва ни проектът на Ивайло-Бърдоква. И новите искащи властта, са по-възможни да го направят. Колкото повече нови партии от типа на "Величие", "Пряка демокрация", на Ваня Григорова, на Васил Божков,......, имат представителство в българския и европейския парламент след 9 юни, толкова по-голям е шанса ни да спрем войнолюбството на евроатлантиците от ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, БСП и да има възмездие за нанесените ни щети от тях. Нормално е застрашените за хранилката си да пишат и реват против това. Май е наистина последен шанс, да направим нещо за нас си в България?! А гъбарите, може да се превърнат в "царят е гол", и не осъзнато дори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ OLD - не знам, колко си "олд", но смешният си ти

    23 Апр 2024 13:50ч.

    Конрад Аденауер спасява Германия от катастрофа когато е на 78 години! Но тебе нека си те гонят "новите дето искат властта". В критичен момент за държавата НЕ се залага на "новите", а НА ОПИТНИТЕ! Които са близо до властта и знаят кой откъде може да ги измами и подлъже, с какви ли не изкушения за Постове и Пари и Дребни Бабаити, но вредни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как беше "Само старците,...."

    23 Апр 2024 14:18ч.

    , но това не е за пъпчиви още, с бейзболки с рекламата на НЕ истинската библиотека - Александрийската, а на фалшивата-Ватикано-Гугълската. Както и да е, та по темата Аденауер, добре е да прочетете от книга на хартия и мастило, продължението на сделката с Република Турция направена от него, за "гастарбайтерите" през времето и всички след него, до пастор ската щерка Меркел. Същото и във Франция, след дьо Гол. Бог да прости Християнската цивилизация. А това е следствие на Венециакският заговор. Просто "жокер" , но иска труд, мислене, анализ извън само стремеж към луксозна бройлерка клетка. И такава за фекалии. Дано го имате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Как беше "Само... - турските работници държат немската икономика като

    23 Апр 2024 15:00ч.

    най-многобройната външна негерманска работна сила. Не само те разбира се, но те работят, за разлика от навлеците, които пуснаха глобалистите на Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мараба,

    23 Апр 2024 15:50ч.

    Бройлер от 15:00! 0:1; 0:1; 0:1...... И пица "Хът" с" бира на една ръка разстояние"! -:))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    23 Апр 2024 12:50ч.

    Не съм адвокат на Нинова, но все повече се убеждавам, че низвергнатите от нея наистина целят задълбочаване на кризата в Червената партия. След всяко "отлюспване" въпросните люспи винаги са охотно канени в правилните медии само и само да критикуват настоящото ръководство. Целта е да се внуши,че БСП е на смъртен одър и че не може да се очаква никаква консолидация в нейните редици. Това особено ярко личи и от "прогнозите"на правилните социолози. Ако Нинова действително е троянският кон на партията официозните медии щяха да са много по- благоразположени към нея, а не към противниците и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимна

    23 Апр 2024 13:57ч.

    Към историк - Ако знаехте истината какво става в БСП и сте с истнски леви идеи, никога нямаше да на пишете това за г-жа Нинова, тя не може да се нарече другарка.Кой истински ляв човек ще направи правителство с ПП-ДБ, ще предложи най-стария член на Софийска община от ДБ за председател на СОС и Вежди Рашидов за председател на НС.Това са факти ,а не измислици.И какво общо има с това Ваня.Тя не член на БСП.Тази статия е за Ваня, а не за Нинова и нейните простотии.Един 1 Май не може да организира като хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не съм адвокат на Нинова"..

    23 Апр 2024 15:15ч.

    И аз не съм, но все по-често ми се налага да обяснявам на онези способни и читави членове и симпатизанти на БСП, които я напуснаха именно и единствено заради нея, че Нинова не е вечна. Повечето го осъзнават, и със сигурност ще се върнат обпатно, но щетита са факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    23 Апр 2024 12:59ч.

    Публикувайте кой финансира и дърпа конците на циганчето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    23 Апр 2024 13:05ч.

    Ваня Григорова се изложи с тези партньори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    23 Апр 2024 13:09ч.

    Колкото повече нови партии от типа на "Величие", "Пряка демокрация", на Ваня Григорова, на Васил Божков,......, имат представителство в българския и европейския парламент след 9 юни, толкова по-голям е шанса ни да спрем войнолюбството на евроатлантиците от ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ и да има възмездие за нанесените ни щети от тях. Нормално е застрашените за хранилката си да пишат и реват против това. Май е наистина последен шанс, да направим нещо за нас си в България?! А гъбарите, може да се превърнат в "царят е гол", и не осъзнато дори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОСТОВА

    23 Апр 2024 14:27ч.

    Коалиция с Манолова? С тоя ходещ провал и наглост? Григорова, това е груба грешка. Фалстарт. И не е лошо, Григорова, да отговорите на два прости въпроса. ПРЕДИ изборите. Кой Ви финансира и кой Ви дърпа конците? Защото от отговорите зависи какво ще очакваме от Вас после. На кого служите, Григорова? Освен на личния си интерес, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи