Ван И: Китай ще подкрепя стабилното развитие на Русия под ръководството на Путин

Ван И: Китай ще подкрепя стабилното развитие на Русия под ръководството на Путин

Китай иска да засили стратегическото си сътрудничество с Русия, заяви днес китайският външен министър Ван И на среща в Пекин с руския външен министър Сергей Лавров, предаде Франс прес. "Китай ще подкрепя стабилното развитие на Русия под ръководството на Путин", каза Ван И.

"Пекин и Москва ще продължат да засилват стратегическото си сътрудничество на световната сцена и да си оказват сериозна взаимна подкрепа. Народната подкрепа е източник на прогрес за Русия. Смятам, че под решителното ръководство на президента Путин руският народ ще има светло бъдеще", каза още китайският външен министър.

Сергей Лавров благодари за подкрепата, изразена от Пекин за президента Владимир Путин след скорошното му преизбиране. Китайският президент "Си Цзинпин (. . .) беше сред първите, които поздравиха президента Путин и ние сме признателни на нашите китайски приятели за подкрепата", каза Лавров на Ван И. Руският външен министър пристигна вчера на двудневно посещение в Китай, припомня АФП.

Русия и Китай ще продължат да си сътрудничат в борбата срещу тероризма, каза Сергей Лавров в Пекин, след като разговаря с китайския външен министър Ван И, предаде Ройтерс. "Благодаря на китайската страна за съболезнованията във връзка с терористичното нападение в Московска област на 22 март тази година", заяви руският министър.

"Благодарение на нашите лидери всеобхватните и стратегически отношения на Русия с Китай достигнаха безпрецедентно ниво. Преизбирането на Владимир Путин дава допълнителни гаранции за приемственост във всеобхватното укрепване" на тези отношения, изтъкна Сергей Лавров.

Ройтерс съобщи миналия месец, че Путин ще посети Китай през май, за да се срещне с китайския лидер Си Цзинпин, като това ще бъде първото пътуване на руския държавен глава в чужбина след преизбирането му миналия месец.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Наблюдател 13

    09 Апр 2024 8:45ч.

    Време е китайските другари да започнат да работят за предвижване на подходящи заместници на Путин за 2036 година. Руснаците е съмнително да се справят с това предизвикателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Апр 2024 8:49ч.

    Гроздето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Апр 2024 8:50ч.

    Гарата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    09 Апр 2024 9:10ч.

    Горбачов, Елцин и поредицата преди тях как ти звучат? И се увери , че си си изпил хапчетата преди да кажеш нещо умно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    09 Апр 2024 9:31ч.

    Руснаците все пак избраха Путин в 2000 г. А ние 35 години копаем дъното :) Руската империя е имала традиция от времето на Петър Велики всеки император да избира наследника си. Като се има предвид, че Путин е избор на Елцин, може да се предположи, че отново следват тази традиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фатмака с ядрените гъби

    09 Апр 2024 9:36ч.

    Ти без жената и децата можеш, ама без др. Путин не можеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    09 Апр 2024 9:37ч.

    Най големият успех на Русийката след края на войната ще бъде да остане цяла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Признак на безсилие и обреченост е жалкото анонимно злобеене в интернет под такива статии. Западът, тази умираща пишман цивилизация, губи не просто войната в Северното Причерноморие. Западът губи битката за бъдещето.

    09 Апр 2024 10:16ч.

    Един дребен и незначителен страничен ефект от историческия (пореден) провал на Запада срещу Русия са промените, които ще настъпят в личното битие на жълтопаветните предатели на България. Или ще трябва да се махате, или да станете първи русофили. Като се има предвид, че почти всички сте потомци на старата червена "аристокрация", която за една нощ се отказа от Народната Република и заби нож в гърба на българския народ, едно поредно пребоядисване за лекета като вас няма да ви докара особени душевни терзания. Обаче има някои технически подробности. Имената ви ще изплуват покрай "Америка затри България" или друго подобно престъпно НПО и тогава може да ви се наложи да се лекувате в някой специализиран санаториум за рехабилитация от евроатлантизъм с трудотерапия. Повечето магистрали на Бойко ще трябва да се строят отново и дълго ще има необходимост от начукани камъни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    09 Апр 2024 10:19ч.

    Не го избраха руснаците. Как Елцин го извикал и му предложил е дъвка за пенсионери. Просто др. Путин не оправда доверието оказано му от Березовски и други -СКИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Апр 2024 9:47ч.

    брикс трябва да върви заедно защото по единично ще бъдат смачкани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мегаматерик Евразия

    09 Апр 2024 10:00ч.

    Време е да се върви към обща федерална свръхдържава РусКит, функционираща на принципа на свободната асоциация на държавните и граждански представителства. Явно няма излизане на глава с наркоманизираните рептили начело на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    09 Апр 2024 10:27ч.

    Това няма как да стане. Поднебесната е единствена и неповторима и най-важното относително монолитна. На Русия и липсва спойката която да я държи постоянно отгоре. Ся, зелените чорапки пак ще изръсят поредната простотия. Да включат телевизора и да преброят колко думи от английския на които има стара руска дума със същото значение ще чуят за час. Нищо ново, от френски аристокрацията им усвоява английският.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Апр 2024 10:30ч.

    Уфф... Монолитна е, щото има ККП и тя здраво държи юздите. В Русия е същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    09 Апр 2024 10:34ч.

    Родната ти С. Корея забрави, бе комуне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи