Валери Симеонов: Незабавна триседмична карантина. Здравеопазването рухва

Валери Симеонов: Незабавна триседмична карантина. Здравеопазването рухва
По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Тв Европа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

 

"Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави", подчерта Симеонов и посочи Белгия. "Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината", каза Симеонов. Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определи като престъпление.Валери Симеонов гневно реагира срещу нарушението, извършено от заведение – да заключи 200 души клиенти вътре след 23.30 ч., за да не дойдел някой и наложи санкция за неспазване на мерките. „Полицаите стоят като статисти отвън, вместо да приложат закона с цялата му строгост – да вземат прокурорско разрешение и разбият вратата. Това заведение трябва да бъде затворено“, категоричен бе лидерът на НФСБ.Валери Симеонов заяви, че е изразил неколкократно позицията си пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на временни ограничения, но съобразени с това икономиката да продължи да работи. "Държавата трябва да компенсира поне на 80 % затворените бизнеси", подчерта Симеонов.


След гласуването на Държавния бюджет за догодина заместник-председателят на НС Валери Симеонов ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите. Сега Парламентът работи, взимат се важни решения с дистанционно гласуване на карантинираните депутати, посочи той и определи като дребнав партиен егоизъм това, че БСП и ДПС саботират важни решения като това за бюджета, данъчните закони, промени в Закона за здравето.


Лидерът на НФСБ определи позицията на България за Северна Македония като правилна – за първи път всички сме обединени. „Македония продължава да бъде част от Социалистическа Федеративна Република Югославия. Те могат да се наричат както си искат, ако искат и марсианци – но нямат право да подменят историята, да изпращат в затвори хора с българско самосъзнание в миналото, а днес да отказват да ги реабилитират“, заяви Валери Симеонов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Силвестър Дръмбозов

  22 Ное 2020 15:24ч.

  Точно така, най-строга карантина! С намордник и усмирителна риза! И не триседмична, а шестмесечна! И не за държавата, а за самия Симеонов! Цитат: "Какво значи да не съсипем държавата? Държавата вече сме я съсипали." Еми като е прав, прав е-съсипаха я.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  22 Ное 2020 15:36ч.

  То има ли здравеопазване в България ? След вашия погром ще остане ли нещо читаво в страната ? Поредната национална катастрофа докарана от тъпи , некадърни и продажни простаци !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  22 Ное 2020 16:37ч.

  Престанете да ни натрапвате тази персона, която в нормална държава не би заемала поста на който се е тропосала в България. Цялото му излъчване и говорене са античовешки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  22 Ное 2020 16:40ч.

  Лицето както никога казва нещо смислено - най-ударената в Европа държава има най-разхлабени мерки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  22 Ное 2020 16:51ч.

  Пълна 30 годишна карантина за тъпанарите от 1989 г до сега в подходящо за работа място ......................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сус бе, керета

  22 Ное 2020 16:58ч.

  Карантина на тая одиозна мутра. Представете си го с едни рогца и ето ви автентичен портрет на сатаната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  22 Ное 2020 17:02ч.

  сдс разби всичко хаиде сега рипаите и скачаите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  22 Ное 2020 17:07ч.

  Това са патридиотите, друго освен идиотщини, омраза, злоба, агресия не можеш да очакваме, както и от гербоваците също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Иванов

  22 Ное 2020 17:32ч.

  Затворете. Тъкмо да ви изнесем с парцалите от хубавите ви местенца. Защото за разлика от вас ние си плащаме разходите със заплатите и при нас е вярно,че който "не работи, няма да яде". Айде, направете го. И тогава ще видите как ще ви изнсяме

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До баба мара изплака на 22.11.2020 в 17:02 : "сдс разби всичко..." на 22.11.2020 в 17:15

  22 Ное 2020 17:57ч.

  Съгласна с всяка дума. Мадридския си отмъсти по отвратителен начин, макар че като са ги натирили от България, бая неща (говори се) са отмъкнали с мама Джованна.... През 2001-ва, като го довлякоха, същата работа и още по-лоша. Какво ли не сви и той, и министрите му!? И дълга превъртяха. Правителството на Костов дори плати самолетните билети на ония "преуспели в чужбина" нещастници - Велчевите, Малкия Мук, Любка Срам ме е от вас и т.н., дето ни видяха сметката...Костова сметка също, изритаха го като мръсно коте!. Та това ми е приказката, един самолетен билет не могат да си платят, не е за вярване! И оттогава все такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  22 Ное 2020 18:05ч.

  Така е, необходима ни е Нова Велика Българска Ограда, с която да бъде оградено стадото, поне до изборите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Всичкото зло за България започна от идването на Мадридския Кретен"

  22 Ное 2020 18:22ч.

  Тц. Кретениадата започна със сините талибани. Утопичните им идеи ни върнаха със 100 години назад. Царизмът е следствие, породено от разочарование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Олигофрен Варел

  22 Ное 2020 18:26ч.

  Що така ти бъркат в здравето училищата и учениците, бе, грозен мангал ? Щото си прост и неук, нали ! Що така те дразнят ресторантите бе урод миризлив ? Ще им разбиваш вратите щото те “срутват здравеопазването” ? А ? Ама икономиката ще я пазите ! Щото хората като ходят в цехове и офиси не се заразяват ! А в ресторантите се заразяват , мама ти циганска ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  22 Ное 2020 18:30ч.

  Балевски, що се свени от родовото Охридско име? Всеяден, но дано дойде и чехъла, и за тази хлебарка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лично от македонец

  22 Ное 2020 19:30ч.

  Викторе абсолютно си прав Нашите медии лешояди Капка милост нямат към простолюдието Добро утро ...днес заразени днес умряха от ковид Епруветки доктори скафандри ...само това дават Сякаш ядрена бомба е паднала Илиса тъпи че правят това или им плящат да психясват хорицата Но едно е сигурно Ираят най гнусната игра и са най отрицателния герой

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 77777777777777777 глупака

  22 Ное 2020 20:18ч.

  няма ли кой да го прибере на 4-ти км.Явно са му платили много онези зад океана.И въобще кой е той че ще затваря страната-един измислен пишман инженел ламтящ за пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pi4

  22 Ное 2020 20:20ч.

  Да карантинират Симеонов е карцера на Централния затвор!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Внасяюте руската ваксина ,не се бавете. Няма време за чакане.

  22 Ное 2020 21:38ч.

  Този ,защо не иска да се внесе руска ваксина от нова година и в България и да се спаси народа. Хунтата какво чака. .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гамалея

  22 Ное 2020 23:16ч.

  Каква руска ваксина бе ? Тоя като чуе Русия и руско - кръв сере. Виж че иска да ви окошари и да започнат насилственото дупчене с Пфайзер и Модерна. После , след 6 месеца ще ви брои труповете. Този път наистина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с робите, така

  23 Ное 2020 4:55ч.

  https://www.marica.bg/svqt/vavejdat-covid-pasporti-za-britancite-ohlabvat-merkite-za-koleda ДА си дойдем на думата, Ковид паспорти в UK?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  23 Ное 2020 8:23ч.

  При герб кое не рухна? За това сме първи във всички отрицателни класации, като се почне с демографията

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи