В София засега не се предвижда затягане на мерките, децата продължават да учат присъствено

В София засега не се предвижда затягане на мерките, децата продължават да учат присъствено
Новият областен управител на столицата Иван Кючуков събра за първи път кризисния COVID щаб. След заседанието стана ясно, че затягане на мерките за момента не се предвижда, но се предвижда по-строго контролиране на контактните лица на болни от коронавирус, съобщи БНТ.

 

В София са разкрити над 2000 легла за лечение на коронавирусна инфекция. Според директора на СРЗИ в момента има достатъчно свободни легла, които да поемат нуждаещите се пациенти.

 

Областният управител Иван Кючуков каза, че за момента не се предвижда ротация или преминаване на учениците към онлайн обучение.

 

Директорът на Специализираната болница по Детски болести "Проф. Иван Митев" съобщи че, към момента има по-сериозен натиск към личните лекари и заради по-лекото протичане на Омикрон по-малко деца имат нужда от лечение в болница.

 

Благомир Здравков каза, че в педиатрията в момента има 2 свободни COVID легла, но в столицата има достатъчно детски COVID легла. Увеличават се обаче заразените и карантинирани медици.

 

По искане на областния управител се проучва възможността за разкриване на допълнителни детски легла, които при необходимост да поемат лечението на деца от други градове на страната.

 

Обсъжда се и възможността за борба със скритата заболеваемост. Целта е да не се допуска контактни на заразени с коронавирус да се разхождат свободни из града. Една от възможностите е полицаи да следят с кой отиват пациентите с коронавирус за лечение в болница и да го подават като контактен в РЗИ, стана ясно от думите на Иван Кючуков.

 

В петък щабът отново се събира, за да вземе конкретни решения по този въпрос.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Човече, божий...

  19 Яну 2022 15:57ч.

  "Обсъжда се и възможността за борба със скритата заболеваемост. Целта е да не се допуска контактни на заразени с коронавирус да се разхождат свободни из града. Една от възможностите е полицаи да следят с кой отиват пациентите с коронавирус за лечение в болница и да го подават като контактен в РЗИ, стана ясно от думите на Иван Кючуков."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с кой отиват пациентите с коронавирус за лечение в болница и да го подават като контактен в РЗИ, стана ясно от думите на Иван Кючуков."

  19 Яну 2022 16:03ч.

  Шофьорите на линейките, с които отиват пациентите за лечение в болница и тях ли ще ги подават като контактни в РЗИ? Да не говорим, че няма да останат полицаи да охраняват парламента при предстоящите протести

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвет

  19 Яну 2022 17:19ч.

  към новия областен - като не е запознат по някои въпроси, по-добре да си замълчи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи