В следващите дни Полша ще изпрати на Украйна четири изтребителя МиГ-29

В следващите дни Полша ще изпрати на Украйна четири изтребителя МиГ-29

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Полша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29 през следващите дни, съобщи на пресконференция полският президент Анджей Дуда, цитиран от световните агенции.

"Най-напред, буквално през следващите няколко дни, ще предадем... четири изтребителя на Украйна в пълна изправност", каза Дуда. По думите му останалите изтребители съветско производство ще бъдат проверени и в момента ги подготвят, като ще бъдат доставени по-късно.

Полският президент съобщи, че страната му планира да даде на Украйна десетина изтребители МиГ-29 и така ще стане първата страна членка на НАТО, която ще изпълни все по-неотложните искания на украинското правителство за бойни самолети.

Дуда не уточни дали други страни ще предприемат същата стъпка, въпреки че Словакия по-рано съобщи, че може да изпрати своите неизползвани изтребители МиГ в Украйна.

Докато украинският президент Володимир Зеленски отправя молби към западните си поддръжници да помогнат с изтребители, съюзниците от НАТО се отнасят към това с предпазливост, отбелязва Асошиейтед прес.

Свързани статии: Полша: Украйна ще получи изтребители МиГ-29 от няколко държави

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Март 2023 15:40ч.

    Браво, поляци! Заедно сме силни! Да дадем достоен отпор на агресора! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toм Сойер

    16 Март 2023 16:06ч.

    Фъркато, дилдото ли те докара дотук :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    16 Март 2023 16:56ч.

    Не, двата цента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    16 Март 2023 17:30ч.

    Що по 3-4 броя ги суркат към Украйна...Да е по лесно на руснаците да ги свалят ли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плетяща домакиня

    16 Март 2023 17:50ч.

    Фъркато, стига простотии, гледай си плетките! Това е пара в свирката! Дивотия някаква, която само може да докара беля! Военната полза е точно ... почти никаква! Миг 29 е изтребител, прехващач. На човешки език значи, че е предназначен за въздушен бой, охрана на въздушното пространство. В момента Русия практически не ползва своите ВКС над територията на У. Причината е проста – на ниска височина те са уязвими от ръчните комплекси ПЗРК, на голяма височина ги ловят AWACS aircraft, постоянно дежурни над Полша и Румъния, които в реално време целеполагат за ПВО и могат да бъдат свалени, доколкото има още останали ПВО в У. Ама пък, постоянно доставят нови, никога не може да има сигурност! По тази причина, доколкото на ВКС се поставят някакви задачи, те ги изпълняват от руска територия! Разбрахте ли, ненормалници?! Срещу кого ще се бие във въздуха укр. МИГ 29?? Ще лети чак до руска територия да си намери противник там ли?? Тези са пълни идиоти! Ще го гръмнат още далеч преди навлизане в Русия. Има някои специфични особености заради свой/чужд, защото и руснаците имат МИГ 29, но и тук има лек – нали цялата у авиация беше целево „приземена“. Това е само политически, назидателен ход! Ход за затягане на редиците, на дисциплината, на натовската солидарност! Ход за провокиране и дразнене на врага! Руската ПВО е с порядъци над укр. и тези самолети ще намерят последен пристан веднага след излитане! И тук иде голям въпрос: А как ще излитат, от кое летище ще излитат? А къде ще кацат? Това ще са все натовски летища ли?! Ерго, не смейте да ни закачате, защото това значи нападение над нато и после ще ви пуснем ядрените бомби! Щото, нали, знаете за чл. 5! Това ли се опитвате да кажете на целия свят, идиоти!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    16 Март 2023 18:01ч.

    Абе не знам какво иска фъркатото, ама май си се бъзика и никой форумен гений не може да разбере това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    16 Март 2023 18:59ч.

    Май-май си е бъзик :) не се палете за четири полски Миг-а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    16 Март 2023 18:03ч.

    Защо само 4? Пращайте повече, не се притеснявайте! Руската армия ще ги поеме, ще ги утилизира моментално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яблочко

    17 Март 2023 3:03ч.

    Бъдете по щедри-защо само 4! Свлят се, претопяват се и скоро ви се връщат под форма на "кинжали"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дистанционен смелчага

    16 Март 2023 18:20ч.

    Стопляте ли, че това е много различна война? Обичайните модерни, „демократични“ войни бяха други. Набелязаната непослушна страна беше респектирана и смазвана дистанционно! С инфо от спътници и ракети, ликвидираха първо ПВО. После пращаха самолети – отдалеч и отвисоко разбомбваха страната, санкциите свършваха останалото. Не се налагаше понякога дори пехотински ботуш да стъпва там. Те бяха като красиви богове на бойната – кеф ти Арес, кеф ти Марс! Смазваха всичко с изпепеляващ поглед. Е, този път не е така! Няколко МИГ29 за У са напълно неадекватно на ситуацията и неподходящо средство. За някакви отчаяни и самоубийствени мисии по изключение може да свърши работа, но „на бас“, че пилотите няма да са от демократичните. Животът на у-ците доказано няма стойност! Глупаво средство за глупави хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    16 Март 2023 18:38ч.

    Поляците обещаха, ако не бъркам 28 летящи птици, а сега само 4. Нали имат уговорка с други страни, които ще изпратят от своите птици/от същия вид/? На българските птици ресурсът им е до лятото, а след това ще останат в клетките/ хангарите. Дали пък умишлено някой не иска да промени адресът им и срещу какво? ;) Фантазии..., повлияни от четене на фантастика... ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи