Полша: Украйна ще получи изтребители МиГ-29 от няколко държави

Полша: Украйна ще получи изтребители МиГ-29 от няколко държави

Няколко страни възнамеряват да прехвърлят изтребители МиГ-29 на Украйна. Това заяви на пресконференция в сряда прессекретарят на полското правителство Пьотр Мюлер, съобщава ТАСС.

"Ще обявим подробностите своевременно. Тези решения се вземат от група от няколко държави. Не е моята ролята да докладвам това от името на тези страни. Въпреки че вече имаме ясни декларации кои ще бъдат тези държави, ние се съгласихме че тези решения ще бъдат обявени в съответствие с техните процедури“, каза той.

Полският премиер Матеуш Моравецки заяви вчера, че Полша възнамерява да прехвърли своите изтребители МиГ-29 на Украйна през следващите четири до шест седмици. На 17 февруари той заяви, че Варшава е готова да достави тези изтребители на Украйна само в коалиция с други страни от НАТО.

Полша разполага с 28 изтребителя МиГ-29. Те са разположени в авиобазата в град Малборк. Броят на планираните за прехвърляне в Киев самолети от този тип все още не е обявен, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ВКС России

    15 Март 2023 12:23ч.

    Лесни цели, МИГ 31 , Су 30 МК, Су 35... ги свалят без усилия. Су 57 ще се забавляват с тях. Явно целта не е военна , а да изчистят старите руски самолети в Европа и да натресат американски самолети на васалите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новите в масов брой - само на чертеж

    15 Март 2023 12:29ч.

    Американските, които ще натресат, няма ли и те да са стари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    15 Март 2023 12:23ч.

    Град Малброк викате.. Хубав град. Снимайте си го... за спомен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ген. Димитър Шивиков: Военните окръжия са получили три пъти указания да актуализират списъците на запасняците

    15 Март 2023 12:24ч.

    /Поглед.инфо/ - Убеден съм, че ще бъдем вкарани във войната, иначе НАТО трябва да развее бял флаг Първа стъпка - в края на миналата година, 48-то НС с мнозинство прие решение да даде безвъзмездно военна и военнотехническа помощ на Украйна. Има се предвид не само оръжие и боеприпаси, но и жива сила . „Втората стъпка – в последния ден на 48-то НС, на 1 февруари на закрито заседание, без публично да бъде оповестено бе приета поправка в Закона за отбраната и въоръжените сили на България. От седемте парламентарни групи, само тази на БСП са били против. Всички присъствали депутати от Възраждане са подкрепили промените. В поправката има две променени думи от предходния текст – „военни формирования“ и „съюзнически сили“. Досега формата на участие на наши войски в мисии на НАТО беше доброволна, но вече става задължителна с решение на парламента“, поясни ген. Шивиков. „Третата стъпка - служебният военен министър засекрети, какво дарихме на Украйна, като оръжие. Ние сваляме военна техника, снаряди, противотанкови оръжия на българската армия без да сме осигурили заместващи аналози. Няма как да очакваме, че армията ни ще може в тази ситуация да защити националната ни сигурност, суверенитет и цялост.“ „Четвъртата стъпка – когато президентът Румен Радев беше на среща във Варшава, американският президент Джо Байдън му каза в прав текст – Вие сте първата отбранителна линия – страните от Източния фланг на НАТО, като се започне от Балтийските републики, Полша, Румъния и България.“ „Петата стъпка – втора седмица на пристанищата на Гърция и на север в Полша, пристигат огромни кораби, които разтоварват бойна техника и тежко въоръжение. Защо? В България се движат по магистралите колони от чужда тежка бойна техника на Север, ескортирани от Военна полиция. Това са стъпки на бъдещи военни действия в сборни изчаквателни райони на бойна техника. Убеден съм, че ще бъдем вкарани във войната. Иначе, НАТО трябва да вдигне белия флаг. Америка губи по всички флангове“, каза ген. Шивиков. „Последната стъпка е свързана с това, че Военно-отчетните бюра /военни окръжия/ по общините са получили вече трета заповед да актуализират в спешен порядък списъците на лицата имащи запасно предназначение. Въпреки, че това е тяхна рутинна дейност са получили три пъти изрични указания“. Цялото интервю с ген. Шивиков, вижте във видеото: https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/gen-dimitar-shivikov-voennite-okrazhiya-sa-poluchili-tri-pati-ukazaniya-da-aktualizirat-spisatsite-na-zapasnyatsite.153424

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • споко,

    15 Март 2023 12:48ч.

    По време на Втората Световна Война, Хитлер изисква от цар Борис III, да отвори фронт срещу Русия и да изпрати наши войски, да воюват там. Борис III му отказва учтиво с довода, че няма как да накара българския войник да вдигне пушка срещу руския войник (по разбираеми причини), за което, на връщане от срещата си с Хитлер, Борис III бива отровен във влака... Това се случва през Август 1943 г… Сега сценарият е същият, съответно и резултатът ще е същият! Българинът е търпелив, факт, но и търпението си има граници... А после става страшно, особено за тези, които са си позволявали да го поставят на изпитание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Сега сценарият е същият,

    15 Март 2023 15:27ч.

    съответно и резултатът ще е същият!" Така си е, сценарият е същият, но хората са различни... А дано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Курти

    15 Март 2023 12:32ч.

    Ще получат от няколко държави, но ще бъдат унищожени от една!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марконе

    15 Март 2023 12:36ч.

    След грандиозният успех с доставката на танкова следва още по-грандиозен с доставка на самолети. Не може ли просто да им пратят банани и кока-кола?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    15 Март 2023 12:39ч.

    Поляците явно искат да гризнат дръвцето, за пореден път... Ех, не се научи тази шляхта! Колко пъти трябва да им се преподава един и същи урок по история?! Не могат да разберат също така, че САЩ не са добри господари, защото те зарязват в момента, в който видят зор...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Колко пъти трябва да им се преподава един и същи урок по история?"

    15 Март 2023 13:00ч.

    Предстои петото повтаряне на същия клас. Историята ни учи, че мир в т.нар. "Европа" има тогава, когато няма Полша. Може би е възможно мир да има при наличието на Полша, но тогава пък вероятно не трябва да има Англия. За последната, когато и да бъде пратена да гледа мача на скамейката на историята в компанията на първия Картаген, все ще е късно. Аз не виждам, исторически погледнато, шанс за оцеляване на живота на това островче. Рано или късно човечеството ще се осъзнае и ще предприеме необходимите мерки да се освободи от тази гангрена. Жалко за Шотландия, Уелс и Ирландия, но както е казал Наполеон Бонапарт, географията е присъда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    15 Март 2023 12:45ч.

    Айде пращайте ги тия самолети, танкове, защо се бавите? От месеци е това напъване. На хората им омръзна да слушат как щели да изпратят. Ама хайде вече наистина ги изпратете. Колкото, по рано ги изпратите, толкова по рано ще изгорят и ще ги видим как горят. За това ли не ги изпращате. Усрайна е вече ясна, ясни сте и вие изпращачите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mango

    15 Март 2023 12:46ч.

    Не е лошо Куба, Венецуела, Иран, Хаити, .. да получат по някой друг Сармат Е така, за всеки случай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посмали

    15 Март 2023 12:53ч.

    Искаш ли да се пообезпокоиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Сърмов - халф !

    15 Март 2023 13:40ч.

    Няма никаква нужда. "Сармат"-ите са измислени така че да си излитат от средата на Русия. И нищо да не може да ги наближи, докато не са в космоса. А после ? После могат да стигнат до всяка точка на света , и да изсипят десетина термоядрени глави, всяка - по 20 "Хирошими" ... Няма защитено място от "Сармат" , даже под Южния полюс !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    15 Март 2023 13:34ч.

    Поляците, които имат 28 Миг-29 ще дарят на Украйна 40 Миг-29 ... само гледайте ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Март 2023 14:37ч.

    Поляците да престанат да се наемат като глист на буца. По-ползотворно за тях би било да изучат средновековните географски карти и да се запознаят с границите на Московия, в която е половин Полша, балтите и някои други нещастни натегачи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    15 Март 2023 15:58ч.

    а после: врагът коварно нападна нашите самолети, които мирно бомбардираха неговите градове...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Март 2023 16:20ч.

    Български самолети дали ще изпращаме няма и кой да ни каже, нали се пази в тайна от народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи