В Германия се състояха протести в подкрепа на Русия и контрапротести в поддръжка на Украйна

В Германия се състояха протести в подкрепа на Русия и контрапротести в поддръжка на Украйна

Около 600 проруски настроени демонстранти се включиха в автошествие от 350 коли в Хановер в подкрепа на Русия. По същото време в центъра на северния германски град се проведе контрапротест в поддръжка на Украйна с участието на около 700 души, съобщи местната полиция, цитирана от Ройтерс.

Участниците в автошествието, които развяваха руски и няколко германски знамена, протестираха срещу дискриминацията в Германия срещу руснаците след инвазията в Украйна.

Полицията заяви, че са поставени заграждения, които да отделят проруските протестиращи от контрадемонстрантите, и добави, че дотук протестите преминават мирно.

В Германия живеят около 235 хил. руски граждани, по данни на властите от края на 2020 г. Според статистиката преди инвазията в страната е имало и около 135 хил. украински граждани, но след началото ѝ са дошли още към 300 хиляди.

Във Франкфурт проруски демонстранти се събраха в центъра на града за поход, след като властите не им позволиха да организират автошествие, съобщиха местни медии.

На две други места в града се събраха контрадемонстранти, които носеха транспаранти с надпис "Спрете войната" и бяха с изрисувани по лицата украински знамена.

Полицията във Франкфурт заяви, че е твърде рано да се каже какъв е бил броят на включилите се в протестните акции.

Местните власти очакваха около 2000 души на проруското шествие. Те предупредиха предварително, че макар демонстрантите да имат право да се съберат, руска военна пропаганда или подкрепа за руската агресия няма да се толерират.

"Няма да позволим нашето фундаментално право да се събираме и да протестираме да бъде използвано за руска военна пропаганда по германските улици", каза в петък пред местни медии вътрешният министър на провинция Долна Саксония Борис Писториус.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Arturo

    10 Апр 2022 21:06ч.

    Seriously this is a invaluable website. https://www.1biz.pl

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новогермански драми

    10 Апр 2022 21:44ч.

    След като от десетилетия си имат вътрешен тлеещ турско-кюрдски конфликт, в Германия вече ще си имат и руско-украински такъв. Е, честито, майне херен, да здравствует ди нойе риалити!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    10 Апр 2022 22:06ч.

    Дано и немците да научават истинските новини. Масмедиа и Евро лидерите постоянно лъжат собствените граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    10 Апр 2022 23:10ч.

    В нормалните държави може всеки да протестира за всичко. В хитлерова Германия и путинска Русия никой нвма това право.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе. Руски емигранти, руски немци, избягали от матушката, обаче големи патриоти

    10 Апр 2022 23:53ч.

    Всичките са такива. Още при комунизма бяха същите. Що рускини се вкопчиха в българите там, само да се махнат и спасят, а като дойдат тук, цял живот езика не могат да научат. И не искаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи