В Германия обсъждат задължителни тестове за Covid на работното място

В Германия обсъждат задължителни тестове за Covid на работното място
Ситуацията с коронавируса в Германия продължава да е "много, много сериозна", обяви Институтът "Роберт Кох", който отбеляза днес рекордно висок брой новозаразени, съобщава БТА.

Снимка: АФП, архив

 

За последните 24 часа са регистрирани 17 855 нови заразени и 104 починали. По принцип числата, които се съобщават в неделя, са малко по-ниски, тъй като през уикендите се правят по-малко тестове, но преди една седмица институтът съобщи за 12 196 нови случаи и 68 починали, което значи, че има увеличаване на бройките, отбелязва ДПА. 

За последните седем дни репродуктивното число се е увеличило до 129,2 от 127 преди една седмица. 

Данните от 70 болници показват, че се хоспитализират все повече млади хора и интензивните отделения бързо се пълнят. 
Общият брой на регистрираните инфекции в Германия от началото на епидемията вече е 2 998 268, а на смъртните случаи - 78 353. 

Заради растящия брой заразени и недостатъчно ваксинирани не се очаква скорошно подновяване на събития, при които се събират много хора, като панаири и фестивали. Сдружението на организаторите им заяви, че не може да прави бързи тестове при прояви, на които биха дошли наистина много хора. 

В същото време министърът на труда Хубертус Хайл каза, че има планове да се въведе изискване за правене на бързи тестове на работното място, за да бъдат предпазени тези, които не могат да работят от вкъщи. Тук е ролята и отговорността на бизнеса, каза той в интервю за "Билд ам зонтаг". Сега само 61 на сто от бизнесите предлагат на служителите си безплатни тестове за коронавируса. Предложението работодателите да бъдат задължени да тестват служителите си ще се обсъжда във вторник.

 

 

Коментари

  • Анализ

    11 Апр 2021 13:50ч.

    Вярата в ковидрелигията,ще доведе до сегрегация на инакомислещите.които ще бъдат обявени за конспиролози и биотерористи.Сриването на свободите и правата в името на сигурността и здравето е част от настъпването на Новото Време.С много хитрости и манипулации хората ще бъдат принуждавани да приемат ,,знака на звяра,,.Дали това не е вече триумфиращия Ариман/Антихрист?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята с Антихриста вече е разказана

    11 Апр 2021 14:50ч.

    И знаем как ще завърши тя !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безпогрешността на теста и тестирането?

    11 Апр 2021 15:33ч.

    Вярата в теста и неговите поръчители и създатели - като вярата в Бог. Когато ви попитат какво е медицински фашизъм, имайте предвид Германия като отново родина на фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанасов

    11 Апр 2021 15:57ч.

    "Обикновен (нео)фашизъм"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозорецът се затваря

    12 Апр 2021 8:23ч.

    Човешкото общество разочарова. От година насам болшинството от хората се доказаха като кретени, овце ! Готови на всякакви унижения и терор, само да им осигурят яденето и да им опазят безценния животец от чудовището "КОВИД ! КОВИД ! КОВИД...". Лъжа. Но и тест за интелигентност ! Хората не издържаха този тест. Малцина протестират, и все по-жесток става натискът над протестиращите. Все повече човеци се пречупват и попълват мнозинството на ковид-идиотите и ковид-полуидиотите (тези които виждат че ги лъжат с "пандемията", но си казват - абе дай да се ваксинираме, че да ни върнат свободата ! ) ... 2021 е крайният срок. Историческият прозорец се затваря, времето за реакция от ХОРАТА е към края си. Ако не последва бунт и глобален протест, ако не последва реакция от човеците за връщане на елементарните им права, за връщане на отнетатат им СВОБОДА , ерата на сатанистическия трансхуманизъм е неотвратима... От там нататък само БОГ може да ни е на помощ. Ще си помогнем ли сами, за да ни помогне и БОГ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Azz

    12 Апр 2021 11:21ч.

    В Кипър не се обсъжда, направо се прилага. Задължителни PCR тестове за всички работещи (дори в осфиси и без да имат клиенти), децата над 12 години се тестват за да ходят на училище (не се допускат в училище без отрицателен PCR тест). Излиза се със смс съобщение, като са разрешени две излизания на ден за по 3 часа. Има и комендатски час от 23 до 5 (беше от 21, но му разпуснаха края), маски навсякъде освен в къщи, дори и на плажа. Това чака цяла Европа, просто тук се тества на малка територия докъде могат да стигнат, а се оказа че могат да стигнат много далеч. И хората си мислят. че ги спасяват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маски на плажа...

    12 Апр 2021 12:07ч.

    Само преди година и половина щях да си помисля че това са страшки, родени в главите на болен мозък... Наистина ! Хората са кретени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи