Украйна заяви, че не разработва биологични оръжия

Украйна заяви, че не разработва биологични оръжия

Украинското министерство на здравеопазването отрича информация за „спешно почистване на следи от военна биологична програма, финансирана от Министерството на отбраната на САЩ“ и „унищожаване на особено опасни патогени“, съобщава ТАСС.

Украйна не се занимава с разработването на биологични оръжия. Това заяви в понеделник Министерството на външните работи на страната, коментирайки изявлението на Руската федерация

Министерството на външните работи на Украйна отбеляза в съобщение, публикувано във Фейсбук, че украинското Министерство на здравеопазването отрича информация за „спешно почистване на следите от военна биологична програма, финансирана от Министерството на отбраната на САЩ“ и „унищожаване на особено опасни патогени“, заявявайки, че на територията на Украйна няма американски лаборатории. „Всички лабораторни съоръжения в Украйна изпълняват една обща функция – индикация и идентифициране на патогени на инфекциозни заболявания, които имат значителен епидемичен потенциал и/или международно значение и подлежат на регулиране в съответствие с международните здравни разпоредби“, заявяват от министерството.

По-рано Игор Кирилов, ръководител на Силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили, заяви, че в Украйна е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, чийто клиент е Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ. По думите му, на 24 февруари всички те са получили задача от Министерството на здравеопазването на Украйна да унищожат напълно биоагентите в лабораториите. Кирилов отбеляза, че процедурата е насочена към тяхното безвъзвратно унищожаване, тъй като очевидно всичко необходимо за продължаване на изпълнението на военно-биологичната програма вече е изнесено от територията на Украйна.

 

 

Коментари

  • рукола

    07 Март 2022 21:20ч.

    Усрайна тия да ги разправя на някой друг... ние тука сме опитните зайчета и знаем, даже и войниците ни продават за изследвания и третирания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    07 Март 2022 21:31ч.

    На нас тук агентите ни обясниха, че разработва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    07 Март 2022 21:44ч.

    е Украйна смята, че фашагите не са фашаги....кой вярва на Окраина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    07 Март 2022 21:53ч.

    Разбира се, че не. Американците го правят на украинска територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Март 2022 22:22ч.

    Ми аз вервам, че не разработва. Вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Март 2022 22:42ч.

    Че то никой не твърди, че Украйна разработва биологични оръжия! Твърдението е, че на нейна територия краварите разработват биологични оръжия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    07 Март 2022 23:09ч.

    Нещо пропагандата куца, май, а? Я по-добре мислете, как да лъжете, че вече много се издънихте. Само с рев няма да стане работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    08 Март 2022 0:13ч.

    Украйна заяви, че не разработва биологични оръжия. А аз тържествено заявявам, че немам ник'ви мераци към комшийката. Ей на, да ми изсъхнат чорапите ако лъжа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде, руските майки да отидат в Украйна да си приберат децата - "пушечно месо" на Путлер

    08 Март 2022 0:48ч.

    Украйна вече създаде сайт, в който публикува имената на пленените от украинската армия руски войници. Те имат дори видеовизитки, а чрез сайта майките и бащите им могат да се свържат с тях. Има дори възможност за връзка. https://invaders-rf.com/?fbclid=IwAR2ioDCw9iN2G07FETz0g_IfjHkajCVIO25GVAXbDr4nsd9YgxtudWowepk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересна снимка

    08 Март 2022 1:56ч.

    Тази красива сграда в сталинско-древноримски стил дали още съществува или е срината с високоточни ракети?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Март 2022 9:11ч.

    фатална грешка вредните производства се изнасят от земята на сащ в глупавите страни с продажни правителства сега знае ли се при това бомбене какво става с епруветките или радка аргирова ще засече нещо ново в лабораторията си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи