Украйна отрича да е участвала в саботажа на "Северен поток"

Украйна отрича да е участвала в саботажа на "Северен поток"

Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на украинската президентска канцелария, заяви, че Украйна не е участвала в саботажа на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2".

"Украйна няма нищо общо с инцидента в Балтийско море и не разполага с информация за "проукраинска група"," написа той в Twitter във вторник.

По-рано във вторник The New York Times, позовавайки се на свои източници, съобщи, че американското разузнаване все още не може да каже кой е наредил саботажа на Nord Streams, вероятно извършен от проукраинска група. Според източниците няма конкретни заключения, затова не се изключва възможността операцията да е била извършена "неофициално от посредническа сила с връзки в украинското правителство или специалните служби".

Коментари

  • Както далновидно и справедливо рече другаря Путин,

    07 Март 2023 20:26ч.

    Нравится не нравится, терпи моя красавица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    07 Март 2023 20:32ч.

    Те на тоя неговите хора ще му видят сметката като излезе, че е принесъл в жертва милион укри за нищо, когато путин започне да чука на вратата му в Киев или Лвов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Март 2023 23:55ч.

    В света няма друга народност по-тъпа от укрите! Само да си припомним кави са фактите: В момента на разпада на СССР, който всъщност е незаконен и е предизвикан точно от украинските представители, Украйна е най-развитата съветска република! Облагодетелствана, както със страхотна промишленост, въоръжена до зъби армия с ядрено оръжие, така и с огромни територии пришити към нея по чисто административни методи от царската власт, после от болшевишката власт и Сталин! Да не забравяме, че двама от ръководителите на СССР-Никита Хрусчов и Леонид Брежнев са също украинци! Но това не стига на украинските нацисти! Те стават причина да се пренебрегне референдума за запазване на великия съюз и се отделят от него, което става причината за верижния разпад на СССР! Това не им стига и те започват и под тайна вънщна подкрепа да започват постепенно ограничаване на руснаците живеещи на руските земи пришити към Украйна! Този процес взима особенно жестоки форми след преврата през 2014 г. и се стига до истински геноцид над руските области в Украйна! Фашистката хунта в Киев изпраща армията да се справи с непокорните руснаци в Донбас, Луганск и Одеса! Голямата вина и грях на Путин е, че вместо да се притече незабавно на помощ на руснаците в Украйна, той помага само на Крим да се отдели от контрола на Киев, защото там е военно-морската база на Русия в Черно море! Другите части са оставени 8 години на произвола на фашистката хунта, като им се оказва несъществена подкрепа (не без натиска на руския и украински олигархат, който има икономически интереси от това положение)! Чак през 2022 година става ясно, че напомпания с оръжия от американците украински фашистки режим е решил да смаже военно Донбас и да влезе в НАТО, като по този начин си осигури безнаказаност! Чак тогава управляващите в Кремъл (най-вече Путин) разбират, че ножа е опрял до кокъл и няма на къде повече да отстъпват! Тогава се сещат и за геноцида над руснаците в Покрайна, който е глътнал близо 14 000 човешки живота! Сега вече всичко е заложено на карта и войната се превръща в Отечествена за Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Март 2023 23:58ч.

    Г-н Дачков, пак Ви повтярям, че имате къртица в сайта и съм блокиран по IP адрес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Бай Иван 07 Март 2023 23:55ч.

    08 Март 2023 8:21ч.

    Брежнев не е бил украинец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокирани сме по списък, обърнете се към един руски либерал от Валдай

    08 Март 2023 9:21ч.

    И аз съм блокиран, освободете блокираните си форумци, в тия дни ще ви трябваме. Не мога да търча за всеки важен пост до кварталния оф-интернет клуб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    08 Март 2023 15:55ч.

    И мен ме бяха блокирали преди време, не е ясно на какво основание. Много е вероятно да сте прав за "къртицата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Март 2023 20:27ч.

    Опаа ,тук виждам една пукнатина във Американско украйнските отношения .Става вече много интересно а предстаавлението на цирка ще е много дълго .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Самотният вълк

    08 Март 2023 6:41ч.

    Очертава бсе и още една "пукнатина" в отношенията на сащисаните с укрите! Която "пукнатина" може да се превърне в пропаст. С наближаването на изборите започват да се чуват все повече гласове, дори от Пентагона, скъпите, буквално, украински приятели да започнат да си плащат оръжейните доставки, които са за десетки милиарди... А украинският бюджет се крепи единствено на кредитите от запада, така че укрите ще я втасат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    07 Март 2023 20:33ч.

    американци и украинци взеха да се оплюват един друг! ква стана тя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    07 Март 2023 21:21ч.

    Американците измислиха още една нова националност - проукраинци, те били виновни всъщност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @паф 07 Март 2023 20:33ч.

    07 Март 2023 21:55ч.

    ти остави, но украинците поне веднъж казват истината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демократичен инат

    07 Март 2023 21:01ч.

    Навсякъде "торчат уши"-те на едно и също, добре познато магаре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Март 2023 21:04ч.

    Спрете целия цирк и бягайте при Путин, докато още не са ви затрили тотално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грозен театър

    07 Март 2023 21:06ч.

    Кой знае, някои руснаци-"украинци" може и да изтрезнеят и да започнат да схващат за какво ги употребяват оръжейните им дилъри, които редовно се гушкат с еленски, за да е по-драматично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Март 2023 21:07ч.

    а това е новина от последните минути . Корабът, от който е извършен саботажът на Северен поток, е идентифициран – Die Zeit Според разследващите тайна операция в морето е била извършена от група от шестима души. На него са присъствали петима мъже и една жена. Екипът е включвал капитан, двама водолази, двама водолазни асистенти и лекарка, които са доставили експлозивите на обекта и ги поставили там. Според разследващите групата е напуснала Рощок на 6 септември 2022 г. Оборудването за нападението преди това е било доставено на пристанището с камион. Следователите успяха да намерят лодката на следващия ден във Вик и след това на датския остров Кристиансо. По масата в салона са открити следи от експлозив. През есента, тоест малко след експлозията, западното разузнаване изпрати сигнал до европейските служби, че украински командос е отговорен за експлозиите. Тайните служби на Запада не изключват, че това може да е фалшива следа, сочеща вината на украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой ти я каза тъз новина

    07 Март 2023 21:28ч.

    Къде ги казват и аз да се наредя там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    07 Март 2023 21:31ч.

    Die Zeit

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    08 Март 2023 2:54ч.

    А нареди се на Дневник ,Днес ,Факти ,Дойче Веле Свободна Европа ,Медия Пул . Клуб Зет . Там ще ти кажат все удобни за теб новини които ще гъделичкат либералното ти его .А ако искаш да я прочетеш освен във Die Zeit ,отваряий по често Руските медии и ще научаваш истински и интересни новини .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    07 Март 2023 21:25ч.

    Е как така Украйна не иска да поеме вината на хегемона си? Такова поведение рискува да бъде наказано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Март 2023 21:33ч.

    А, не става така. След като господарят е казал, ще се намерят и доказателства - на дъното на морето ще бъде открита фалшива шофьорска книжка, издадена от щата Мичиган на името на проукраински гражданин. Именно той ще бъде извършителят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оптимист

    07 Март 2023 21:39ч.

    Започва да ми мирише на атомно изпечени крави....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    07 Март 2023 21:39ч.

    Тия много тъпи парчета. Кво се обясняват? Хвърлят ги на кучетата, те скимтят. Вместо да им скръцнат със зъби, че а не са дали самолети, ха са ги издънили за потоците. Щото много добре знаят гадините, кой ги гръмна. Но се насраха вече от страх. А това им е шансът. Но като са тъпи парчета, това е за дълго, обикновено за цял живот. Прекараха ги да разсипят страната си, да им избият хората, а сега - те виновни за всичко. Така, каквото сам си направиш, и Господ не може да ти го направи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се притеснявай, Su38

    08 Март 2023 0:12ч.

    Техният живот ще е доста кратък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Су38 от Су35

    08 Март 2023 1:07ч.

    Така е братко. Накрая от предателя се отрича и самият който го е вербувал и го заличава от лицето на тази земя...за да няма свидетели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се ли усещат вече украинците

    08 Март 2023 1:45ч.

    Че са избрани за пушечно месо и нищо повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    08 Март 2023 8:32ч.

    Винаги се намира някой идиот, който да повярва на краварите... така и БОКО им се върза на магнитския, че чак замириса. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бойкот на изборния маскарад

    08 Март 2023 9:24ч.

    Това, че им е повярвал Боко си е негов избор, но защо той, Радев и други от шайката ам.назначенци ангажират целия български народ с изборите си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДБ да се учи

    08 Март 2023 12:06ч.

    Нашите подлоги от ДБ и ПП да гледат и да се учат. Тези, които взривиха Северен поток, набеждават за това своите украински "приятели", които в момента мрат за тях. Така ще е и у нас. Въпрос на време е от САЩ да бият шута на слугите си и да ги обвинят за всички несгоди в страната ни. Все пак слугите са за това - да опират пешкира. После идват новите слуги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи