Украйна обвини в лъжа руските спецслужби и отново отрече връзка с атентата край Москва

Украйна обвини в лъжа руските спецслужби и отново отрече връзка с атентата край Москва

Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското министерството на отбраната. Снимка: Укринформ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "всички четирима терористи" зад атаката в концертната зала "Крокус сити хол" са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

На свой ред президентът Путин каза, че от украинска страна, по предварителни данни, е бил подготвен "прозорец" за преминаване на границата.

"Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", каза пред Ройтерс Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната.

"Украйна, разбира се, не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своята суверенност от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не с цивилни мишени", допълни Юсов.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който в петък вечерта и в събота отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва.

Подоляк написа в събота в социалната мрежа "Екс", че "всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни", отбелязва Ройтерс.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Няма начин да не е лъжа!

    23 Март 2024 16:59ч.

    Първо реднеците се обадиха, че не сте вие без да ги питат, после ботовете и самите граждане незалежная си показахте рогата в телеграмата. Нищо, че се трихте по някое време. Всичко е запазено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧунКим Маймун, класика в жанжа

    23 Март 2024 17:25ч.

    Пенчо, бре, учи, ЧУГУН не стои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС е длъжна да съобщи

    24 Март 2024 8:54ч.

    Паузата, която е направил Путин преди официалното изказване е мъдро поведение. Не бърза да говори, преди да събере информация. За 24 часа са изловили всички терористи (живи!). Путин мълча, защото е умен и чакаше доказателства, че Усрайна е замесена и ги получи. Сега зеленото кокаиново лайно и цялото му обкръжение заедно с Буданов, Кулеба и Данилов стават легитимна цел на Алфа и Вимпел !!! Той и за това квичи толкова, знае какво го чака. Путин може най – после да е решил, че клоунът вече НЯМА ДА МУ ТРЯБВА за да подпише капитулацията на УСрайна !!! Така, че манията му за величие, скоро ще бъде излекувана – ОКОНЧАТЕЛНО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    23 Март 2024 17:03ч.

    кои вярва на бандеровците убиици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Март 2024 17:06ч.

    Тия яко усещат жегата.Ама яко. Защото всички са "Dead men walking". Руски известни личности вече настояват: "На хората в Киев да се дадат 48 часа да опразнят града". Други контрират а защо въобще да им се дават тези 48 часа .. :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2796

    23 Март 2024 17:10ч.

    Няма значение дали отричат. Искандерите ще падат по техните глави сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    23 Март 2024 18:30ч.

    мдам... вероятно предстои калибриране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    23 Март 2024 17:18ч.

    Какво значение има Истината в циничният свят в който живеем ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    23 Март 2024 17:21ч.

    Посланикът в Таджикистан не е ли гражданин на Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко

    23 Март 2024 17:22ч.

    На ,, Банкова" дупе да им е яко !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    23 Март 2024 17:24ч.

    Естествено! Всеки който направи подобна гнусотия каквато направихте е длъжен да отрича! Вие сте по лоши от фашизма, срещу когото воюваха повечето от вашите родители!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гузен

    23 Март 2024 17:25ч.

    Гузен негонен бяга

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валери

    23 Март 2024 17:52ч.

    Отричайте, отричайте, гнусни терористи. Вие само това умеете, да нападате хищно в тъмнината и зад ъгъла. Само мерзавците прибягват до тероризъм. Но ще си получите, каквото си заработихте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига сте ги заклеймявали и осъждали вербално, бе.

    23 Март 2024 18:04ч.

    Почвайте ги с напалма и бомбените килими, та и черноземът да побелее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви глупости дрънкаш?

    24 Март 2024 4:24ч.

    Всеки втори руснак има роднини там. Как ще ги почват с напалм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    23 Март 2024 18:09ч.

    Няма как "хохолите" да имат имперското мислене на бившата империя и възможностите на МИ 6.Търси се етническо напрежение, като в Чечня - преди, в Задкавказието. И скарване с Иран. Путин го каза чак постфактум. Кофти наследник има КГБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    23 Март 2024 18:43ч.

    И да се оправдават,ще си го отнесът по пълна програма хохлите…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този напомня 1/1

    23 Март 2024 18:44ч.

    Говорителя на Бен Ладен веднага след 11/09 , който се кълнеше че нямат нищо общо с бутането на Кулите Близнаци... След години болшинството хора се убедиха че е така. Но междувременно САЩ проведоха две кървави войни - в Афганистан , и в Ирак , с аргумента че отмъщават за 11/09 на "Световния тероризъм" ... Още снощи след теракта по метростанции и московски улица са започнали да раздават повиквателни за армията на московчани https://t.me/sanya_florida/16210 ... Руснаците са добри ученици на американците. Жална ни майка на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Март 2024 19:06ч.

    Сравнението не е удачно, поради простия факт, че Русия от две години е във война с Украйна и не й трябва повод за да нахлуе там. Не й трябва и допълнителен повод за ескалация, тъй като вече си има такъв - обстрелите по Белгород, ударите в дълбочина на руска територия и атаките на "РДК". Президентските избори пък категорично показаха, че ръководството на Русия има "благоволението" на руския народ да продължи с водената от Кремъл политика, която включва продължаване на войната до разгром на режима в Киев. Другояче казано - докато американците имаха нужда да си изфабрикуват някаква причина за разпалване на война, руснаците нямат, тъй като вече са във война! Бай дъ уей, и след атентата с камион-бомба на Кримския мост, и след атентата срещу Дугина, пак някои обвиняваха в лъжа руските спец служби, които сами били ги извършили, за да оправдаят ожесточаването на конфликта, но в крайна сметка атентите се оказаха дело на украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драги ни Коньов,

    23 Март 2024 20:25ч.

    Човекът може би искаше да каже, че ще има повод за ограничаване на неолибералната слободия вътре в страната им. Но се вече нещо в....? Каквото направи "Патриотичнияъ акт"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Март 2024 20:59ч.

    Ако атентатът бе у нас - да. "Патриотичният акт" ограничи свободата в Америка, а не в България. "Войната с тероризма" на "цивилизования свят" - до известна степен на Запад, ама у "наше село" - не толкова. Атентатът в Русия надали ще ограничи свободата там повече, отколкото полувоенното положение, в което де факто са от две години. А у нас свободата, като наблюдавам нашите мекерета, ще се ограничава по-скоро в посока "борба с руската дезинформация", "руското влияние", "агенти", "четирихилядници" и други "вещици". Но все пак България не е нито САЩ, нито Русия, тук правилата са "врата у поле". За справка - "пандемията" и голямата набоцквация, на които "Ганьо" не се върза особено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Март 2024 18:51ч.

    Кой, как, какво казал, няма вече никакво значение. Колкото повече плямпате, толкова повече ви лъсват задниците. Да бяхте мислили преди това. Ей-тъй, тия от ИДИЛ решили да направят атентат в Москва, щото нямали друга работа. И то точно покрай избирането на Путин. Абе имате ли изобщо мозъчни гънки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Март 2024 18:54ч.

    Даже и не ми се коментират откровени идиотщини ... Колеги, не се хабете, не можете да видите спор с ментално увредени хора. А такива са, за съжаление, управляващите в САЩ. И такива креатури си подбират на местни ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    23 Март 2024 19:06ч.

    Няма обяснение що украинци биха планирали и провели подобна атака над такава цел, но си е съвсем в стила на ИДИЛ. Друга тема е че си задаваш въпроса къде го дирят в Украйна Путин и Шойгу , като Москва е превзета от мигранти от азиатските "републики"(според някои-над два.милиона мюслюми само в Москва вършат черната работа)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е тъпо да си много тъп

    23 Март 2024 21:45ч.

    Ghost 23 Март 2024 19:06ч. , тебе думам, тъпирчето ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    23 Март 2024 19:23ч.

    Няма значение кой е организирал атентата. Няма значение и кои служби са знаели за него, като не изключвам нито една служба това да е ясно. Но този атентат е чудесен повод да се ескалира конфликта. След месец изтича мандата на Зеленски и той става де юре обикновен гражданин и това че е бил в президентския офис когато е паднал Кинжала е кофти случайност когато гражданин се е мотал там където няма работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    23 Март 2024 19:29ч.

    Между другото, украинците и до ден днешен отричат, че онази ракета, която падна в Полша и уби двама човека е украинска. Толкова за отричанията им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    23 Март 2024 20:33ч.

    Абе той и др. Путин отричаше, че ще напада Украйна и, че ще прави мобилизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олеся

    24 Март 2024 9:30ч.

    Ами и ти преди месец и нещо твърдеше,че не си Ким Пут Ин. А какво излезе- в кръщелното ти пишело,че си Пед Ер Ун

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    23 Март 2024 20:34ч.

    А вие какво очаквахте - украйна да си признае ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак повтарям САМО ФАКТИ

    23 Март 2024 20:48ч.

    А вие си ги вържете в логична последователност. Или отречете като Вуте пред клетката със жирафа... Още в началото на март американските и британските служби подават на правителствата си информация. В Москва се готви голям теракт. Той ще е около датите на провеждането на изборите за президент. И специално ИЗБРОЯВАТ - къде да не ходят техни граждани ! Масови събирания, К О Н Ц Е Р Т И !!! Това е на сайта на американската амбасада в Москва, официално предупреждение ! Тука не става дума за конфиденциална информация на службите , а за видима обява ! Може да я прочете всеки московчанин, всеки руснак, ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ на руските служби !!! Каква е реакцията на руските служби ? Някаква реакция все пак е имало. И тя касае точно комплекса "Крокус" където на 9-ти март е бил програмиран голям концерт на популярния про-путински певец Шаман. Концертът е отменен. Службите са предпазили Шаман , прекалено знаково лице за привържениците на Путин. И после ? ДОТАМ . Нулево продължение на мерките за сигурност ! Следващата дата с мероприятие в "Крокус" е точно вчерашната дата с концерта на "Пикник" . Няма предупреждение на службите ! /Изборите минаха, айде сега пък.../ Няма действия на МВД ! Няма действия от кмета Собянин ! Няма нито ОМОН-овци , нито дори една патрулка с милиционери ! Няма един въоръжен охранител при условие че се събира маса от 8-9 хиляди човека на едно място ! И то точно това място, където преди десетина дни са взети ВСИЧКИ МЕРКИ за сигурност и е отменен концерта на Шаман ! ... Изводите си ги правете сами. Давам само фактите от руските медии, неоспоримите факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Март 2024 21:27ч.

    Днес упорито, под всяка статия за атентата, се опитваш да внушиш, че руснаците сами са го организирали/допуснали да се случи, правейки сравнения с 11/9 в САЩ. Русия няма интерес нито да организира, нито да допуска подобен кървав терористичен атентат, защото не й е нужен повод да започне война с Украйна, нито да ескалира конфликта. Руският "11-ти септември", или изфабрикуван/преувеличен повод за война (ако действително е такъв), е 24.02.2022 г.! Тогава Украйна бе обвинена в най-тежките престъпления - нацизъм, тероризъм и геноцид. И започна войната (СВО) срещу "талибаните". Оттогава насам украинците сами дават на руските власти и общество достатъчно поводи, с които да затвърдят етикета "терористи", чрез използване на типична за терористите методи - кола-бомба на Кримския мост, убила цивилни; бомба в колата на цивилната Дугина; убийство с бомба на руски блогър в кафене и т.н. Като добавим и военните удари по цивилни в Донецк, Белгород, рафинерии, нахлуването на въоръжени части на руска територия и прочие, се получават достатъчно реални причини за продължаване на войната, и дори нейната ескалация. Категоричните резултати от президентските избори показаха, че мнозинството от руснаците вярват на наратива за "праведната война срещу злото" и нямат нужда от допълнително (ново) убеждаване, за да подкрепят политиката на Кремъл. Затова и тезата, че руските спец служби стоят зад атентата, леко издиша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Март 2024 21:34ч.

    При разследването на престъпления не са изключени всякакви версии, но понякога най-баналната се оказва вярната. Възможно е да става дума за типичните за държавни служители безхаберие и немърливост. Припомням, че и България бе предупредена (от Израел) за готвен у нас голям атентат срещу израелски туристи, но българските служби не си мръднаха пръста, за да засилят мерките за сигурност. "Дани Шенар, ръководител на сигурността към транспортното министерство в Израел заяви пред Haaretz, че е помолил службите за сигурност в Европа „да засилят мерките за сигурност в скикурортите и хотелите, където има израелски туристи". "Помолих службите за сигурност в Европа да ескортират групите с израелци и да се извърши търсене с полицейски кучета", каза Шенар." https://news.bg/int-politics/hizbula-gotvi-golyam-atentat-v-sofiya.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уфф

    23 Март 2024 21:25ч.

    Досега само лъжи от вас. Какво пречи, вашите партньори да са осигурили сумата, чрез техните хора в държавата която напуснаха. И какво пречи вие само да сте логистирали атаката, познавайки държавата. За съжаление, истината ще излезе твърде късно. Едва ли ще оцелеете след трета световна. И родината на атентаторите и вашата се подпомага много активно от чужбина. Най-вече Щатите. Погледнете населението на държавата на терористите, какво увеличение има, това не става без протекции и финансиране. Нашето население намалява. Надявам се да ви светне какво става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 74.07.07

    23 Март 2024 22:15ч.

    Толкова сте се назобили , че обезличавате цяла Украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олеся

    24 Март 2024 9:24ч.

    Че тази изкуствено създадена държава Осрайна си заслужава т.н" обезличаване". За 10 години си го заслужи напълно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    24 Март 2024 0:06ч.

    Останали още някой,който да вярва на укpoпитeшките лъжи? Да напомним ли за Краматорск, за Славянск, където тия извeрги удряха с ракети и убиваха собствените си граждани, само за да натопят Русия? А Даря Дугина помните ли? А сайтът "Миротворец" (?!?!?!?!?) където са вписани като цели за убийство стотици хора, включително ДЕЦА, включително над 10 Българи? Президент, зам-председател на НС, общественици, журналисти? Тия ли са "невинни"? - Путин вече няма нито основание , нито право да ги жали. Всички тия изpoди - зеленски, подоляк,буданов, кулеба - трябва да бъдат физически унищожени !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и така да е

    24 Март 2024 4:30ч.

    Зависи какви са им пълномощията. Ако са само да хранят котката на посланичката, наистина нямат общо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олеся Зеленски

    24 Март 2024 9:22ч.

    Припомните си великата фраза на другаря Й. В.Сталин:" Има човек- има проблем! Няма човек- няма проблем!" А сега хохолите сами да разменят думичката " човек" с ...украинец😉 Или в кратце-" Дупе да им е яко на несъществуващата губерния 404"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи