Украйна не отрече да е свалила руския самолет със свои военнопленници

Украйна не отрече да е свалила руския самолет със свои военнопленници

Свързани статии: Русия: Режимът в Киев свали самолет с 65 украински военнопленници за размяна. Това е тероризъм

Украинското военно разузнаване заяви, че не разполага с достоверна информация за хората, които са били на борда на сваления днес руски самолет Ил-76, а според Москва военно-транспортната машина е превозвала 65 украински военнопленници, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Същевременно украинското военно разузнаване потвърди, че за днес е била планирана размяна на военнопленници с Русия.

Самолетът се разби в руската Белгородска област, като Русия обвини Украйна, че го е свалила. Външното министерство определи това като "проява на безумно варварство, демонстриращ пълно пренебрежение към човешкия живот" и заяви, че случилото се поставя под въпрос възможността за каквито и да било споразумения. Министерството на отбраната в Москва добави, че негов радар е засякъл изстрелването на две украински ракети. 

Инцидентът е станал около 11 ч. московско време при изпълнение на планов полет. В самолета е имало 65 украински военнопленници, които са били транспортирани за размяна, 6 души екипаж и 3 лица, придружаващи военнопленниците.

"Понастоящем не разполагаме с достоверна и пълна информация за хората, които са били на борда на самолета, не знаем имената им", се казва в изявление на украинското военно разузнаване.

"За днес бе предвидена размяна на военнопленници, която обаче не се състоя", заяви украинското военно разузнаване, като подчерта, че Украйна не е била информирана, че е необходимо да бъде гарантирана сигурността на въздушното пространство в района.

Украинската армия заяви днес, че ще продължи да атакува Белгородска област и руската военна авиация, за да пази Украйна от бомбардировки.

Изявлението бе направено няколко часа след като самолетът Ил-76 се разби, отбелязва АФП.

Източник: dnes.dir.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Истината никога няма да излезе!

    24 Яну 2024 19:48ч.

    Жалко за хората!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, всичко ще излезе

    24 Яну 2024 19:51ч.

    Ще има серия процеси "Нюрнберг 2.0", които разбира се, едва ли ще са в едноименния град. Но и в Хага не ги виждам. Луганск, Донецк, Харков, нещо такова. На там ще бъдат обесени политици от повечето колонии на Пиндостан, както и от самия него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    24 Яну 2024 20:08ч.

    Ще се бесете сами крепостници непоръбени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей така бълнуваха 45 години

    24 Яну 2024 20:32ч.

    как щял да победи комунизмът. Докато ни докараха до просешка тояга. Слава Богу сега заразата е само в Русия и Беларус. И по някои и други заблудени глупаци в Европата. Е, у нас глупаците са малко повечко, но ще го преживеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато ни докараха до просешка тояга.

    24 Яну 2024 20:37ч.

    Каква просешка тояга бе педер. Ако баща ти и майка ти са били просеци из махалата, останалите 9 милиона българи не са били.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    24 Яну 2024 20:57ч.

    Какъв комунизъм в Русия те гони? Комунизмът го живеем в момента втори път, заради комунистическия ЕССР. Не сравнявай СССР с днешна Русия, защото разликата е от земята до небето. Ходил ли с Русия скоро? Поне гледал ли видеа в тубата? Изпревариха ни по стандарт на живот (ние-членката на ЕС и Нато). И в СССР съм ходил, и в сегашна Русия също. И на Запад съм живял. За съжаление заразата ти е плъзнала не на изток, а на запад. Европа се дави от черни, мюслита и т.н. В Париж, Берлин и Лондон не можеш да срещнеш местен вече. Крайните им квартали все едно са Могадишу, Бейрут или Киншаса! Там Коледа няма. Има вуду и Рамазан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денят на Колесника идва за непотребния ви живот, евроатлантически предатели

    25 Яну 2024 0:28ч.

    Тик-так, тик-так, тик-так...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, еврокомисари

    25 Яну 2024 7:20ч.

    няма да бесят! Тях само ще ги налагат с върбови пръчки, предварително накиснати във вода, на гол задник... За назидание на другите кандидати за еврокомисари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Яну 2024 19:53ч.

    празник на лъжата и безгранична истерия! липсата на алтернативна информация кара хората вярват на фашистката БНТ. никой не проверява за истината, никой не задава въпроси на журналиста (ПРЕСтитутката) и обществеността е готова да поглъща всичко... и не случайно на никой не му направи впечатление, че същество с психически отклонения еднолично отмени Конституцията на РБ, забранявайки достъпа на българските граждани до правдива информация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конституцията я погазиха още през 1997 г.

    24 Яну 2024 19:57ч.

    И сетне я доубиха с приватизацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аспарух Ф

    24 Яну 2024 19:56ч.

    С тази зелено-кафява чума трябва да се приключи. Удари по местата за вземане на решения с многотонките. Дрогата е поразила мозъка на зеления, сега трябва да се довърши и останалото заедно с хайката му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    24 Яну 2024 20:16ч.

    Удари си една, защото ти си е размътил мозъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евродрисня

    25 Яну 2024 0:29ч.

    Това имаш ти вместо мозък ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    24 Яну 2024 20:04ч.

    Е, те всичко са си казали...разузнаването на укрите не знае кой бил на борда. С това мънкане всичко е ясно. Те са си и некадърници - ловиш хора по улицата да воюват...Станало е конфуз, скюзми, война е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    24 Яну 2024 20:19ч.

    Актуалната защитна версия та хохлите: Украинското разузнаване: Русия не ни уведоми за полетите днес около Белгород https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2024/01/24/4580112_ukrainskoto_razuznavane_rusiia_ne_ni_uvedomi_za/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    24 Яну 2024 20:25ч.

    Самолета е излетял от Сирия, какви военнопленници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тероризъм

    24 Яну 2024 20:44ч.

    Излетяла ти е чивията на тебе. Дори и да допуснем, че е вярна информацията на хохлите, че е летял над Сирия, това не дава основание на никой да го сваля, след като е возил украински военнопленници за размяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Яну 2024 20:29ч.

    Гънат се като глисти и са се нахапали като бясни кучета. Гончаренко от фракцията на Порошенко вече обяви Зеленски за убиец. Арестович му приглася, обяви ги за идиоти. Залужни мълчи. Буданов разправя приказки от 1001 нощ. Украинските канали след първоначалната перемога набързо изчистиха предишните си публикации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре го писа Медведев

    24 Яну 2024 20:35ч.

    Нацистките свине в Киев побесняха край коритото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия закъса

    24 Яну 2024 20:44ч.

    Украинците вече могат свалят самолети на 200 км навътре в руската територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С-500

    24 Яну 2024 20:46ч.

    То теоретично може и да го прави, въпросът е доколко могат да понесат последствията от това тия, които ще им уйдисат на простия акъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    24 Яну 2024 20:49ч.

    Може ли да питам колко имаш по география? Карта на Русия виждал ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво му е карта?

    24 Яну 2024 21:50ч.

    Числото 200 е емблематично, дори сакрално, за герберите, така все повече се сближават духовно с Буда. А Буда не чете, камо ли карти да гледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво "отричане" ?

    24 Яну 2024 21:46ч.

    Киев веднага заяви че е свалил самолета със своите войници и гордо се похвали ! Че как по това трасе редовно летели руски транспорти, които пренасяли ракети и други оръжия за руснаците ! И как като свалили самолета /със своите хора/ всъщност ВСУ "спасило" украинци от руски ракетни нападения, и т.д. и т.д. ... Чистосърдечно си признаха. Просто откровени дебили. Стана ясно, че въобще не са били наясно по какво стрелят и че фактически избиват своите хора. А в "Дневник" тайфата от уроди обезумя от радост, цял ден танциват диви човекоядски танци, тия ако ги набучат на кол малко ще им е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жертвите на закона "Лучников", списуващи в лайнарката на Каолинчук до един са ненормални

    25 Яну 2024 0:32ч.

    Хубаво е, че покойния вече любител на мъжката любов бе така добър да ни ги каталогизира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Яну 2024 22:14ч.

    Не ми достига нито акълът, нито въображението за да си обясня този маймунски идиотизъм. Не им се досвидяха техните хора, а за какво? И се сещам за оня Боинг, преди 10 години - ама как, ама ний никогиш, ний ценим човешките животи! Той Путин, той! Той уби децата ви! Майданът не прощава - тежко, нелечимо заболяване, с маймуно-идиотски летален край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Яну 2024 22:51ч.

    Значи руските нацита избиха стотина хиляди украински войници и още толкова свои с безумната си война, обаче сега седнали да хленчат за некакви си 65 човека, евентуално. Само напълно дементирали оскотели копейки могат да се вържат на подобен възглупав водевил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    24 Яну 2024 23:01ч.

    Убити са във военни действия. Когато и те са убивали руснаци. А тези са невъоръжени, които е било предвидено да ги пуснат вкъщи.. Косев, Косев, да си беше замълчал, че опровергаваш всякакви съмнения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Яну 2024 23:14ч.

    Мише, зарежи тия старчески лиготии, требва да си по-корав като си се хванал да браниш каузата на руските нацита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38, не се връзвай на

    24 Яну 2024 23:29ч.

    Косев. Той е от типа хора, които ако сутрин, обед, вечер, а понякога и през нощта, не изпуснат отровата си, няма да са живи. При тях няма размисъл, анализ, логика, развитие, а само злоба. Нищо повече, нищо друго, само вселенска пустота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    25 Яну 2024 4:22ч.

    Маестро Йордан Камджалов правилно каза, че ние не сме хора, а се правим на хора. Чакаме да се роди ЧОВЕКЪТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тралала,

    25 Яну 2024 4:47ч.

    Онзи ден се подхлъзнах върху пързалката на "изчистената" от софийския кмет вътрешно квартална улица и се строполих в цял ръст върху леда. Всички хора наоколо се притекоха на помощ. Буквално ме дигнаха на ръце, за да ме изправят. Изчистиха ме, интересуваха се как съм и дали имам нужда от медицинска помощ. Една жена дори започна да масажира гърба ми. Ако не бяха тези ЧОВЕЦИ не знам как щях да се справя сама. Беше невероятно хлъзгаво. Благодаря ви човеци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Понякога ми харесва тоя самозванец “д-р Косев”,

    25 Яну 2024 8:36ч.

    главата му(ако има такава)кънти на глухо та се пука!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи