Украйна: 70% от Луганска област е окупирана от Русия

Украйна: 70% от Луганска област е окупирана от Русия

Около 70 процента от източноукраинската Луганска област е окупирана от руските войски, каза губернаторът на областта Сергий Хайдай, цитиран от ДПА.

Районите, които са под контрола на Киев, са подложени на постоянен обстрел и десетки цивилни са убити или ранени. Губернаторът написа във Фейсбук, че няма хуманитарни коридори, по които населението безопасно да напусне областта.

Междувременно украински представители обвиниха Русия, че е обстрелвала с тежка артилерия южния украински град Николаев и е нанесла щети на онкологична болница и няколко жилищни сгради, предаде Асошиейтед прес. Главният лекар на болницата Максим Безносенко каза, че по време на обстрела в лечебното заведение са се намирали няколкостотин пациенти, но никой не е ранен. Сградата е пострадала, има изпочупени прозорци. Руските сили засилиха атаките си срещу Николаев, разположен на 470 километра южно от Киев, и се опитват да обкръжат града.

Вой на сирени за въздушна тревога се чува рано тази сутрин в много украински градове, съобщават местните медии, цитирани от Ройтерс.

Сирените се чуват в столицата Киев, в град Лвов, в Одеса, Харков, Черкаси, както и в град Суми в североизточната част на страната.

На спътникови снимки от вчера се вижда, че руските сили се прегрупират на северозапад от Киев, като извършват артилерийски обстрел, докато се приближават към столицата.

 

 

 

 

 

Коментари

  • рукола

    12 Март 2022 9:10ч.

    Глупости... отдавна са 100% ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко ще свърши когато

    12 Март 2022 9:27ч.

    руската Имперска армия излезе на западната своя граница в областта украина!Когато изправят до стената и ликвидират цялата антирусийска сган,включая и тоя келеш Зеленский!Когато назначат някого за генерал-губернатор на тая земя зовяща се “покрайнина”на Руската Империя!С това ще се приключи накрая!Ах да,да не забравяме и ликвидацията на т.н. олигархия в лицето на 5-така колона в Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    12 Март 2022 10:21ч.

    Верно е, че ще приключи, ама с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    12 Март 2022 9:31ч.

    Украинците трябва да си спомнят, че са руснаци. Достатъчно други сатанински сили чрез тях паразитстваха върху проекта анти-Русия. Търпението свърши дори у Бога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z“ като „Заканчиваем войны“

    12 Март 2022 10:39ч.

    70% от Луганска област е освободена от укронацистите !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Март 2022 11:01ч.

    Окупирана или освободена? Става дума за чужда държава и хохлите нямат думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    12 Март 2022 15:48ч.

    въпрос на семантика..."мутрите" мислят по мутренски и за тях е окупирана. Свободните мислят свободно..и за тях е освободена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи