Украинските сили са оборудвани с български противотанкови оръжия

Украинските сили са оборудвани с български противотанкови оръжия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Силите за териториална отбрана на Украйна са оборудвани с български противотанкови оръжия, съобщиха от украинското Министерство на отбраната. От съобщението обаче не става ясно дали тези оръжия са част от военната помощ за Украйна, гласувана от Народното събрание преди дни, или частни доставки.

Български противотанкови гранатомети вече са изпратени на Силите за териториална отбрана на Украйна. Самостоятелна бригада от териториалната отбрана е направила демонстрация с новопридобитото оръжие на 17.12, става ясно от публикацията, съобщава БНТ.

Противотанковите оръжия са предназанечи за унищожение на танкове, самоходни артилерийски системи и други бранирани машини, както и да унищожава силите на врага. 

От бригадата посочват, че с новите оръжия украинските противотанкови подразделения са оттренирали и демонстрирали способности за увищожаване на бронирани машини на врага и жива сила.

От министерството посочват, че противотанковите оръжия са били оборудвани със специални оптични системи, както и с български снаряди и експлозиви, които също са били доставени.

 

Този тип оръжия магат да унищожават силите на врага в укрития и тухлени сгради посочват също така от сайта на МО на Украйна.

Според производителя, който от МО на Украйна посочват като завод “Арсенал”, тези снаряди могат да пробиват бронировка от 300 милиметра и да поразяват цели на разстояние 1,3 километра. Противотанковите оръжия са произведени от "Арсенал" в България. От МО на Украйна посочват още, че друг тип български протвотанкови оръжия също са влезли на въоръжение в украинската армия. България окончателно взе решение за оръжейни доставки към Украйна миналия петък, припомня БНТ.

 

Коментари

  • FuckEU

    20 Дек 2022 8:17ч.

    Националните предатели, целящи затриването на православията са единствено за дръвника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и ВСВ

    20 Дек 2022 8:27ч.

    Само помагахме на немците, без да сме официално във война със СССР, пък после питахме обидено " А нас пък защо?"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шарлатаните се греховни в душите си

    20 Дек 2022 8:33ч.

    Българските национални предатели- шарлатани,сториха голям грях срещу православието. Те винаги от както им е подарена свободата от Русия са били срещу православието. Аморално племе,лукаво ,греховно племе от шарлатани .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо

    20 Дек 2022 11:59ч.

    Не заслужаваме свободата,извоювана с хиляди руски загинали войници Неблагодарно племе сме.За едните долари и потупвания по рамото предадохме свободата и суверинитета си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kboz

    20 Дек 2022 8:51ч.

    Не сме народ, противно племе подлизурковци и далавераджии, които с право нито западняците, нито руснаците вече уважават, камоли харесват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Дек 2022 9:19ч.

    И откъде намериха тоя сняг за снимката ? Явно е от ланшния, в началото на СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    20 Дек 2022 9:22ч.

    тия дебили от ДеБето-генерал Гном и Ристьо водолаза ни вкараха вече във война с ревовете си да изпратим на хохлите оръжие. А и другарката кУРнелия се кълнеше в партията,че не изпращаме нищо на ОСРАЙйна .Фашизмът лека полека навлиза в страната ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е така

    20 Дек 2022 9:42ч.

    не сме такива просто българия от 600 години се оправлява от сатанисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • могат да пробиват бронировка от 300 милиметра

    20 Дек 2022 9:48ч.

    не съм специалист, ама ми звучи пресилено, по бих повярвал на 30 мм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Могат - в идеални условия, иначе - около 130мм гарантирано.

    20 Дек 2022 10:39ч.

    А за знаещите-смях! Челната броня на руските танкове от 30 години само пасивната е 350мм, а с реактивната - към 700мм. А от скоро и бордовата броня към наличните 80мм добави и реактивна, та ефективно 300-400 гарантира... Така че ако Украина КУПУВА - да продаваме боклука... Може и Русия да си затвори очите??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    20 Дек 2022 10:03ч.

    Кой твърди, че по това време на годината не стават чудеса? Свидетели сме на едно такова- изведнъж в ръцете на УА се оказват гранатомети, произведени от "Арсенал''- Казънлък!;) Колко ли такива "чудеса" ни очакват до Нова година, сътворени с подписа на фамозната К.Нинова? Мислещите хора знаят, а заблудените още вярват в "спешната " необходимост от тези изделия и муниции на Полша, Чехия, Румъния...Каква низост и лъжа ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • после ато стане късно...

    20 Дек 2022 10:19ч.

    Тия оръжия не са се произвели сами. Произвели са ги ръце на българи, там Казанлък или някой от цеховете на ВПК... Български ръце са сглобили оръжие с което се убиват руснаци - наследници на дедите, които са ... освободили казанлъчани !!! СРАМ !!! И черна историческа неблагодарност. Тежък грях навличат тези ръце не само на себе си, но на всички българи в България, ще страдат за този грях !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късен Станчо

    20 Дек 2022 11:18ч.

    Дедите, освобождавали ни, са почти все от Украйна, само висшия команден състав, доста неграмотно провел войната, са от великороси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Дек 2022 11:43ч.

    Ква Украйна те е патила? Имало е Малоросия, Новорусия и Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе дебил !

    20 Дек 2022 13:37ч.

    Каква “Украйна” те гони през 1877, бе трол козешки !?Тогава има Руска Империя ! Украйна е болшевишка измислица, на Ленин ! Но ние ви знаем добре, козяците сте марксисти ленинци, като господарите си пт САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късен Станчо

    20 Дек 2022 13:52ч.

    Ти си дебил! Как са я наричали тогава е без значение - това са същите деди, освобождавали нашите деди, които днес се бият за да има Украйна. Минус милионите, унищожени от великоросите през Голодомора, за да няма Украйна, а 'съветски народ'. И на тяхно място заселени 'шахтьори' от централна Русия, която и до днес е демографски изтърбушена, щото много колонии е заселвала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късен Станчо,

    20 Дек 2022 14:02ч.

    Първо се образовай малко, после пиши. Тогава дедите на сегашните " украинци" са се смятали за руснаци, нещо повече- за елита на войниците защитаващи Русия. Да не говорим, че самото име Украйна идва от "Край"- У края на- по краищата на ( Империята).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само си ДЕБИЛ , ами си и НАГЪЛ ДЕБИЛ !

    20 Дек 2022 14:57ч.

    Не всички форумци на Дачков са твоето /липсващо/ образование, та да плещиш безнаказано тука дебилщините си ! През 1877 не само че няма никаква "Украйна" , то няма дори и Полша. Всичко е Руска империя. Но докато поляците в империята имат запазено национално самосъзнание , останало от Полската държава преди , то просто не съществуват никакви украинци и никаква Украина. Това е чисто географски термин, който се използва по-късно за руските поданници, населяващите "краищата" на Русия. От там думата "у краинец" - руснак живеещ по крайнините. Все едно странджанец или видинчанин за България ! Разбираш ли бе идиот козешки ? НЯМА УКРАИНА при освобождението ни ! Освободени сме от РУСИЯ / с румънци и фини в редовете на армията й/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късен Станчо

    20 Дек 2022 15:17ч.

    Ти не разбираш, дебил. Няма значение кой как ги е наричал през вековете - темел на тяхната идентичност винаги е бил, че не са искали москали да ги управляват. Нали затова Сталин им прави етническо прочистване /геноцид/ 32-33 гг, преди това и ленин при революцията ги излъга и после изби колкото можа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъп козяшки дебил

    20 Дек 2022 15:27ч.

    През 1877 твоята козяшка лексика и бендеровска, разбира се "москали" и т.н. са абсолютно ирелевантни ! Все едно обясняваш как Иван Асен Втори е налагал "Зелена икономика" - пълна нелепост. Ти си толкова тъп и необразован, че дори не можеш да подредиш в главата си дебилска хронологията на лиШчетата, които са ти дали. Но козяшкитетролове сте дебили без изключение, толкова си можете ! Какъв Сталин и какъв геноцид плещиш за Освобождението на България през 1877-1878 от РУСИЯ ? Това са различни епохи и различни неща , дебил ! Тичай при майка си да докладващ че са те разкрили в Гласове, че си дебил !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късен Станчо

    20 Дек 2022 15:40ч.

    Кретен, вземи прочети нещо -различно от имперската мухъл, която се носи днес от москва. Като начало - https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късен Станчо

    20 Дек 2022 15:42ч.

    В човешки вид: ru.wikipedia.org/wiki/Русификация_Украины

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са българи

    20 Дек 2022 19:09ч.

    Еничари, цигани, потурнаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санитар

    20 Дек 2022 19:29ч.

    Станчо абе от кога те търсим, лекарствата пи ли за 6 часа? Като гледам пак не си... амаха какво ще правим с тебе бе момче до кога ще продължаваш така? Ще ти спрем интернета и ще ти сложим ризата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сухата безснежна коледа

    20 Дек 2022 10:36ч.

    Както винаги, наши оръжия подкрепят терористични режими и убиват невинни. Българските правителства нямат нищо общо с волята на бъгарите за мир и разбирателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е спг-9

    20 Дек 2022 10:45ч.

    образец 1963-та година, бронепробиваемост изстрел пг-9в 300мм, изстрел пг-9вс 400 мм. свален от въоръжение при руснаците 2017-та, ние го произвеждаме от 1966-та. имаме и нова модификация SPG-9DNM, ама това на снимките е старата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Душата ми плаче...

    20 Дек 2022 10:51ч.

    Изпитвам огромна болка, заради нашите долни предатели." Този тип оръжия могат да унищожават силите на врага " - кой враг? Руснаците ли са врага? Работниците от "Арсенал" сигурно си дават сметка, че с техните ръце се стреля по нашите освободители. ТЪЖНО, ЖАЛКО . Срам ме е, заради безгръбначието ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    20 Дек 2022 15:32ч.

    И на мене душата ми плаче, когато виждам, как нашия прост народ нехае за това, как управляващата шайка отново ни вкарва във война срещу бразска Русия! Дъ жавата, която отвоюва от османската империя нашата свобода и то въпреки тайната и явна съпротива на нашите сегашни "съюзници". След като ни освобождават, руснаците ни изграждат и държавата. Създават и въоръжават армията ни, изплащат, чрез прихващане дълговете ни към Турция след Съединението и по късно след обявяване на независимостта ни. За "благодарност" нашите алчни новоизлюпени управници се съюзяват с Германия и в двете Световни войни за да воюват срещу Русия-нашата Освободителка! Към края на Втората световна война Чърчил искал да ни окупира Турция, но Й.В.Сталин не се съгласява и вкарва Съветската армия в България. Благодарение на това избягваме ново турско робство, а по късно на мирните преговори не позволява да орежат териториално България. Сега новата управляваща шайка, уплашена за скътаните си крадени пари в западни банки, отново за "благодарност" изпраща наши оръжия (които са руска конструкция) на укронацистите да убиват правнуците на нората, които загинана за нашата свобода. Тези уроди не разбират, че повече прошка за нас няма да има и България ще стане турска провинция! Но те не са сами във вината си. Не по-малко виновен е и нашия прост народ, който не ходи да гласува и кайто дефакго така ги избира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    20 Дек 2022 11:01ч.

    Показаното на снимката е СПГ9.Има кумулативни и фугасни истрели. Доста тренировки се иска на разчета.Тежко е за смяна на позицията.Мерачът при стрелба трябва да отчита вятър,скорост на целта, посоката на движение (косо,флангово или фронтално).Не е като системите стреляй и забрави или стреляй и насочвай.Не считам че е ефективно за съвременната война.Става за 1-2 истрела по бронирани цели(предвид тактическите данни) и повече при фугасни по пехота( и то ако настъпва тип боен ред линия).Не си спомням бойната ефективност но бе около 30% по бронирани и то идеални условия,отлицен разчет и на разтояние на правия истрел. А бронепробивноста е много по малка от птур и за танка дори да удари само ще го чеше ако е фронтален или по купола.За БМП и леки цели ясно че ще пробие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този тип оръжия могат да унищожават силите на врага " - кой враг? Руснаците ли са врага?

    20 Дек 2022 11:06ч.

    Точно така, те са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    20 Дек 2022 13:49ч.

    В заводите круп днес отливат гранати - тъпкайте здраво, за вас са те братя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    20 Дек 2022 11:14ч.

    Към управляващата хунта на България изпитвам само омраза, погнуса, отвращение и презрение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Дек 2022 11:31ч.

    +++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Познавач

    20 Дек 2022 11:32ч.

    На снимката е безоткатно оръдие, модел 1962г. Срещу танкове е напълно неефективно, за лека бронирана техника и камиони става. Толкуз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    20 Дек 2022 11:48ч.

    Комунстическата казанлъшка мафия направи милиарди за последните 10 години и то благодарение на крайно почтенната продажба на 33%0те държави процента от Арсенал по бойкобудуво време....вярвам, че бойко строителят на съвременна България спи спокоен и тази толкова безкрайно почтенна сделка за пикливи 12 милиона лева никога няма да бъде разследвана от Кьовеши (на 33% от нещо което струва поне 5 млрд долара). Бойко Честния и американските му господари... КЪДЕ СИ КьОВЕШИ ПОДБИРАЙ ГИ ТИЯ НАШТЕ БОК....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Avram

    20 Дек 2022 12:43ч.

    Кьовеши има добра заплата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кървави пари

    20 Дек 2022 12:42ч.

    Това са кървави пари, които печелят Ибушев - шефът и собственик на Арсенал, търговците и работниците на Арсенал. Ако ги попитаме, защо го правят, ще отговорят, както отговаря К. Нинова - за Украйна не сме изпращали оръжие, само за Полша и САЩ. Тогава ние питаме, защо не записахте договорна клауза, че не се разрешава реекспорт за Украйна, защото с това оръжие ще стрелят срещу държавата, която ни постави на картата - нашата освободителка Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втълпяват ни, че вече воюваме

    20 Дек 2022 12:50ч.

    Гранатометите трябва да ударят общественото ни мнение. Не че не сме ги продавали от 2014 насам, а сигурно и преди това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    20 Дек 2022 13:02ч.

    Проклети да са тези натовски плъхове, и децата им... Опозорихте българите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    20 Дек 2022 13:10ч.

    Казанлък и Сопот - легитимна цел за руските ракети!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    20 Дек 2022 13:15ч.

    тъпчете, тъпчете бандитската украйна с оръжие, путин ще отдели 2-3 ракети и за нас - ама да са точно в парламента и министерския съвет, народа не е виновен за тия безумия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    20 Дек 2022 13:34ч.

    Народът ги е пратил в НС. Народът не възразява. Следователно е съгласен. България ще бъде в турския сектор завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от говорители на народа

    20 Дек 2022 13:45ч.

    точно такива ни докараха до тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    20 Дек 2022 13:38ч.

    България е враждебна на РФ. Има актове, които я класифицират на воюваща срещу РФ. Нещо неясно. Народът не бил въвлечен, но не възразява. Народът е избрал управници и ще носи отговорност и последици със земя, кръв и бедност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са доставки, а подаръци

    20 Дек 2022 13:42ч.

    толкова са близки нашите управляващи до укронацистите, че им подаряват оръжията, за разлика от целия Запад, който ги пише в кръчмарската сметка. Това и през ВСВ не е ставало, чак такива подлизурки и тогава не е имало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кармата е бумеранг

    20 Дек 2022 14:09ч.

    Не облазявам децата на отговорните за тази далаверка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До работниците в Арсенал

    20 Дек 2022 15:36ч.

    Защото работите оръжия с които се убеват руснаци ? Нямате ли срам ? Нямате ли свян ? ... Знаем какво ще кажете "Ами трябва да се живее, осигуряват ни работа, вземаме заплати да си храним семействата и т.н. и т.н. скимтене" Не разбирате ли колко срамна и долна е работата която вършите ? Проститутките също работят на шосето за прехрана , но вие сте по-долни от проститутки ! Те вредят само на себе си, вие вредите на целия народ ! Никакво оправдание нямате за долната дейност която извършвате. Съдбата ще ви накаже сурово в най-скоро време. И тогава заплатите ще ви излезнат през носовете, но ще бъде късно... Лошото е че ще пострадат и невинните българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    20 Дек 2022 16:54ч.

    ше ти се спука злъчката, товарищ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жлъчката, олигофрен !

    20 Дек 2022 19:37ч.

    А не"З"лъчката, тъпир... Марлборо, Ким Чен Ун, Станчо, Бандерка ... един и същ трол малоумник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • marhaba gyaurler

    20 Дек 2022 17:52ч.

    Казват, предали сме ЛЕВСКИ, казват застреляли сме Ботев, а и Бенковски пак ние го предаваме в Тетевенския балкан!!! Кой уважава предатели???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъчо

    20 Дек 2022 19:22ч.

    Предлагам от машините за гласуване на последните избори да извадят имената на българите гласували за партиите които изпратиха оръжие в украйна и много скоро когато се наложи мобилизация със закон до определя точно тези че подлежат на мобилизация гласувалите за бсп и възраждане да не ги пипат смятам че това е справедливо и е крайно време военнолюбците да слагат каските и да заминават при зеления

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаещ

    20 Дек 2022 19:29ч.

    Същите тези танкове с които руснаците през великата освободителна война на тириха германците и освободиха европа с цената на милиони жертви сега нещастния бай ганьо и изпраща оръжие срещу тях срам и позор американски подлоги затова трябваше да има референдум ако наистина имаше някаква демокрация а сега сме изпаднали тотално и американците и европейския съюз ни таковат непрекъснато а ние нямаме право дори позата да си изберем народ който забрави историята не заслужава да съществува и както сме тръгнали няма да се учудя ако ни превърнат в територия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи