Ученици пребиха свой връстник и пуснаха клип

Ученици пребиха свой връстник и пуснаха клип
Момчета и момичета пребиха ученик, заснеха побоя с телефони и го качиха в интернет. Кадрите с насилие възмутиха жители на столичния квартал „Лагера” и социалните мрежи, съобщава Нова телевизия.

 

На видеото се вижда как група тийнейджъри нанасят побой на момче в междублоково пространство. Насилието се е разиграло след Коледа. А случая има и продължение, което подтикнало жители на квартала да се намесят, като повикат и полиция. 

 

Замесените в случая са деца на 14-15 години. Според свидетели те са от „Лагера” и други квартали. Преди няколко дни са се върнали на място, за да довършат свадата, като вечерта по тъмно са забелязани около 20-30 тийнейджъри с маски, боксове, ножове. Свидетели разказват още, че тормозът продължава месеци наред, а в основата е момиче.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Интересен парадокс

    05 Яну 2022 9:21ч.

    Децата от село Рояк се хвърлили да спасяват старите хора от огъня, а тези от "Лагера" пребиват свой връстник и се снимат. Не обобщавам, но ясно се вижда накъде върви това поколение (живея до една много известна в последните гимназия), виждам ги всеки ден на какво приличат. Разбира се, за това вината е на възрастните и ако така продължава, това ще бъде най-големият проблем на държавата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поправка

    05 Яну 2022 9:42ч.

    ....в последните години....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Децата от село Рояк

    05 Яну 2022 10:20ч.

    Децата от село Рояк бяха обикновени български турчета, а тези са столичанчета от бетонното гето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е сигурно, че са столичанчета!

    05 Яну 2022 11:09ч.

    От 15 години София не е това, което беше, а софиянци сме една шепа хора, ако трябва да бъдем точни. Та не е до местоживеенето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    05 Яну 2022 11:47ч.

    Комунизмът въведе тотален правен хаос по отношение отговорността за децата. По закон всяко дете до навършване на пълнолетие се представлява от неговия родител, който, освен другото, отговаря за неговото поведение. Отговорността винаги е равна на правомощия, т.е. няма как да отговаряш за нещо, ако не вземаш всички решения за него. Родителските решения включват избора на среда и избор на образование. Комунизмът отне тези права на родителите, като им отне правото да организират образованието на децата си, „демокрацията“ също допринесе, като забрани родителите да определят СРЕДАТА на децата си, с догмата за задължителна интеграция и социализация. Т.е. вашите деца се ползват за това да социализират децата от други групи, което означава по цял ден да ги гледат, слушат и търпят, което е все пак културно въздействие. Като казвам едни групи и други групи, не казвам етнически, да речем, че са културни. Защото говорим за култура и възпитание. Щом нямам правото да избера среда на детето си, която да е културна и възпитана, която да го поощрява към вършене на добро, как отговарям за детето си? По времето на дядо Вазов самата мисъл, че общността не може да избере сама учителя или училището на детето си е липсвала, тя не се е прокрадвала дори в ума на политиците. Толкова е било очевидно, че това е част от родителските права. Комунизмът одържави децата ни и така си остана, защото единият комунизъм от руски тип беше заменен от друг, неолиберален. Затова и търсенето на виновник няма как да бъде по друга линия, държавата отговаря за всичко това, според правомощията, която е отнела от нас. Ако не иска да отговаря, моля, да ни върне родителските права, да решаваме по всички въпроси за децата си. Почти цялата агресия и избезумяване на младите е на сметката на политиката. Фактът, че когато родителите са носили цялата отговорност, децата са били възпитани, с открояващи се изключения, очевидно по вина на отделни семейства, а днес са всички все по-зле възпитани, би трябвало да е в основата на бъдещи разговори за промяна на мисленето ни и оттърсването от идеите на комунизма. Децата на възпитаните семейства не са длъжни да възпитават децата на невъзпитаните, не е тяхна работа. Тяхната работа е по възможност да общуват с подобни на себе си, за да затвърдят първо своята култура, преди тя да бъде атакувана. Човек първо се учи, после влиза в битки. Държавата праща децата ни „на фронта“ от невръстни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • педагог

    05 Яну 2022 12:01ч.

    Криворазбрана цивилизация. Това са плодовете на опростачването и циганизацията и залитането по "западните" ценности. Кратко и ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очаквано

    05 Яну 2022 12:29ч.

    До това доведе либералното възпитание вкъщи и в училище и консуматорската култура. Упадък на обществото. Чувство на пълна безнаказаност, липса на отговорност у родителите, криворазбрана свобода, възприемане ценностите на западната "демокрация"... Тепърва ще берем отровните плодове на либерализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо

    05 Яну 2022 12:42ч.

    Наричаме либерализъм родителската безотговорност и педагогическата некадърност. Достатъчно е да се повозите в обществения транспорт и да видите, че има деца, които нямат елементарно възпитание. Да си припомним значението на първите седем години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    05 Яну 2022 13:03ч.

    До предните два, либерален означава свободен, за да е свободно образованието, трябва да няма държавен монопол. Тъй като в момента има такъв монопол и той целенасочено възпитава децата в една монополна идеология, те я фалшиво назована либерална. Нищо, което не е свободно, не е либерално. Неолиберализмът е клон на стария познат комунизъм, той не е истински либерализъм, след като съдържа репресия към инакомислещи. Когато семействата са били свободни да определят образователните ценности, тогава сме били наистина либерални. Комунизмът и неолиберализмът са отнелите тези свободи. Губим се в понятията, в тяхната кражба и непочтена употреба. Съвсем отделно имаме да спорим с псевдолибералите дали човек е свободен, когато следва нагоните си или се освобождава от робството им, когато се подчинява на по-висока духовност. Клин клин избива и клин остава, за да се освободиш, трябва да се подчиниш, а за да се освободиш от примитивното, трябва да се подчиниш на друг закон. Човек все на някакъв закон е подчинен, либералите заличиха християнския закон, подчиниха света на природната му немощ и страсти. Този избор трябва да остане свободен, това е корена на свободата в обществото ни, оттам, ще има невъзпитани деца, но ще има и възпитани, които ще избождат очите. Целта на неолибералите е да няма възпитани деца, следващи по-висши ценности, а всички да са в калта, да изглежда покварата неизбежна и естествена. За тях, който изкоренява покварата е потисник и тиранин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • курти

    05 Яну 2022 13:04ч.

    Безпризорни ученици ходят на тумби и опустошават всичко живо. Нападнаха възрастен мъж, който им правеше бележки да не хвърлят бомби големи като юмрук. Едвам го отървах. Глудниците са от реколтата на псевдо-академика Денков. Дето стана Академик, след като през последните 22г. работи като администратор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Книгите, дебели и тънки.....

    05 Яну 2022 13:23ч.

    Като се започне от народните приказки, българските писатели, г-н Андерсен и се продължава по-нататък с прелестните и поучителни разкази и стихове, истинската музика - детски песни по българските поети, класическата, пиески и филми за деца, читалища, пълни с мъничета, които мъкнат цигулки, акордеони, играят народни и тн. танци, библиотеките са препълнени, за рождени дни се подаряват книжки.... Родителите и учителите спретнати, с блеснали и умни очи! В момента: Студенти по филология ме питат дали разбирам "Под игото"! Мислят, че Чехов е марка за чехли. И въртят скъпите телефони! Да са живи и здрави децата от с. Рояк и такива като тях. Искам да живея там, където растат такива деца, пък телефоните са да си кажем това-онова! ЗА МНОГО ГОДИНИ НА ТЕЗИ ДЕЦА, КОИТО ЩЕ СТАНАТ ХОРА, а на останалите, който може да им помага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросните "ученици"

    06 Яну 2022 5:19ч.

    Са преяли с атлантически ценности, нетфликси и холиууди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "родителската безотговорност и педагогическата некадърност"

    06 Яну 2022 5:36ч.

    Аха, родителите и учителите са дежурните заподозрени, нали. Само и само да не се признае, че сме набутани в съюзи, в които едни от основните ценности са децата да се отнемат без съд от родителите по донос на съседа за "насилие" (ювенална юстиция му викат), а родителите ги съдят, ако не са съгласни 12-годишните им отрочета да си сменят пола. Идея си нямате какво тепърва предстои. Особено ако чуждите - променливи - агенти се позадържат повечко на власт. Нали и споразумение с БСП сключиха за промяна на законодателството под благовидния предлог "борба с домашното насилие".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всъщност

    06 Яну 2022 11:38ч.

    Това бълнуване може да бъде написано от човек осведомяващ се от сайтове за фалшиви новини или умишлено разпространяващ фалшиви новини срещу заплащане, или пък заблуден последовател на една "политическа" партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи