Турски ТИР с извънгабаритен товар е виновен за инцидента в тунел "Витиня"

Турски ТИР с извънгабаритен товар е виновен за инцидента в тунел "Витиня"
"В тръбата на тунел "Витиня" е влязъл турски ТИР с извънгабаритен товар, който е нямал право да минава през тунела и е трябвало да го заобиколи. Това е заявил за "24 часа" регионалният министър Спас Попниколов.

 

"Доброто е, че се е разминало само с материални щети", коментира още Попниколов. На въпрос какво трябва да се направи, за да не влизат в тунелите ТИР-ове със забрани за това, министърът каза, че трябва да се спазват правилата и законите.

 

 

Пръв за инцидента съобщи "24 часа" с твърдението, че лампа се е стоварила върху автобус в тунел на автомагистрала "Хемус".

 

 

 

Диpeĸтopът нa "Юниoн-Ивĸoни" Гeopги Aтaнacoв потвърди за случилото се и сподели: "Haй-вaжнoтo e, чe нямa пocтpaдaли cpeд пътницитe пpи инцидeнтa. Beднaгa ĸъм мяcтoтo нa cъбитиeтo изпpaтиxмe peзepвeн aвтoбyc. Πътницитe вeчe ca пpeтoвapeни нa нeгo и oбeзпeчeни c вcичĸo нeoбxoдимo. Aвтoбycът, въpxy ĸoйтo ce cтoвapиxa чacт oт ocвeтитeлнитe тeлa, cъщo e oтcтpaнeн oт пътнoтo плaтнo и нe пpeчи нa движeниeтo. Oщe в пoнeдeлниĸ щe ce cъбepe yпpaвaтa нa фиpмaтa ни и щe oбcъдим eвeнтyaлни ĸoмпeнcaции зa инцидeнтa."

 

 

 

 

 

Няма паднали лампи в тунел „Витиня“. Това стана ясно от по-сетнешна позиция на Агенция "Пътна инфраструктура". Според АПИ са паднали кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел “Витиня” от "камион с извънгабаритен товар".

Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, ТИР-ът се опрял в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка, предава "Фокус".

Този инцидент е станал причина движението на АМ “Хемус” в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен.

Трафикът е възстановен около 13.00 часа днес.

 

Коментари

  • Абе

    15 Апр 2017 13:57ч.

    направете една метална арка на няколко метра пред тунелите с определена височина, така че на нарушителите да им се остърже извънгаабаритния товар още преди да влязат в тунела!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи